Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni polgármester Kósa Lajos indulásáról

| 2018. 09. 14 | 13:00:00
Papp László kacsának minősítette a szóbeszédet és indul a pozícióért.
A debreceni polgármester Kósa Lajos indulásáról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– A debreceni polgármesteri pozíció nem beugró műfaj. Amikor 2014-ben igent mondtam a jelöltségre, nem 5 évre akartam „beugrani”, 2019-ben indulni kívánok a pozícióért – reagált Papp László a Cívishírnek a Magyar Narancs online azon „értesülésére”, mely szerint a Fidesz–KDNP színeiben Kósa Lajos mérkőzne Debrecen polgármesteri székéért a jövő évi önkormányzati választásokon.

A regnáló városvezető hozzátette, 2014-ben távlatos terveket fogalmazott meg, s reméli, hogy a programja talákozik a debreceniek egyetértésével, akik lehetőséget adnak a folytatásra.

– A bizonytalanság nem csak a helyiek tekintetében számít. Debrecennek messze mutató ügyei vannak (BMW, Continental, városfejlesztés stb.), a befektetőknek, a hosszú távú döntéshozóknak pedig fontos tisztában lennie az önkormányzat politikai stabilitásával. Akik ezt a kacsát elindították, talán pontosan bizonytalanságot akartak kelteni. Én ezt a helyén kezelem, hangsúlyozva, indulni kívánok jövőre – közölte kérdésünkre.

A megyeszékhelyen már hónapok óta pletykálják, hogy Kósa Lajos a csengeri csalás egyik áldozataként sokat veszítve a fényéből, Debrecen polgármestereként próbálna újra erőre kapni. Az utóbbi évtizedek legjelentősebb helyi politikusa valóban a háttérbe szorult, miután a tavaly ősszel elnyert miniszteri székét nem tudta megtartani az újonnan felált Orbán-kormányban. A miniszterelnök azon húzása, hogy Kósa Lajos így mindössze néhány hónapig koordinálhatta a megyei jogú városok fejlesztését tárca nélküli miniszterként, eléggé megalázónak tűnik.

[Beillesztett cikk: Kósa Lajos hazatér, és polgármester-jelölt lesz – ez a hír járja a pesti elefántcsonttoronyban]

A Magyar Narancs és sokan mások abból következtethettek a volt (és sikeresnek tartott) polgármester visszatérésére, hogy rendre szerepel különböző debreceni sajtóeseményeken. Csak azt „felejtik el”, hogy a térség egyik országgyűlési képviselőjeként és még mindig legfajsúlyosabb politikai szereplőjeként ez teljesen természetes. 

A Cívishír egyébként tájékozódott már erről a témáról korábban, de mivel egyik hiteles forrásunk sem erősítette meg a jelöltcserét, vártunk még vele. Eddig.

Ratalics László

Kapcsolódó hírek
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
December 10-én lép életbe a változás.
Indulnak a debreceni fényvillamosok!
Indulnak a debreceni fényvillamosok!
Egészen vízkeresztig lehet bennünk gyönyörködni, és rajtuk utazni.
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású lapokat szinte bármilyen lappal lehet kombinálni, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.
Most már tényleg itt a Tisza vize Debrecenben!
Most már tényleg itt a Tisza vize Debrecenben!
Elkészült a Civaqua projektje.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés