Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így kell visszatérni az NB I-be! Fölényes debreceni győzelem Budapesten!

| 2021. 07. 31 | 23:43:00
A Loki átaludta az első jáétékrészt, majd megtáltosodott.
Így kell visszatérni az NB I-be! Fölényes debreceni győzelem Budapesten!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az NB I-be visszajutott DVSC az élvonalbeli tagságát nagy nehézségek árán megtartó Budapest Honvéd otthonában, a vadonatúj Bozsik-stadionban kezdte meg a bajnoki szereplését. A piros-fehér szurkolókat furdalta a kíváncsiság, hogy a belső védők posztján kinek szavaz bizalmat Huszti Szabolcs. Nos, két új arcra hárult a nagy felelősség, a francia-kameruni Deslandes-ra és a brazil Charlestonra.

Nagyon gyenge első félidei teljesítmény

A védőpáros – illetve az egész DVSC-védelem - már a 8. percben „mattot kapott”, szerencsére Eppel, a korábbi NB I-es gólkirály öt méterről, senkitől sem zavartatva gyatrán találta el a labdát, így Kosicky védeni tudott. Ezután percekig beszorult a Loki, majd amikor fellélegezhettünk, semmi érdemleges nem történt debreceni szempontból. A debreceniek támadófocija – ha lehetett egyáltalán erről beszélni az első félidő ezen szakaszában – már a félpályánál elhalt, a labdaszerzésekből pedig a Honvéd próbálkozhatott. A 24. percben Eppel szédítette meg a vendégek védőit, a passza után Nono szerencsére erőtlenül lőtte kapura 10 méterről, Kosicky pedig a helyén volt.

A DVSC a 30. percben adott életjeleket magáról: Dzsudzsák jobbról, éles szögből lőtt, de nem tudott túljárni a Honvéd-kapus eszén, mint ahogyan annak idején tette az Ajax sztárkapusával, Maarten Stekelenburggal. A másik említésre méltó momentum a Huszti-gárda részéről az volt, amikor Deslandes – vélhetően sérülés miatt – cserét kért, és Nikolics váltotta, aki így közelről lehetett szemtanúja a 36. percben Bőle bombagóljának. A kispesti játékos bal oldali szöglet után, a debreceni tizenhatos jobb oldalán, a hosszún várta a labdát, az pontosan érkezett is, és kapásból lőtt a bal kapufa segítségével Kosicky kapujába.

1-0

Az első félidőben akadt még egy Loki-helyzet: Dzsudzsák bal oldali beadása után Varga József fejelt közelről, de sajnos középre, így Szappanosnak nem okozott gondot. A szünetben mindenesetre megköszönhettük az égieknek, hogy csak egy góllal vezetett a Honvéd.

Fordulat szünet után

A második félidőben öt perc alatt többet fociztak Dszudzsákék, mint szünet előtt összesen, el is jutottak a kispestiek kapujáig, és kiderült, ha nyomás alá kerül, a hazai védelem is sebezhető! Az 57. percben az előre merészkedő Kusnyírt vágták fel a Honvéd kapujától 16 méterre. Ki más, mint Dzsudzsák végezte el a szabadrúgást, a kapura tartó lövését a sorfalban álló Klemenz könyökkel „hárította”. Hosszú perceken át vizsgálta az esetet a VAR-bizottság, majd a játékvezető is megbizonyosodott a szabálytalanságról: tizenegyes, Klemenz pedig a második sárga lap után a pirosat is megkapta! Ha még ez nem lett volna elég a hazai drukkereknek: Dzsudzsák biztos fejjel és lábbal értékesítette a büntetőt!

1-1

Hirtelen nagyot változott a helyzet, a DVSC emberelőnyben már egyértelműen a győzelemre törhetett! Jött is az újabb gól! A 65. percben Bódi jobbról, laposan lőtt középre, Bárány a rövid saroknál mindenkit megelőzve, a rövid saroknál, becsúszva, védhetetlenül lőtt a kispesti kapuba!

1-2

A debreceniek a vezetés tudatában kiengedtek, ami alapvető hiba, de ilyen a foci lélektana, a tíz emberrel játszó Honvéd játszott jóval aktívabban, így volt miért izgulni a hajrában. Érezte ezt Huszti Szabolcs is, a 80. percben Ugraival és Baráth Péterrel próbált frissíteni. Vagy ez tette meg a hatását, vagy nem, mindegy, Bévárdi kisvártatva eldöntötte a meccset, mégpedig minden bizonnyal a forduló góljával. A fiatal játékos egy belőtt labdát megszelídített, majd a rá kilépő két védőt egy „hátrahúzó” csellel „elküldött gyufáért”, majd közelről elegánsan a pestiek kapujába helyezett. A mesteri találat Puskás Ferencnek az angol-magyaron lőtt gólját idézte

1-3

A Honvéd becsületére szóljon az, hogy ezután sem adta fel, a debreceniekben azonban volt annyi tartás, hogy ne engedjék ki a kezükből a győzelmet. Sőt! A csereként beállt Ugrai, a Honvéd volt játékosa a hosszabbítás perceiben egy nagyszerű távoli bombával üzente meg a kispestieknek, hogy kár volt lemondani róla!

1-4

A DVSC így nagyszerű győzelmet aratott a bajnoki nyitányon. Ha az első félidei teljesítményt feledjük, nagyjából olyat, amilyet el is várt a tavalyi kiesésbe belebetegedett debreceni tábor! Szép volt, fiúk!

Kapcsolódó hírek
Fájó debreceni vereség a fővárosban
Fájó debreceni vereség a fővárosban
Többet támadott a DVSC, de az MTK eggyel több gólt lőtt.
Változik a DVSC programja, mert hamarabb ér véget a bajnokság
Változik a DVSC programja, mert hamarabb ér véget a bajnokság
Az EB-re való felkészülés miatt döntött így az MLSZ.
Gólya járt a DVSC-nél
Gólya járt a DVSC-nél
Fia született a debreceniek játékosának.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés