Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Győzelmével a tabella élére ugrott a Loki

| 2023. 09. 03 | 23:25:00
A Debrecen a Kecskemétet verte a Nagyerdőn.
Győzelmével a tabella élére ugrott a Loki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A KTE együttesét fogadta az OTP Bank Liga NBI.-es bajnokság hatodik fordulójában a DVSC a Nagyerdei Stadionban szeptember 3-án este. A bajnokságban eddig mindkét csapat kilenc pontot gyűjtött és a találkozó előtt a tabella 6. és 7. helyét foglalták el. 

A vendégek gyorsabb, pontosabb játékkal indították a találkozót, el is jutottak gólhelyzetig, ám mint utóbb kiderült, korábban lesről indult az akció kapura veszélyes része. A hazaiak már a térfelükön igyekeztek letámadni az akciójukat építő hírösvárosiakat, mérsékelt sikerrel. Aztán a 6. percben a kecskemétiek lőttek egy lesgólt, ami ébresztőt fújt a Lokinak. Jött is a helyzet, de Bárány 12 méterről a bal kapufa mellé lőtt. A vendégek agresszív, szabálytalanságokkal tarkított focival tudták csak távol tartani kapujuktól a DVSC játékosait. A 17. percben már így sem, Szécsi beadására azonban nem volt érkező.

Ezzel együtt a Lokiban továbbra is voltak pontatlan passzok, az előző mérkőzésekhez hasonlóan, főleg a pálya közepén. A félidő közepétől a labdára gyorsabban mozduló, pontosabban adogató vendégek kiegyenlítetté tették a játékot. Helyzet egyik kapu előtt sem volt, a hazaiak eredményesen és szervezetten védekeztek, viszont az ellenfél kapuja előtt elképesztő hibákat vétettek – lyukat rúgtak, tíz méterről az égbe rúgták a labdát. A félidő hajrájára egyértelmű Loki-fölény alakult ki. A helyzeteket azonban sorra elkörülményeskedték, vagy a pontatlan volt a kapu felé tartó labda. Persze a Kecskemét is villant, Megyeri egy beadás után már verve volt, a kapu üres fele előtt a fejesre várakozó játékos elől Romancsuk fejelte szögletre. Ez volt a félidő legnagyobb helyzete.

A második félidőt a DVSC kezdte aktívabban, szögletekig, kapuhoz közeli bedobásokig eljutottak, viszont nem tudtak mit kezdeni a védelemmel, támadásból nem jutottak a kapu közelébe. Ugyanakkor mind több volt a pontatlan labdája, amiből a Kecskemét kezdhetett építkezni.

Percekig elképzelés nélküli, csapkodó, rengeteg hibával vegyített játék folyt a pályán. Ebben az 59. percben Loncár 23 méterről megeresztett, kapufa mellett elzúgó lövése hozott némi változatosságot. Pontosabban innentől kezdve mintha egy másik Lokit láttunk volna a pályán. Előbb egy helyzet, majd gól!

Bárány beadását Loncar lőtte 12 méterről laposan a kapu jobb oldalába a 62. percben. (1–0) Aztán négy perc múlva már ismét Varga kapujában táncolt a labda. Kusnyir jobb oldalon végig vitt egyéni akciója végén, kissé jobbról 15 méterről lőtte ki a hosszú sarkot (2–0).

A Kecskemét a gyors két gól után igyekezett ritmust váltani, sikertelenül, a Loki továbbra is támadásban maradt, nagy helyzete azonban nem volt. Közben a játékvezető néhány ítéletét vitatta erősen a közönség; Bárányt buktatta az utolsó védő, aki nem kapott lapot, majd Pintér a kispadon ülő Dombinak osztott ki sárga lapot reklamálásért. Talán „kompenzálásként” a vendégek egyik játékosa is besárgult, ugyancsak reklamálás miatt. A mérkőzés végén a szabálytalanságok, szabadrúgások, bedobások, cserék miatt alig-alig volt folyamatos játék. Bár ebben a játékrészben is a Loki dominált. 

Mesterszemmel: 

Srdjan Blagojevic (DVSC): Elsőként gratulálok a csapatnak, elképesztőek voltak a pályán erőnlétben és taktikában is. Nehéz helyzetben voltunk a mérkőzés előtt, nagy volt a nyomás rajtunk, de nagyon jól játszottunk. Ez volt a legjobb mérkőzés, mióta a csapatnál vagyok. Kiváló csapat ellen győztünk, az előző szezonban elképesztő teljesítményük volt, emiatt fel is nézek rájuk. Összességében megérdemelten győztünk. A játékosok az első perctől kezdve tartották magukat a megbeszélt taktikához, ezért hálás vagyok nekik. A szurkolók támogatását köszönjük, és van egy kérésem hozzájuk, amikor a játékosok hibáznak a pályán, ne kezdjenek el fújolni, hanem támogassák őket. Nem mi vagyunk a legjobb csapat és nem én vagyok a legjobb edző, de a játékosok nagyon nagy erőfeszítéseket tesznek a győzelemért.

Szabó István (KTE): Az első félidő teljesen ikszes találkozó volt, itt is és ott is volt helyzet. A második félidőben a Debrecen ránk erőltette akaratát, sajnos elkövettünk egy-két helyezkedési hibát, és a Debrecen elég kreatív ahhoz, hogy ezt kihasználja. A második félidei játékával a DVSC megérdemelten győzött.

Az állás: 

1 DVSC 5 4 0 1 11 5 12
2 MTK BUDAPEST 6 3 2 1 8 5 11
3 PUSKÁS A. 6 3 2 1 12 11 11
4 ÚJPEST FC 6 3 2 1 11 11 11
5 DVTK 6 3 1 2 11 7 10
6 FERENCVÁROS 4 3 0 1 18 8 9
7 KECSKEMÉT 5 3 0 2 8 5 9
8 PAKSI FC 5 2 2 1 8 8 8
9 FEHÉRVÁR FC 6 1 1 4 8 12 4
10 KISVÁRDA  6 1 1 4 6 12 4
11 ZTE FC 6 1 0 5 6 15 3
12 MEZŐKÖVESD  5 0 1 4 5 13 1
Kapcsolódó hírek
Van, amiben a DVSC sokkal jobb, mint a Ferencváros
Van, amiben a DVSC sokkal jobb, mint a Ferencváros
A debrecenieké a legtöbb saját nevelésű játékos.
Ezt is megértük! Megvan az első debreceni idegenbeli győzelem!
Ezt is megértük! Megvan az első debreceni idegenbeli győzelem!
A ZTE otthonából hozta el a három pontot a Loki.
Kijózanodtak az angolok a magyaroktól kapott súlyos pofontól
Kijózanodtak az angolok a magyaroktól kapott súlyos pofontól
Hetven éve ütötte ki az angol válogatott az Aranycsapat.
November 25.: jeles nap ez Magyarországon
November 25.: jeles nap ez Magyarországon
Ekkor ismerte meg az egész világ az Aranycsapatot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés