Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A laprugó márkától függetlenül fontos minden kisteherautóhoz

| 2023. 06. 16 | 10:45:00
XXX
A laprugó márkától függetlenül fontos minden kisteherautóhoz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nagyobb járműveknél, mint amilyen a kamionok, lakókocsik és kisteherautók, sokkal nagyobb terheléssel kell megbirkózni a mindennapokban. Szerencsére azonban ma már több kiegészítő közül is válogathatunk, hogy minél stabilabb és biztonságosabb legyen a közlekedés minden nap. Ilyen eszköz például a laprugó is.

Ha kisteherautó, akkor mindenképpen szükség van laprugóra!

A kisteherautók számára a laprugó elengedhetetlen kiegészítő. A beszerzésük és a cseréjük ma már könnyedén megoldható az olyan minőségi szolgáltatóknak köszönhetően, mint amilyen a Weber Autotechnik is. A kisteherautók laprugóit rövid időn belül pótolhatjuk a megfelelő eszköz megvásárlásával, valamint még erősítéseket is választhatunk hozzájuk.

A kisteherautók sokkal nagyobb tömeget mozgatnak meg minden egyes nap, mint a személyautók. Ezért is van szükség olyan kiegészítőkre, amelyek ezt támogatják. A laprugók feladata, hogy a hosszanti és keresztirányú erőket minél hatékonyabban csillapítsák. Ennek köszönhetően sokkal stabilabb lesz a vezetés, nem kell amiatt aggódni, hogy mozgás közben az autó súlypontja megváltozik, valamint a kanyarokat is könnyebben fogjuk bevenni.

Amikor a kisteherautó mozog, és a raktér is meg van pakolva, akkor a benne lévő áru befolyásolja azt, hogy mennyire könnyen tud kanyarodni. Minél nagyobb a súly, annál nagyobb ez a hatás. A laprugó nemcsak ezeket a negatív hatásokat csökkenti, hanem még abban is segédkezik, hogy a teherbírást növelje. Egy jól kiválasztott kiegészítővel még több és/vagy nehezebb termékeket is szállíthatunk.

Mindegy, milyen kisteherautónk van, a laprugó végzi a dolgát

Függetlenül attól, hogy Mercedes laprugóról van szó, vagy más jármű kiegészítőjéről beszélünk, a működésük szinte mindegyik esetben megegyezik. Ahogy a kisteherautó mozgásban van, az alváz is folyamatosan rugózik és mozog. A laprugó görbülete és a két vége közötti távolság követi ezeket a változásokat, így csillapítja, csökkenti a rugózásból származó erőhatásokat. 

Ennek köszönhetően stabilizálja az egész járművet. A sofőrnek sokkal inkább az az érzése támad, hogy nincs is megpakolva a raktér, mivel könnyebbnek és vezethetőbbnek érződik az egész kisteherautó.

Nincs két egyforma laprugó

Az elérhető kínálat elég nagy, mivel rengeteg különböző kisteherautó szeli az utakat. Egy adott modellt is többféle feladatra lehet használni, így mindig érdemes figyelembe venni a saját igényünket vásárlásnál. 

Mindig alaposan vizsgáljuk meg az adott laprugó teherbírását, méretét és természetesen a kialakítását. A régebbi termékek még klasszikus trapéz formával rendelkeznek, de már elérhetőek a modern parabolikus típusok is. Utóbbiak akár 30-50%-kal is könnyebbek lehetnek, de a teherbírásuk ugyanakkora, mint a trapézoknak. 

Természetesen a nagy kínálat miatt könnyű eltévedni, így ajánlott szakember segítségét kérni vásárlásnál.

Kapcsolódó hírek
Ennyibe kerül majd a 24 órás autópálya-matrica!
Ennyibe kerül majd a 24 órás autópálya-matrica!
Az Európai Parlament döntése nyomán kell bevezetni.
Tizenöt százalékkal is drágulhat a kötelező biztosítás
Tizenöt százalékkal is drágulhat a kötelező biztosítás
Az új tarifákat idén is legkésőbb november 2-ig hirdetheti ki az érintett 12 biztosító.
Újabb párt szigorítana a B-jogosítvány megszerzésén
Újabb párt szigorítana a B-jogosítvány megszerzésén
Évente több mint félezer ember veszíti életét a közutakon - mondta a párt társelnöke.
Autóvásárlási programot hirdet a kormány
Autóvásárlási programot hirdet a kormány
A töltőhálózatot is fejlesztik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés