Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szakemberek is rácsodálkoztak a berettyóújfalui gyógyfürdőre

Cívishír | 2024. 09. 25. | 14:19:45
Elismerően nyilatkoztak a létesítményről.
A szakemberek is rácsodálkoztak a berettyóújfalui gyógyfürdőre
Magyarország legújabb gyógyfürdőjét járták be a régiónk turisztikai szakemberei (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rácsodálkoztak és a legmagasabb fokú elismeréssel illették a berettyóújfalui Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdőt a szeptember 25-ei vendégek egy csoportja. A megállapításokra, véleményekre azért is érdemes odafigyelni, mert a csapat tagjai mindannyian turisztikai és fürdőüzemeltető szakemberek voltak. A berettyóújfalui létesítményben tartották a Turisztikai és Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület szakmai napját.

A vendégeket Zámbori Péter, a fürdőkomplexumot is üzemeltető Herpály Vagyonkezelő ügyvezetője köszöntötte, ismertette az elmúlt évek fejlesztéseit, amellyel wellnessközponttal és gyógyászati részleggel is gazdagodott a fürdő; továbbá a fürdőtörténeti elbeszéléséből kiderült, az újfalui strand régebbi a hajdúszoboszlóinál.

A köszöntő előtt azonban a Cívishírnek beszélt a találkozó céljáról. – Annak apropójaként, hogy a miénk Magyarország legújabb gyógyfürdője, a Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdő látja vendégül a Turisztikai és Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület négy vármegyéből érkezett turisztikai, valamint fürdőt üzemeltető szakembereit. A fürdők működtetése mindenhol más és más. A mi fürdőnk egyik sajátossága a családias volta, ugyanakkor a bővítése, megújítása során több, akár különlegességnek is számító technikai megoldást valósítottak meg. Például nálunk nem homokon, hanem üvegdarabokon szűrik át a vizet, így az tisztább lesz. Másik érdekesség, hogy energiaforrásként gázt csak a vendéglátás használ, a strand-, gyógy- és wellnesskomplexum geotermikus energiát használ. Ezt az önkormányzattal közösen továbbfejlesztjük pályázati pénzből, és idővel a környéken lévő intézmények fűtését is ezzel szeretnénk megoldani. Berettyóújfalu egy országhatármenti település, és az ebben rejlő lehetőséget eddig nem használtuk ki. Azon dolgozunk, hogy a város, benne a Bihar Termálliget turisztikai desztinációvá fejlődjön. Hiányzik még egy szálloda, ennek most a tervezési fázisában vagyunk. Bízunk benne, két-három éven belül meg tud valósulni – beszélt a jelenről és a tervekről Zámbori Péter.

– Lehet látni, hogy Berettyóújfalu a felújított és bővített fürdőjével a turizmusában egy új szintet ért el. A város és környékének turizmusa egy új szemlélettel olyan irányt vett, aminek biztosan lesz majd hozadéka. Maga a fürdő nagyon szép, igényesen alakították ki a szolgáltatásokat, ezzel vonzók lehetnek a bel- és külföldi vendégeknek. A város előnye a határmentisége. Ezt ki tudják, és ki is kell használni. Ígéretes jövő előtt áll a fürdő – ezt már Katona Ilona, a regionális klaszter vezetője válaszolta a Cívishír kérdésére, hozzátéve, hogy örömmel jöttek a hazánk legújabb gyógyfürdőjébe, ahol nemcsak a létesítményt tekintették meg, hanem a tagság szakmai ügyekben is tudott egyeztetni, kommunikálni. – Jó üzenete a mai napnak, hogy láthattuk, mit tud nyújtani a berettyóújfalui fürdő. Ismertem korábban a fürdőt, ismerem a város lehetőségeit, a turizmus helyi szerepét. Ezekben mindenképpen előrelépés várható – zárta gondolatait Katona Ilona.

Hosszú András, a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő vezetője is csak elismerésekkel tudta illetni az újfalui strandot és gyógyfürdőt. Megjegyezte, most van itt először, de már bánja, hogy nem jött hamarabb. – Örömmel konstatáltam a fejlesztéseket és azt is látom, hogy volt gazdája a beruházásoknak. Nagyon jó helyre ment itt a pénz. A gépház része nagyon csodálatos, olyan tiszta, hogy ebédelni is lehetne benne. Néhány medencét irigylek, például a kinti gyermekmedencét vagy a benti uszodát, ezeket szívesen látnám Berekfürdőn is. A gyógyászat pedig egy csoda. A fürdő nem nagy, viszont gondozott. Látom, egy kis fürdő is tud nagyon jól működni. Vendégek most is vannak, és nem kevesebben, mint nálunk, pedig a berekfürdői strand nagyon régi, széles körben ismert.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ezekben a debreceni utcákban újul meg a közvilágítás két hónapon belül
Ezekben a debreceni utcákban újul meg a közvilágítás két hónapon belül
A Simonyin és Józsán már elkezdődött a kivitelezés.
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter és a nők: az exfeleség után a volt barátnő is interjúban tálalt ki
Magyar Péter és a nők: az exfeleség után a volt barátnő is interjúban tálalt ki
„Magyar Péter nem az, akinek látszik” – mondta Vogel Evelin.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni önkormányzat: nem vonnak el forrást a gazdaság fejlődését elősegítő projektektől
A város és a kormány együttműködése erős szövetségen alapul – jelentették ki.
Fel kell újítani a Csapó utcai épület tetejét
Pályázatot írt ki a Debreceni Társasházkezelő Kft.
Ki kinek tud keresztbe tenni Nyíradonyban? – FRISSÍTÉS
Polgármesteri végkielégítés, botrányos futópálya, kérdőjeles vagyonkezelés.
Debreceni alapítványok is milliókhoz jutottak az 1 százalékokból
Százmillió felett a három legeredményesebb civil szervezet.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Történelmet és jövőt ír a DKV
Történelmet és jövőt ír a DKV
140 éves jubileumát ünnepli Debrecen közlekedési vállalata.
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Az árverésen két védett festmény is indul.
MODEM: programkavalkád a születésnapon
MODEM: programkavalkád a születésnapon
Szeptember 26. és 28. között ünnepli 18. születésnapját a debreceni művészeti központ.
Hello, szakma! Hello, lehetőségek!
Hello, szakma! Hello, lehetőségek!
Visszatér a Debreceni Szakképzési Centrum őszi pályaorientációs rendezvénye.
Hirdetés