Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan és mit érdemes sterilizálni, ha kisbaba van a családban?

| 2023. 09. 21 | 13:15:00
XXX
Hogyan és mit érdemes sterilizálni, ha kisbaba van a családban?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha kisbaba van a családban, joggal merül fel a kérdés, hogy sterilizáljunk, vagy elég csak mosogatni? Mindenki eldöntheti maga, de az tény, hogy a legkisebbeknek még nagyon érzékeny a szervezetük, nem elég fejlett az immunrendszerük, így sokkal könnyebben megtalálják őket a különböző baktériumok és vírusok. 

A picik bőre is sokkal érzékenyebb, így az sem árt, ha csírátlanítjuk a ruháikat, illetve azokat a textileket is, melyekkel érintkeznek. Ehhez célszerű külön mosni a kis ruhákat, kímélő mosószert és természetes öblítőt használni. A szárítógép, illetve a vasalás is sokat tehet annak érdekében, hogy megkíméljük gyermekeinket a fertőzésektől és az irritációtól. 

A Zsumi Gyerekjáték és Bababolt sterilizáló készüléket is forgalmaz, melynek segítségével távol tarthatjuk a kórokozókat csemeténktől. Mire használhatunk egy ilyen szerkezetet? Ennek jártunk utána!

Mire jó a sterilizáló készülék?

Egy ilyen sterilizáló készülék a háztartásokban előforduló baktériumok 99,9%-át képes elpusztítani. Működése sokkal gyorsabb, mintha egyesével kifőznénk a használati tárgyakat, ráadásul nagyon egyszerű is. 

Nemcsak a cumikat és cumisüvegeket szükséges sterilizálni, hanem minden eszközt, amit az anyatej lefejéséhez használunk. Tiszta gőz segítségével, természetesen úton, vegyi anyagoktól mentesen csírátlaníthatjuk azokat a tárgyakat, amelyeket a kisbabánk használ, vagy a közelükben mi használjuk. 

A rágókáit, a játékait is érdemes fertőtleníteni, hiszen ezeket a kicsi mind a szájába veszi, és érzékeny szervezete nem biztos, hogy jól tűri. Ha már van fogkeféje, azt is mindenképpen tegyük bele a készülékbe időnként. Ezzel a nagyon kíméletes módszerrel megelőzhetünk több megbetegedést is. 

Fertőtlenítés magas fokon

Bababarát fertőtlenítő folyadékkal is csírátlaníthatók a játékok. Ahogy nőnek, egyre több lesz ezekből, és egyre időigényesebb lesz a tisztításuk is. A folyadékot csak rá kell permetezni, majd száradni hagyni, aztán nem kell lemosni sem, nyugodtan használhatja a kicsi a játékait. 

Arra azért nem árt figyelni, hogy milyen tárgyakat fertőtlenítünk, azok milyen anyagból készültek, valamint tűrik-e a fertőtlenítést. A csírátlanítást minden esetben meg kell előznie egy alapos tisztításnak is, nem szabad, hogy ételmaradék, vagy bármilyen szennyeződés legyen az eszközökben. 

Hogyan működik a sterilizáló készülék?

Többféle sterilizáló készülék van forgalomban, válasszuk ki azt, amelyik számunkra a legideálisabb. A működési elvük azonos, vizet kell önteni mindegyikbe a megadott helyre, és csak be kell kapcsolni. A szerkezet magától teszi a dolgát. 

Az egyik sarkalatos pont a mérete. Ha egyszerre több dolgot szeretnénk elhelyezni benne, akkor érdemes nagyobbat vásárolni. Több kisbaba, esetleg ikrek esetén ez nagyban megkönnyítheti a dolgunkat. 

Használatuk kényelmes és egyszerű, működésük hatékony, a legjobb módja az otthoni sterilizálásnak egy ilyen készülék. Legyen meg a konyhapulton a fix helye, és indulhat is a fertőtlenítés!

Kapcsolódó hírek
Mire használható egy mobilház?
Mire használható egy mobilház?
Kiváló nyaraló, hétvégi ház vagy üzleti célú épület is válhat belőlük.
Telefonja jelzi, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Telefonja jelzi, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Új funkcióval bővült az EgészségAblak.
Lejtmenetben a szülések száma
Lejtmenetben a szülések száma
Lehangoló statisztika. Egy év alatt 24 százalékkal esett vissza a házasodási kedv.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés