Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Budapesten állt össze egy fiatal debreceni társaság, és verik a fővárosiakat!

| 2019. 05. 31 | 14:12:00
Debrecent „elengedték”, de a kötődés örök.
Budapesten állt össze egy fiatal debreceni társaság, és verik a fővárosiakat!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

X-DBRCN – ezen a néven oktatja kosársulira ellenfeleit egy debreceni fiatalokból álló társaság a budapesti amatőr bajnokságban. A srácok kivétel nélkül a főváros valamelyik felsőoktatási intézményében tanulnak, és nem csak a puszta debreceniség hozta össze őket.

Mindannyian kosaraztunk Debrecenben, végigjártuk a ranglétrát, azaz az összes korosztályos csapatot a DSI-ben, majd pedig a DEAC-ban. A középiskola után mindenkit Budapestre szólított az élet, van, aki tanárnak tanul az ELTE-n, többen jogász- vagy mérnökhallgatók, és van, aki az IBS (International Business School) hallgatója

- avat be a társaság „rejtelmeibe” Baranyi Kristóf csapatkapitány (a képen), az egyik alapító. No de hogyan is jött össze a kétmilliós metropoliszban a sok korábbi csapattárs?

Amikor Budapestre kerültünk, mindannyian abbahagytuk az aktív sportolást, egy év semmittevéssel telt, és bizony arra is rá lehet unni. Valner Kristóf barátommal gondoltunk egy nagyot, körbetelefonáltuk a srácokat, akiket szerencsére nem kellett sokáig unszolni, sőt, mindenki az első szóra igent mondott, és beneveztünk a budapesti kosárlabda-bajnokság legalsó osztályába, a D-divízióba

- foglalta össze Kristóf röviden a csapat alakulásának történetét, hozzátéve, hogy az elnevezésükben is utalni akartak a debreceni kötődésre, ezért az alapító ülésen, valahol egy pesti kocsma sűrűjében állapodtak meg az X-DBRCN-ben, ami az emlékezet szerint Valner Kristóf ötlete nyomán született.

Győztes ötlözői szelfi X-DBRCN-módra
 

Már nem kakukktojás

A csapatnak van egy kakukktojása, a nyíregyházi Sveda Tamás, de Budapestről nézve Nyíregyháza akár Debrecen elővárosa is lehetne, tehát ő simán megfelel a feltételeknek. A továbbiakban azonban próbálnak szigorúan ragaszkodni ahhoz, hogy valóban Debrecenből elszármazottak alkossák a gárdát, amelyet éppen ezzel a küldetéstudattal ruháztak fel. Az egy szem nyíregyházit is tiszteletbeli debrecenivé avatták, hogy egyáltalán ne lógjon ki a sorból, tehát már nem kakukktojás.

Majdnem makulátlan a mérleg

Az X-DBRCN imponáló magabiztossággal nyerte meg újoncként a bajnokságot, s harcolta ki a feljutást, a 23 győzelem mellett egy hosszabbításos vereség miatt nem makulátlan a mérleg, ami annak tükrében, hogy a csapatnak jóval több meccse és sörözése volt az idény során, mint edzése, egészen imponáló teljesítmény.

A társaságból négyen streetballban is kivágták a rezet nemrég: a Hegedűs, Papp, Valner, Baranyi kvartett megnyerte az U23-as kőbányai selejtezőt, így szeptemberben a Hősök terén küzdhet az országos dicsőségért.

Az X-DBRCN a közösségi portálokon is megkezdte hódító útját, a Facebookon már kétszáz lájkolóval, az Instagramon majd’ ugyanennyi követővel büszkélkedhet, és csak most kap először médianyilvánosságot!

Köszönet a debreceni edzőknek

A srácok lélekben már készülnek a budapesti C-osztály küzdelmeire, eddig a Lázár Ervin Általános Iskola tornatermében fogadták és verték bucira az ellenfeleiket, de a nyár egyik nagy kihívása lesz találni egy olyan pályát Budapesten, ahol időnként edzhetnek is, mert a magasabb osztályban is természetesen a bajnoki cím a cél.

A debreceni utánpótlásedzőink érdeme is, hogy a szakmai hozzávalók mellett egy összetartó, jó közösséget formáltak belőlünk, szeretjük egymást, mindenki mindenkinek jó barátja, ami a pályán különösen nagy erőssége a csapatnak

-   fogalmazta meg az X-DBRCN legfontosabb erényét a csapatkapitány.

Cs. Bereczki Attila

Kapcsolódó hírek
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Kérik a betegek, látogatók megértését és türelmét.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
December 1-től várja vásárlóit.
3x3-as kosárlabda: Debrecen olimpiai selejtezőt rendez
3x3-as kosárlabda: Debrecen olimpiai selejtezőt rendez
A kvalifikáció utolsó állomása lesz a cívisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés