Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az erdő karneváljára hívja a családokat a 139 éves Zsuzsi Erdei Vasút

| 2021. 08. 18 | 16:16:00
A háromnapos ünnep alatt hangot kap az erdő szeretete és védelme.
Az erdő karneváljára hívja a családokat a 139 éves Zsuzsi Erdei Vasút
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem unatkoznak a Zsuzsi Erdei Vasút háza táján! A napokban a Galiba Gyermekfesztiválon és a Ruyter utcai állomásukon felállított konténerkönyvtárban várják kézműves és zenés foglalkozásokkal az érdeklődőket, mindeközben nagy erőkkel készülnek az Erdő Karneváljára, ami három napon keresztül kínál természetközeli élményeket a látogatók számára nemzeti ünnepünk alkalmából.

Magyarország legidősebb, idén 139. életévébe lépett keskenynyomközű kisvasútja, a Zsuzsi Erdei Vasút minden évben csatlakozik a virágkarnevál programsorozathoz. Azon túl, hogy a Galiba Gyermekfesztiválon népszerűsítik a kisvonat és a hármashegyi erdő nyújtotta természetközeli élményeket, augusztus 20-tól 22-ig minden nap változatos programokkal kedveskednek meglévő és leendő utasaiknak. A háromnapos ünnep alatt programjaikon hangot kap az erdő szeretete és védelme, valamint a magyar hagyományok őrzése és ápolása. A gyermekeket mindhárom nap kisvasúti LEGO kiállítással, hennafestéssel, hajfonással és kézműves foglakozásokkal várják.

Az Erdő Karneválja részletes programja

Augusztus 20., péntek
A nemzeti ünnep alkalmából ezen a napon újra közlekedik a Zsuzsi népszerű gőzmozdonya, ami 10.00 órakor indul a Ruyter utcai kiindulóállomásról és 13.00 órakor indul vissza Hármashegyaljáról. Az utasokat a Törköly Zenekar várja vidám talpalávalóval a Ruyter utcai állomáson, majd a kisvonatozás után Hármashegyalján a Természet Háza melletti pihenőhelyen, ahol a programot többek között táncház, capoeira táncbemutató és kreatív kézműves foglalkozások színesítik.

További részletek: https://www.facebook.com/events/522554332331761

Augusztus 21., szombat
Ez a nap a természetjárásról, az aktív, sportos életmódról és a cserkészetről szól majd. A látogatókat a Magyar Cserkeszszövetség 43. Főnix Cserkészcsapatának tagjai avatják be a cserkészet rejtelmeibe, akik többek között akadálypályával, kézműves foglalkozásokkal, valamint népdal-tanulással és közös énekléssel várják az érdeklődőket. Itt lesz a Zsuzsi-vonat állandó partnere, a Madársuli is, akik ezúttal is interaktív madárbemutatóval készülnek az iskola népszerű „növendékei”, Törpike, a kis kuvik, Jenő, a vándorsólyom és a beszélő papagájok segítségével. A gyerekek közkedvelt útitársa, Kajla, a kíváncsi vizslakölyök is jelen lesz ezen a napon, vele erdei felfedezőtúrára indulhatnak majd a kicsik és nagyok egyaránt, akik Kajla nyomait követve a lábnyomokban hagyott betűk összeolvasásával fejthetnek meg egy rejtvényt, amiért meglepetés ajándék várja őket jutalmul, természetesen a Kajla-útlevélbe járó pecsét mellett.

További részletek: https://www.facebook.com/events/523761518679474

Augusztus 22., vasárnap
Az ünnepi hét zárónapján is rendhagyó programok várják az érdeklődőket a Zsuzsi hármashegyi végállomásánál. Lesz többek között capoeira táncbemutató és interaktív foglalkozás a Madársuli jóvoltából, de jelen lesz a Debreceni Kutyaiskola és SANSZ – Segít A Négylábúak Szeretete Alapítvány is, akik segítő kutyáikkal adnak majd bepillantást két igazán izgalmas kutyás sportba, a hoopersbe és a treiballba, de megmutatják majd azt is, hogyan taníthatunk meg különféle trükköket kedvenceinknek.

További részletek: https://www.facebook.com/events/199276328088961

A vonat augusztus 21-én és 22-én 8:30-kor és 11.15-kor közlekedik a Ruyter utcai állomásról Hármashegyaljára, és 10 órakor és 13:30-kor indul vissza Debrecenbe.

A Zsuzsi Erdei Vasút aktuális menetrendje és további programjai itt olvashatók: https://zsuzsivasut.hu

Kapcsolódó hírek
Személyautó égett Debrecenben
Személyautó égett Debrecenben
A tűz a műszerfalra is átterjedt.
Volánbusz: a vártnál kisebb a sztrájk támogatottsága
Volánbusz: a vártnál kisebb a sztrájk támogatottsága
A sztrájk második napja után vont mérleget a társaság.
Sok nő életét megkeserítő ügyben ért el áttörést a Debreceni Egyetem
Sok nő életét megkeserítő ügyben ért el áttörést a Debreceni Egyetem
A kutatás eredménye nők millióinak hozza el a gyógyulás reményét.
Debrecenben a haza védelmének fontosságáról
Debrecenben a haza védelmének fontosságáról
A leghatásosabb toborzás, ha a nagyszülők, szülők elmondják a fiataloknak, hogy jó katonának lenni - hangzott el.
Rátz Tanár Úr Életműdíjat kapott a debreceni pedagógus
Rátz Tanár Úr Életműdíjat kapott a debreceni pedagógus
Tófalusi Péter mögött több évtizedes eredményes tehetséggondozó tevékenység áll.
Gurulósáv a debreceni Szent Annán – mi változott?
Gurulósáv a debreceni Szent Annán – mi változott?
Ne álljanak meg a sáv elején, hiszen akkor az egész újítás haszontalan!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés