Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen polgármesterét gyomrozta Dobrev Klára

| 2019. 09. 23 | 21:38:00
Orbán és Matolcsy játszadozik a forinttal a DK vezető politikusa szerint. 
Debrecen polgármesterét gyomrozta Dobrev Klára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás debreceni választási szövetségének és Varga Zoltán (DK) polgármesterjelöltnek kampányolt szeptember 23-án a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt két vezető politikusa. Míg utóbbi, vagyis Gurmai Zita a politikai aktuális „vastörvényéről” beszélt, addig Dobrev Klára egy-két gyomrost is igyekezett bevinni Papp Lászlónak, a cívisváros jelenlegi fideszes polgármesterének.

Mindenki kezét levágjuk, aki belenyúl a közös kasszába – gondoskodott a hangulatról Varga Zoltán (a Fidesz belső ellenzékébe szorult Pokorni Zoltán egy régebbi mondását kölcsönözte), aki szerint Debrecen nem fideszes, csak Csipkerózsika-álmát alussza. Nem hagyhatta ki, hogy „megszüntetik Debrecenben az elitizmust, vagyis hogy csak a kiváltságosok gyermekei járhatnak normális iskolába”, s Papp Lászlóék elhíresült iskolaválasztására Dobrev Klára is rákötött. Azt mondta, nem is hallotta a debreceni polgármester nevét, amíg „össze nem mutyiztak állami pénzből egy magániskolát”, ahová aztán a gyermekét járatja.

Egyébként is lesajnálóan szólt a fideszes településvezetőkről, akik szerinte bólogató Jánosok, csak a pártközpont utasításait hajtják végre.

– Papp László nevét bezzeg nem hallottam akkor, amikor az iskolák, az egészségügy államosítását hajtotta végre az Orbán-kormány. A miniszterelnök hűbéri rendszert működtet, s bár az önkormányzati vezetők feladata az is lenne, hogy az emberek jobban éljenek, nem merik kinyitni a szájukat – hangzott el.

A túlnyomó többséget az idősebb korosztály képviselői adták

Dobrev Klára arról a „szent meggyőződéséről” is beszélt, miszerint ha ő vagy más ellenzéki vezető annyit szerepelne a médiában, mint Orbán Viktorék, „akkor a Fidesz támogatottsága a 10 százalékot sem érné el”.

Az euró-forint rekord magas árfolyamára utalva kijelentette: az euró bevezetéséhez a jelenlegi kormányt le kell váltani, mert Orbán Viktor és Matolcsy György az adófizetők pénzével játszadozik. Majd a lefelé csúszás víziójának részben ellent mondva közölte, a magyar gazdaság egyébként képes lenne megfelelni az euróbevezetés szigorú EU-s feltételrendszerének.

Dobrev Klára bólogató Jánosoknak nevezte a fideszes polgármestereket

Dobrev Klára szóba hozta, hogy a demokrácia, a jogállamiság, az emberi jogok tiszteletének vitatott helyzete miatt Magyarországgal szemben már folyamatban van az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás. Ha az országra nézve elmarasztaló döntés születne, ami által az EU letiltaná a támogatások folyósítását – mondta –, ő akkor is szeretné elérni, hogy az önkormányzatok és a legkülönbözőbb szakmai, illetve civil szervezetek pályázhassanak a kormány tevékenységének megítélésétől függetlenül.  – Tudják mi fog előállni október 13. után? A tisztességesen, demokratikusan működő önkormányzatok tudnak majd EU-s forráshoz jutni, a Fidesz-maffiához tartozók viszont egy fillért sem fognak kapni – vetítette előre. Lehetséges, hogy így Kósa Lajos édesanyja sem pályázhat majd sikeresen – szúrt oda az önkormányzati választás kormánypárti kampányfőnökének.

Az MSZP visszafoglalná Magyarországot

Gurmai Zita még Dobrev előtt szónokolt. Azzal nyitott, hogy 2010 óta a Fidesz-KDNP hét választást nyert, melyek közül hatban az ellenzék megosztottsága is szerepet játszott. Szerinte a szocialisták ebben kevésbé voltak ludasak, ami keveseket vigasztal, de tagadhatatlanul elkövettek hibákat. 2014-től vallják, csak teljes ellenzéki összefogás lehet sikeres. „Sértődöttségből nem épülhet ország, város, de még egy nyolclakásos társasház sem”, ők a sértődöttségen, míg ellenzéki partnereik a sértegetéseken vannak túl. 

Gurmai Zita az összefogás szükségességét emelte ki

– Nincs fontosabb, mint megtörni Orbán Viktor és bűnöző klikkjének hatalmát – kiabálta kissé teátrálisan, előtte úgy érvelt, a soron következő választás tétje megtörni a Fidesz legyőzhetetlenségének mítoszát, megmutatni, hogy az ellenzéknek nemcsak igaza, hanem többsége is van. Ha nem is a Parlamentben, de a társadalomban – tette hozzá.

Az összefogás a legsürgetőbb politikai parancs, vissza kell foglalni a hazát a zsarnoktól – hangsúlyozta.

RaL

Kapcsolódó hírek
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Kérik a betegek, látogatók megértését és türelmét.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
December 1-től várja vásárlóit.
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Előzetes hatástanulmányhoz kötik a debreceni beruházások támogatását.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés