Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A UPC nagy dobása

| 2014. 05. 20 | 15:01:25
<p>Lehetővé teszik, hogy <em>butatévével </em>is internetezhess.</p>
A UPC nagy dobása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A UPC a digitális tévéelőfizetői számára elérhetővé teszi, hogy online-tartalmakat nézhessenek tévékészülékükön a távirányító interaktív gombjainak használatával - jelentette be Severina Pascu, a UPC Magyarország vezérigazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A szolgáltatást egy magyar fejlesztés teszi lehetővé, amely a felhőtechnológiát alkalmazva bővíti a meglévő set-top-boxok képességeit. Használatához nincs szükség sem okostévére, sem internetelőfizetésre, ugyanakkor egyelőre csak a HD típusú set-top-boxszal rendelkező előfizetők számára elérhető. A UPC-nek jelenleg 200 ezer ilyen előfizetője van, de az év végéig számukat 400 ezerre szeretné bővíteni.

Jön a UPC TV Apps

A szolgáltatás indulásakor 20 beépített applikációt tartalmaz, amelyekkel egyebek közt YouTube videókat nézhetnek az előfizetők, de hozzáférhetnek az interneten tárolt, saját fényképeikhez is. Az alkalmazások körét folyamatosan bővíti a UPC. Severina Pascu kifejtette, hogy a fogyasztói igények egyre inkább a személyre szabott tartalomszolgáltatások felé tolódnak el, ez az igény hívta életre a UPC TV Apps szolgáltatását, amelyet először Magyarországon vezet be.

A UPC húsz éve van jelen Magyarországon és ez idő alatt mintegy 1 milliárd eurónyi befeketést valósított meg akvizíciókra és műszaki fejlesztésekre. A televízió-, internet- és telefonszolgáltató cég Magyarországon mintegy másfélmillió háztartást ér el. A UPC magyarország anyavállalata a Liberty Global kábelszolgáltató, amely 14 országban mintegy 25 millió ügyfelet szolgál ki.

Piacvezető

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb adatai szerint a televíziós szolgáltatások területén a UPC Magyarországon piacvezető, piaci részesedése mintegy 26 százalék, míg a szélessávú vezetékes internet esetében a második legnagyobb szolgáltató közel 22 százalékos piaci részesedéssel. A vezetékes hangszolgáltatások piacán szintén a második helyen áll, piaci részesedése megközelíti a 15 százalékot. A társaság 2012 augusztusában mobilinternet-szolgáltatást is indított a Vodafone-nal együttműködve.

A céginformációs adatok szerint a társaság a 2012-es évet 56,6 milliárd forint árbevétel és 4,48 milliárd forint üzemi nyereség mellett 14,2 milliárd forint mérleg szerinti veszteséggel zárta. Egy évvel korábban, 2011-ben árbevétele 55,5 milliárd forint volt, üzemi nyeresége 6 milliárd forintot ért el, mérleg szerinti vesztesége 11,4 milliárd forintot tett ki.

Kapcsolódó hírek
Erre is használják a mesterséges intelligenciát Debrecenben
Erre is használják a mesterséges intelligenciát Debrecenben
Hajdúböszörmény határában egy kukoricaföldön, illetve annak parlagterületén végeztek teszteket.
Az EU betiltja a Meta személyes adatokon alapuló célzott hirdetéseit
Az EU betiltja a Meta személyes adatokon alapuló célzott hirdetéseit
A vállalat szerint az EDPB tagjai már hetek óta tudnak a cég tervéről, és teljes mértékben együttműködtek velük.
Különös égi jelenség: a Jupiter ránk mosolyog
Különös égi jelenség: a Jupiter ránk mosolyog
Mindenki megcsodálhatja az igéző fényességű égitestet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés