Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A BMW magasabb fokozatba kapcsolja a toborzást Debrecenben

| 2022. 11. 11 | 16:20:00
A bajor gyártó továbbra is a debreceni szakképzésen tartja a szemét.
A BMW magasabb fokozatba kapcsolja a toborzást Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) és a BMW Group Gyár Debrecen ismét megrendezi a járműipari nyílt napot. 2022. november 16-án a Kölcsey Központban a DSZC két intézménye – a Brassai Sámuel Műszaki Technikum, valamint a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum – és a BMW mutatja be közös képzési programját, továbbá az együttműködés nyújtotta karrierlehetőségeket.

A nyílt nap célja, hogy a járműipar iránt érdeklődő általános iskolás diákok megismerjék az intézmények képzési kínálatát, a vállalat 2023-ban induló duális képzési programját és a jelentkezés menetét.

Barcsa Lajos alpolgármester felidézte, hogy a DSZC és a BMW már öt éve működik együtt, és a kormánynak köszönhetően a szakképzési rendszer az utóbbi években egy nagyon komoly átalakuláson ment keresztül – emelte ki az alpolgármester. Egy rendkívül flexibilis rendszer jött létre, így tud megfelelni az olyan nagy cégek igényeinek, mint amilyen a BMW - tette hozzá Barcsa Lajos, aki szerint nagyon sok fiatal vár arra a lehetőségre, hogy a bajor gyártó debreceni gyárában vállaljanak munkát, miután duális képzésben vettek részt a DSZC valamelyik intézményében és a BMW-nél.

A BMW képviseletében Jenei Réka kommunikációs vezető elmondta, a járműipari nyílt napnak az a célja, hogy a leendő diákok és a szüleik teljes képet kapjanak arról, mi vár rájuk, ha a továbbtanulást ezen a pályán képzelik el.

A BMW karriert kínál a DSZC fiataljainak

– fogalmazott Jenei Réka, kiemelve azt, hogy az ötéves szakképzési tanulmány utolsó három esztendejében a leendő BMW-gyárban tanulnak a diákok. Az első évfolyam diákjai már jövő szeptemberben birtokba vehetik a Nagymacsnál épülő létesítményt – tette hozzá a kommunikációs vezető.

A DSZC és a BMW duális képzésében elektronikai-, mechatronikai- és gépjárműmechatronikai technikus, valamint informatikai rendszer- és alkalmazástechnikus szakokra lehet jelentkezni, a programot teljesítőknek pedig teljes munkaidős állást kínál a BMW, amely most magasabb fokozatba kapcsolt a toborzás terén, hiszen több száz mérnök és technikus szükséges a termeléshez – mondta Jenei Réka.

Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja szerint a szakképzésnek értelmet a vállalati kapcsolatok adnak, vagyis egy képzőhely akkor kínálhat jövőképet a diákjainak, ha színes vállalati kapcsolatokkal rendelkezik. A DSZC-nek kivételes lehetősége van Debrecen pezsgő gazdasági környezetében, hiszen itt az ipari szereplők a legmagasabb technológiákat alkalmaznak. Tirpák Zsolt úgy fogalmazott, a BMW-vel kötött együttműködésnek a legfontosabb pillére az, hogy együtt szólítják meg a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos tanulókat, együtt kínálnak nekik karrierutat.

Kapcsolódó hírek
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
December 10-én lép életbe a változás.
Aláír a főispán, mehet a fizetés Balmazújvárosra
Aláír a főispán, mehet a fizetés Balmazújvárosra
Rácz Róbert december 5-e előtt szeretné elfogadni a két dokumentumot.
Indulnak a debreceni fényvillamosok!
Indulnak a debreceni fényvillamosok!
Egészen vízkeresztig lehet bennünk gyönyörködni, és rajtuk utazni.
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású lapokat szinte bármilyen lappal lehet kombinálni, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés