Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalódás! Kiszállt a második helyért zajló versenyből a DVSC

| 2023. 03. 18 | 18:31:00
A debreceniek a Kecskeméttől kaptak ki a Nagyerdei Stadionban.
Csalódás! Kiszállt a második helyért zajló versenyből a DVSC
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A labdarúgó NB I. 24. fordulójának rangadóján a második helyezett Kecskemét volt a DVSC vendége. A két együttes harmadjára csapott össze ebben a bajnoki kiírásban, és az előző két mérkőzés döntetlennel zárult. A hazai összeállítás annyi érdekességgel szolgált, hogy Szécsi Márk játszott jobbhátvédet!

Az alföldiek már az első percben helyzetet alakítottak ki: Hadaró balról, éles szögből lőtt a rövid sarok mellé. A vendégek agresszív letámadása meglepte a Lokit az első percekben, de szerencsére hamar feléledtek a piros-fehérek, és Babunski révén a 6. percben egy kapura tartó fejest is feljegyezhettünk. A 11. percben Dreskovics is egy szép fejessel veszélyeztetett, de a KTE kapusa a helyén volt.

A DVSC átvette a játék irányítását, de meddő mezőnyfölénynél többet nem tudott kiharcolni a rengeteg rossz passz és eladott labda miatt. Komolyabb debreceni helyzetek nélkül teltek a percek, és a vendégek sem mutatták meg az oroszlánkörmeiket az első félidőben.

A kecskeméti Szalai Gábor (b) és a debreceni Stefan Loncar harca  (Fotó: mti)
 

Szünet után fél perc telt el, amikor az eddigi legnagyobb helyzetet összehozta a Loki. Varga Kevin cselezett befelé, majd 18 méterről ballal a jobb kapufa mellé durrantott. Az akció közbeni sprintben megsérült Dorian Babunski, akit Mance váltott, pedig a B-közép Bárány Donátot követelte a pályára.

Jóval nagyobb tempót diktáltak a csapatok, mint az első 45 percben, de sajnos ezzel arányosan a rossz passzok száma is nőtt. Aggasztó volt, hogy a Loki a saját térfelén adott el sok labdát.

Az 54. percben centikre volt a DVSC a góltól: Loncar 20 méteres bombája után a labda a bal kapufát érintve hagyta el a játékteret. Kisvártatva azonban Milosevics bravúrja mentette meg a piros-fehéreket a góltól. A nagy rohanásból a Loki jött ki jobban: a 61. percben Loncar Ferenczi balról, laposan belőtt labdáját előbb megszelídítette, majd közelről a kapuba lőtt (1–0).

Sajnos nem sokáig örülhettünk. A 66. percben Deslandes öngóljával egyenlített a Kecskemét. Májer a tizenhatos jobb oldalán rosszul találta el a labdát, amely a franciát találta telibe, róla pedig a debreceni kapuba pattant (1–​1).

A gyors gólváltás a debrecenieket fogta meg. A Kecskemét birtokolta többet a labdát, komoly munkára késztetve a piros-fehér védelmet. A 80. percben góllá érett a vendégfölény: a nem sokkal korábban csereként beállt Horváth Krisztofer szépségdíjas góllal büntette meg a Lokit, amiért télen könnyen lemondott róla (1–2).

Tíz perce maradt a Lokinak, de a támadópotenciálja kevésnek bizonyult még az egyenlítéshez is. Így elkönyvelhettük az újabb szezonbeli hazai vereséget, a Kecskemét pedig története során először tudott nyerni Debrecenben. A két csapat között így már nyolc pontra nőtt a különbség, így alighanem a DVSC kiszállt a második helyért zajló versenyből.

Kapcsolódó hírek
Fájó debreceni vereség a fővárosban
Fájó debreceni vereség a fővárosban
Többet támadott a DVSC, de az MTK eggyel több gólt lőtt.
Változik a DVSC programja, mert hamarabb ér véget a bajnokság
Változik a DVSC programja, mert hamarabb ér véget a bajnokság
Az EB-re való felkészülés miatt döntött így az MLSZ.
Gólya járt a DVSC-nél
Gólya járt a DVSC-nél
Fia született a debreceniek játékosának.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés