Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

BL: kiütötték a debrecenieket Győrben

| 2023. 09. 16 | 19:38:00
Egy félidőt bírtak a piros-fehérek Oftedalék tempójában.
BL: kiütötték a debrecenieket Győrben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

35-23-re kikapott a DVSC Schaeffler a Győri Audi ETO KC együttesétől a női Bajnokok Ligája 2. fordulójának szeptember 16-i játéknapján. Az első harminc percben látszott, hogy nem lesz elég kiválóan védekezni, a másodikban pedig kiderült, mi történik, ha elől nem jönnek a gólok.

Egy héttel korábban a Sävehof elleni győzelemmel kezdte meg BL-szereplését a DVSC, a bajnokságban pedig a NEKA-t intézték el könnyedén. A találkozó első gólját a Gabriel – Töpfner, Planéta, Vámos P., Füzi-Tóvizi, Kácsor, Petrus összeállításban kezdő Loki szerezte Kácsor révén, de utána többször eladták a játékszert a debreceniek; a hibákkal éltek a hazaiak, 3-1-re fordítva. A 7. percben remekül kontrázta meg a DVSC a győri támadást, Petrus passzát Füzi-Tóvizi váltotta gólra (4-3). A 10. perc végéhez közeledve Ryu hámozta át magát a piros-fehér védelmen, míg a gyengén kezdő Planéta lövését simán védte Toft; a másik oldalon Ryu ezúttal ejtéssel vette meg Gabriel kapuját (6-3, 11. perc).

A Kácsor arcának megütéséért járó hetest Töpfner értékesítette, majd miután Brattset a kapufát találta telibe, Petrus faraghatta volna a hátrányt, de Toft védett. A 16. percben ez Jovovicsnak már sikerült (6-5). Egy-egy belőtt hetes következett mindkét oldalon, majd Jovovics kétpercese után Hovdent hozták ziccerbe a zöld-fehérek, a norvég nem hibázott (8-6, 19. perc).

A 22. percben - miután Jovovicsot ismét leküldték - a hazaiak lemásolták Hovden megjátszását (10-6); ezekben a percekben Kácsor rettenetes erejű lövésével és két Csernyánszki-góllal maradt játékban a Loki (11-9, 25. perc). Haggerty húzta vissza az egyik győrit, a hollandot leküldték, kell-e mondani, a labda ismét Hovdent találta meg (13-9, 26. perc). A 29. percben „Cseri” talpról varrta be (13-10), de Ana Gros válasza sem volt kevésbé látványos. Más kérdés, hogy a szlovén átlövő belesérült a megmozdulásba, nem folytathatta. 14-10-el mehettek pihenni a csapatok.

Kimaradó debreceni helyzetet góllal büntetett Szöllősi-Schatzl Nadine, de Planéta is betalált (15-11). A mérkőzés egyik legjobbja, Hovden a 34. percben hatgólosra növelte a győri előnyt (18-11), amelyik egy perccel később tovább hízott.

Megrogyott a Loki-védelem, elszállni látszott a mérkőzés, Szilágyi Zoltán kikérte a második idejét. Majd 20-11-nél (a 37. percben) a harmadikat is, mert „hiába beszélték meg a szünetben a taktikát”, a csapatnak nem sikerült azt megvalósítani.

A Győr nagy kedvvel kézilabdázott, szemmel láthatóan jót tett az önbizalmuknak a második félidei hengerelés, míg a DVSC - miközben görcsösen ment előre - teljesen elvesztette a stabilitását. A 43. percben visszatért a már korábban is beállt tízgólos különbség (25-15); a hazaiak ettől kezdve csökkentették a nyomást.

Az utolsó tíz percre 28-20-al és Bartulovics-bravúrral (lapos lövésért nyúlt le a Gabrielt váltó szerb) futott neki a Loki. A piros-fehérek oldalán feljegyzendő Vámos Míra higgadt ejtése és Hámorin sem múlott, sajnos más pozitívumot nem találhattunk, hiszen a Loki az elmúlt két szezonban szoros meccseket is játszott a Győrrel. Ez nem volt az, 35-23 lett a vége, miként az eredmény mutatja, minőségi különbség volt a két gárda között.   

MESTERMÉRLEG
Ulrik Kirkely: – A Debrecen kiváló, jól szervezett csapat. Nagyon alacsony, gyors játékosaik vannak, akik egy az egyben veszélyesek.  Tudtuk, hogy mind a védekezésünk keménységét illetően, mind tempóban magasabb szinten kell játszanunk, mint az előző meccseken. Igazából csak a második félidő közepétől tudtunk kicsit kiengedni a biztos előnyünk tudatában, onnan valóban örömjátékot játszhattunk. Ezzel együtt nagyon örülök annak, hogy itt van a Debrecen, megérdemelte a lehetőséget. Bízom benne, hogy a magyar csapatok együtt történelmet írhatnak a BL-ben.
Szilágyi Zoltán: – Végig a Győr dominált, ezzel együtt az első félidőben még jól tartottuk magunkat. A második játékrészben fordult a kocka. Kihagytuk a helyzeteinket, azokból pedig könnyű gólokat kaptunk és eljutottunk odáig, hogy ellenfelünk örömjátékot játszhatott. Próbáltunk változtatni, a hét a hat elleni játék még úgy, ahogy működött is, de a védekezésünk teljesen szétesett, főleg a beállókkal nem tudtunk mit kezdeni. 

RaL

Kapcsolódó hírek
Jó hír a DVSC-ről: hamarosan visszatér a válogatott játékos
Jó hír a DVSC-ről: hamarosan visszatér a válogatott játékos
A debreceni ásznak tavaly szakadt el a keresztszalagja.
Így mutat a DVSC-hölgykoszorú elegáns estélyiben!
Így mutat a DVSC-hölgykoszorú elegáns estélyiben!
A debreceniek modellként is nagyszerűek.
Tíz debreceni gól az afrikaiak ellen, akik most láttak először havat
Tíz debreceni gól az afrikaiak ellen, akik most láttak először havat
A debreceniek is tudják, ezután következik a neheze.
A szezon negyedik vereségét szenvedte el a DVSE
A szezon negyedik vereségét szenvedte el a DVSE
A debreceniek jól kezdtek, de a találkozó végére a Fehérvár összeszedte magát.
Nem sok hiányzott a debreceni győzelemhez
Nem sok hiányzott a debreceni győzelemhez
Zalaegerszegen kapott ki a DEAC kosárlabdacsapata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés