Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borítja a közlekedési rendet a virágkarnevál Debrecenben

| 2023. 08. 17 | 13:12:00
Így változik a villamosok, a trolik és a buszok közlekedése!
Borítja a közlekedési rendet a virágkarnevál Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Virágkarnevál és a kapcsolódó rendezvények miatt vasárnap változik a járatok közlekedési rendje. Az autóbuszok, trolibuszok és villamosok 2023. augusztus 20-án munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek. Az Auchan vásáróli járatok nem közlekednek ezen a napon - közölte a DKV.

A VILLAMOSOK KÖZLEKEDÉSE

1-es villamos
Az 1-es vonalon üzemkezdettől 14:00 óráig szünetel a villamosok közlekedése. A járatok 14:00 és 20:00 óra között a teljes vonalon zavartalanul közlekednek.
A Kossuth téri rendezvények miatt az 1-es villamosok 20:00 és 23:59 között két szakaszban közlekednek.

  • Nagyállomás – Városháza – Nagyállomás
  • Kálvin tér – Egyetem – Kálvin tér

00:30-kor éjszakai járat indul a Nagyállomástól az 1-es vonalon.

2-es villamos
A 2-es vonalon üzemkezdettől 12:00 óráig szünetel a villamosok közlekedése. A járatok 12:00 óra és 20:00 óra között a teljes vonalon zavartalanul közlekednek.

A 2-es villamosok 20:00 és 23:59 között két szakaszban közlekednek.

  • Nagyállomás – Városháza – Nagyállomás
  • Kálvin tér – Doberdó utca – Kálvin tér

​00:25-kor éjszakai járat indul a Nagyállomástól a 2-es vonalon.

A TROLIBUSZOK KÖZLEKEDÉSE

3-as és az 5-ös trolibuszok:
A 3-as trolibusz üzemkezdettől 07:45-ig a teljes útvonalon szállítja az utasokat. 07:45 és 12:00 óra között a 3-as vonalon szünetel a trolibuszközlekedés. A járatok 12:00 órától közlekednek ismét a teljes vonalon. A Köztemető, főkaputól 07:05-től induló trolibuszok már az 5-ös viszonylaton közlekednek a Segner tér irányába!
Az 5-ös trolibusz a rendezvények ideje alatt a teljes vonalon közlekedik.

Az AUTÓBUSZOK KÖZLEKEDÉS

10, 10A, 10Y-OS AUTÓBUSZOK

Rugó/Doberdó utca irányába:

A járatok 07:00 órától a Nagyállomás – Erzsébet utca – Külsővásár tér – Nyugati utca – Hatvan utca – Nagy Imre utca – Csemete utca – Dózsa György utca – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – TEVA Gyógyszergyár – Pallagi út – Móricz Zsigmond út terelőútvonalon közlekednek. A 10-es, 10A, 10Y-os autóbuszok a Klinikai Központ Auguszta megállóhely után az eredeti útvonalon közlekednek a Rugó utca/Doberdó utca irányába.  
Kimaradó megállóhelyek: Hatvan utca, Kölcsey Központ (Bethlen utca), Honvéd utca, Egyetem sugárút, Nagy Lajos király tér, Egyetem tér, Egyetem, Klinikai Központ Nagyerdei Campus, Szociális Otthon

Nagyállomás irányába:
Az autóbuszok Klinikai Központ Auguszta megállóhelyig az eredeti útvonalon közlekednek majd a Móricz Zsigmond út – Pallagi út – TEVA Gyógyszergyár – Pallagi út – Móricz Zsigmond út – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Dózsa György út – Csemete utca – Nagy Imre utca – Hatvan utca – Nyugati utca – Külsővásár tér – Erzsébet utca – Nagyállomás terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradó megállóhelyek: Pallagi út, Szociális Otthon, Klinikai Központ Nagyerdei Campus, Egyetem tér, Nagy Lajos király tér, Egyetem sugárút, Honvéd utca, Jókai utca

06:35 és 12:45-között a járatok 10 percenként indulnak a Nagyállomástól. A terelés 07:00 órától a Karneváli felvonulás végig tart.

11-ES AUTÓBUSZ

Borzán Gáspár utca irányába:
A járat 07:00 órától a Mester utca – Nagy Imre utca – Tisza István utca – Antall József utca – Erzsébet utca – Nagyállomás – Wesselényi utca – Attila tér – Szent Anna utca – Klaipeda utca – Burgundia utca – Csapó utca terelőútvonal közlekedik. A 11-es autóbusz a Csapó utca megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik a Borzán Gáspár utcáig.
Kimaradó megállóhelyek: Kölcsey Központ (Hunyadi János utca), Kálvin tér
Segner tér irányába:
A 11-es autóbusz a Berek utca megállóhelyig az eredeti útvonalon közlekedik, majd a Csapó utca – Burgundia utca – Klaipeda utca – Szent Anna utca – Attila tér – Wesselényi utca – Nagyállomás – Erzsébet utca – Antall József utca – Tisza István utca – Nagy Imre utca – Mester utca terelőútvonalon közlekedik.
Kimaradó megállóhelyek: Rákóczi utca, Kölcsey Központ (Hunyadi János utca)
A terelés 07:00 órától a Karneváli felvonulás végig tart.

12-ES AUTÓBUSZ

Klinikai Központ Auguszta/Vincellér utca irányába:
A járat közlekedési rendje 07:00 órától megváltozik. Az autóbusz a Szent László Görögkatolikus Gimnázium megállóhelyig az eredeti, majd a Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – TEVA Gyógyszergyár – Pallagi út – Móricz Zsigmond út – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca terelőútvonalon közlekedik. A 12-es járat a DAB székház megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább a Vincellér utcáig.
Kimaradó megállóhelyek: Bolyai utca, Egyetem, Klinikai Központ Nagyerdei Campus, Szociális Otthon, Egyetemi Sporttelep, Dóczy József utca
A terelés 07:00 órától a Karneváli felvonulás végig tart.

13A AUTÓBUSZ

Pallag irányába:
A járat a Doberdó utca – Kartács utca - Móricz Zsigmond út – Pallagi út terelőútvonalon közlekedik. A 13A jelzésű autóbusz a Pallagi út megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább Pallag irányába.
Kimaradó megállóhelyek: Egyetemi sporttelep, Dóczy József utca, Egyetem, Klinikai Központ Nagyerdei Campus, Szociális Otthon
Doberdó utca irányába:
Az autóbusz a TEVA Gyógyszergyár megálló után, a Pallagi út - Móricz Zsigmond út – Kartács utca – Doberdó utca terelőútvonal közlekedik.
Kimaradó megállóhelyek: Pallagi út, Szociális Otthon, Klinikai Központ Nagyerdei Campus, Dóczy József utca

15, 15Y-OS AUTÓBUSZOK

Széna tér/Bayk András utca irányába:
A járatok 07:00 órától a módosított útvonal közlekednek. Az autóbuszok a Mester utca megállóhelyig az eredeti útvonalon közlekednek, majd a Nagy Imre utca – Tisza István utca – Antall József utca – Erzsébet utca – Nagyállomás – Wesselényi utca terelőútvonalon közlekednek. A 15-ös és a 15Y-os járatok a Vágóhíd utca, felüljáró megállóhely után az eredeti útvonalon közlekednek tovább a Széna tér/Bayk András utca irányába.
Kimaradó megállóhelyek: Kölcsey Központ (Hunyadi János utca), Kálvin tér, Burgundia utca, Klaipeda utca, Szent Anna utca
Doberdó utca irányába:
Az autóbuszok a Vágóhíd utca megállóig az eredeti útvonalon, majd a Wesselényi utca – Nagyállomás – Erzsébet utca – Antall József utca – Tisza István utca – Nagy Imre utca terelőútvonal közlekednek. A 15-ös és a 15Y-os járatok a Mester utca megállóhely után az eredeti útvonalon közlekednek tovább a Doberdó utca felé.
Kimaradó megállóhelyek: Attila tér, Klaipeda utca, Burgundia utca, Rákóczi utca, Kölcsey Központ (Hunyadi János utca)
A terelés 07:00 órától a Karneváli felvonulás végig tart.

16-OS AUTÓBUSZ

TEVA Gyógyszergyár irányába:
A 16-os járat teljes üzemidőben a Nagyerdei körút (Egyetem felé) – Pallagi út – TEVA Gyógyszergyár terelőútvonalon közlekedik.
Nagyállomás irányába:
A 16-os autóbusz teljes üzemidőben a Pallagi út – Nagyerdei körút (Egyetem felé) – Hadházi út terelőútvonalon közlekedik.
A terelés a járat teljes üzemidejében érvényes.

19-ES AUTÓBUSZ

Sámsoni út irányába:
A 19-es járat 08:00 órától módosított útvonalon közlekedik. Az autóbusz a Helyközi autóbusz-állomás megállóhely után a Tisza István utca – Antall József utca – Erzsébet utca – Nagyállomás – Wesselényi utca – Hajnal utca – Munkácsy Mihály utca terelőútvonalon közlekedik. A járat a Munkácsy Mihály utca megállóhely után az eredeti útvonal közlekedik tovább a Sámsoni út irányába.
Kimaradó megállóhelyek: Debreceni Ítélőtábla, Csokonai Színház, Kandia utca
Vincellér irányába:
A 19-es autóbusz a Faraktár utcáig az eredeti útvonalon majd, a Hajnal utca – Wesselényi utca – Nagyállomás – Erzsébet utca – Antall József utca – Miklós utca terelőútvonalon közlekedik. A járat a Szoboszlói Úti Általános Iskola megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább a Vincellér utca irányába.
Kimaradó megállóhelyek: Faraktár utca, Kandia utca, Csokonai Színház, Debreceni Törvényszék, Tisza István utca
A terelés 08:00 órától a karneváli felvonulás végig tart.

22-ES AUTÓBUSZ:

A járat 07:00 órától a Karneváli felvonulás végéig a Doberdó utca megállóig az eredeti útvonalon, majd a Kartács utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – TEVA Gyógyszergyár terelőútvonalon közlekedik. A járatok a TEVA Gyógyszergyártól 24-es jelzéssel indulnak vissza a Vincellér utca irányába.
A terelés 07:00 órától a Karneváli felvonulás végig tart.

Közlekedési rend a további időszakokban:
A 22-es autóbusz a Nagyerdei rendezvények idején teljes üzemidőben terelőútvonalon közlekedik. A járat a Klinikai Központ Nagyerdei Campus megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Pallagi út, körforgalom – Nagyerdei körút – Hadházi út – Köztemető, főkapu terelőútvonalon közlekedik. A 22-es autóbusz a Köztemető, főkapu megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik a Vincellér utca irányába.
A terelés a Karneváli felvonulás idején kívül, teljes üzemidőben érvényes.

22Y-OS AUTÓBUSZ

Közlekedési rend a Karneváli felvonulás idején:
A járat 07:00 órától a Karneváli felvonulás végéig a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium megállóig az eredeti útvonalon, majd a Békessy Béla utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – TEVA Gyógyszergyár terelőútvonalon közlekedik. A járatok a TEVA Gyógyszergyártól 24Y-os jelzéssel indulnak vissza a Vincellér utca irányába.
A terelés 07:00 órától a karneváli felvonulás végig tart.

Közlekedési rend a további időszakokban:
A 22Y-os autóbusz a Nagyerdei rendezvények idején teljes üzemidőben terelőútvonalon közlekedik. A járat a Szociális Otthon megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Nagyerdei körút (Egyetem felé) – Hadházi út – Köztemető, főkapu terelőútvonalon közlekedik. A 22Y-os autóbusz a Köztemető, főkapu megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik a Vincellér utca irányába.
A terelés a karneváli felvonulás idején kívül, teljes üzemidőben érvényes.

23, 23Y-OS AUTÓBUSZOK

A 23-as autóbusz közlekedése szünetel 07:00 órától a Karneváli felvonulás végéig. A 23Y-os autóbusz 2023. augusztus 20-án nem közlekedik.

24-ES AUTÓBUSZ

Közlekedési rend a Karneváli felvonulás idején:
A járat 07:00 órától a Karneváli felvonulás végéig a Segner tér megállóig az eredeti útvonalon, majd a  Hatvan utca – Tisza István utca – Antall József utca – Erzsébet utca – Nagyállomás – Wesselényi utca – Attila tér – Szent Anna utca – Klaipeda utca – Burgundia utca- Csapó utca – Kassai út – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapu terelőútvonalon közlekedik. A járatok a Köztemető, főkapu megállóhelytől 22-es jelzéssel indulnak vissza a Vincellér utca irányába.

A terelés 07:00 órától a Karneváli felvonulás végig tart.

Közlekedési rend a további időszakokban:
A 24-es autóbusz a Nagyerdei rendezvények idején teljes üzemidőben terelőútvonalon közlekedik. A járat a Köztemető, főkapu megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Benczúr Gyula utca – Hadházi út – Nagyerdei körút – Pallagi út, körforgalom – Nagyerdei körút – Klinikai Központ Nagyerdei Campus terelőútvonalon közlekedik. A 24-es autóbusz a Klinikai Központ Nagyerdei Campus megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik a Vincellér utca irányába.
A terelés a karneváli felvonulás idején kívül, teljes üzemidőben érvényes.

24Y-OS AUTÓBUSZ

Közlekedési rend a Karneváli felvonulás idején:
A járat 07:00 órától a Karneváli felvonulás végéig a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium megállóig az eredeti útvonalon, majd a Hatvan utca – Tisza István utca – Antall József utca – Erzsébet utca – Nagyállomás – Wesselényi utca – Attila tér – Szent Anna utca – Klaipeda utca – Burgundia utca- Csapó utca – Kassai út – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapu terelőútvonalon közlekedik. A járatok a Köztemető, főkapu megállótól 22Y-os jelzéssel indulnak vissza a Vincellér utca irányába.
A terelés 07:00 órától a karneváli felvonulás végig tart.

Közlekedési rend a további időszakokban:
A 24Y-os autóbusz a Nagyerdei rendezvények idején teljes üzemidőben terelőútvonalon közlekedik. A járat a Köztemető, főkapu megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Benczúr Gyula utca – Hadházi út – Nagyerdei körút – Pallagi út terelőútvonalon közlekedik. A 24Y-os autóbusz a Szociális Otthon megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább a Klinikai Központ Auguszta felé.

A terelés a Karneváli felvonulás idején kívül, teljes üzemidőben érvényes.

25/125, 25Y/125Y-OS AUTÓBUSZOK

Veres Péter utca irányába:
Az autóbuszok 08:00 órától a Nyugati utcáig az eredeti útvonalon, majd a Külsővásár tér – Erzsébet utca – Wesselényi utca – Hajnal utca – Faraktár utca terelőútvonalon közlekednek.
A járatok a Faraktár utca megállóhely után az eredeti útvonalon közlekednek a Veres Péter utca irányába.
Kimaradó megállóhelyek: Helyközi autóbusz-állomás, Debreceni Ítélőtábla, Csokonai Színház, Kandia utca

Vincellér utca irányába:
A járatok a Faraktár utcáig az eredeti útvonalon közlekednek, majd a Hajnal utca – Wesselényi utca – Erzsébet utca – Külsővásár tér terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok a Segner tér megállótól az eredeti útvonalon közlekednek a Vincellér utca felé.
Kimaradó megállóhelyek: Faraktár utca, Kandia utca, Csokonai Színház, Debreceni Törvényszék, Helyközi autóbusz-állomás
A terelés 08:00 órától a karneváli felvonulás végig tart.

33-AS AUTÓBUSZ

Nagymacs irányába:
A járat 07:00 órától a Segner tér – Hatvan utca – Nagy Imre utca – Csemete utca – Dózsa György utca – Füredi út terelőútvonalon közlekedik. A 33-as autóbusz a Malompark megálló után az eredeti útvonalon közlekedik Nagymacs irányába.
Kimaradó megállóhelyek: Hatvan utca, Kölcsey Központ (Hunyadi János utca), Honvéd utca
Segner tér irányába:
Az autóbusz a Füredi útig az eredeti útvonalon, majd a Dózsa György utca – Csemete utca – Nagy Imre utca – Hatvan utca – Segner tér terelőútvonalon közlekedik.
Kimaradó megállóhelyek: Malompark, Egyetem sugárút, Honvéd utca, Jókai utca
A terelés 07:00 órától a karneváli felvonulás végig tart.

41-ES AUTÓBUSZ

Kinizsi Nyomda felé:
A járat 08:00 órától a Széchenyi utca – Tisza István utca - Antall József utca – Erzsébet utca – Wesselényi utca – Hajnal utca – Faraktár utca terelőútvonalon közlekedik. Az autóbusz a Faraktár utca megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik a Kinizsi Nyomda felé.
Kimaradó megállóhelyek: Debreceni Ítélőtábla, Csokonai Színház, Kandia utca
Vincellér utca felé:
Az autóbusz a Faraktár utcáig az eredeti útvonalon közlekedik, majd a Hajnal utca – Wesselényi utca – Erzsébet utca – Antall József utca – Tisza István utca – Széchenyi utca terelőútvonalon közlekedik. A járat a Helyközi autóbusz-állomás megállótól az eredeti útvonalon közlekedik a Vincellér utca felé.
Kimaradó megállóhelyek: Faraktár utca, Kandia utca, Csokonai Színház, Debreceni Törvényszék
A terelés 07:00 órától a karneváli felvonulás végig tart.

43-AS AUTÓBUSZ

Kishatár utca irányába:
A járat 07:00 órától a Nagyállomás – Erzsébet utca – Antall József utca – Tisza István utca – Nagy Imre utca – Mester utca terelőútvonalon közlekedik. Az autóbusz a Mester utca megállótól az eredeti útvonalon közlekedik a Kishatár utcáig.
Kimaradó megállóhelyek: Wesselényi utca, Hajnal utca, Munkácsy Mihály utca, Dobozi lakótelep, Brassai Sámuel Szki., Ótemető utca, Bercsényi utca, Berek utca, Rákóczi utca, Kölcsey Központ (Hunyadi János utca)

Nagyállomás irányába:
A 43-as autóbusz a Mester utcáig az eredeti útvonalon, majd a Nagy Imre utca – Tisza István utca – Antall József utca – Erzsébet utca – Nagyállomás terelőútvonalon közlekedik.
Kimaradó megállóhelyek: Kölcsey Központ (Hunyadi János utca), Kálvin tér, Csapó utca, Berek utca, Bercsényi utca, Ótemető utca, Brassai Sámuel Szki., Dobozi lakótelep, Hajnal utca, Wesselényi utca
A terelés 07:00 órától a karneváli felvonulás végig tart.

Az autóbuszok a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak!

 

Kapcsolódó hírek
Civil Fórum: a Kúria cáfolta a debreceni városvezetést és a helyi Fideszt
Civil Fórum: a Kúria cáfolta a debreceni városvezetést és a helyi Fideszt
A Kúria új eljárásra kötelezte a helyben eljáró hatóságot.
Így lehetne javítani egyes gyógyszerek hatékonyságát
Így lehetne javítani egyes gyógyszerek hatékonyságát
A módszert a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán dolgozták ki.
Most lassabb a Debrecen–Budapest vonalon az InterCity, mint 30 éve
Most lassabb a Debrecen–Budapest vonalon az InterCity, mint 30 éve
1993-ban az újonnan bevezetett InterCity 2 óra 22 perc alatt tette meg a Debrecen–Budapest utat.
Különdíjat kapott a #mutiholdolgozol pályázat keretében az NI
Különdíjat kapott a #mutiholdolgozol pályázat keretében az NI
Inspiráló program és kreatív gyereksereg.
Aki látja a cigányok bukásait, de megtéréseit is
Aki látja a cigányok bukásait, de megtéréseit is
Drogfüggők, utcalányok között hirdette Isten igéjét a debreceni lelkipásztor. Interjú Gregussné Buzás Irénnel, a cigánymisszió vezetőjével.
A debreceni könyvtáros 17 millió forintot „nyúlt le”
A debreceni könyvtáros 17 millió forintot „nyúlt le”
A férfi a saját cégétől rendelt látszólag szakmai kiadványokat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés