Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben már csak pénz kéne a boldogsághoz

CH

2015.06.30. 14:16

Debrecenben már csak pénz kéne a boldogsághoz
Szima Gábor és Papp László - megszületett a megállapodás (Fotó: Cívishír)

Papp László és Szima Gábor most teljes egyetértésben nyilatkozott.

Hirdetés

Hirdetés

Felszállt a füst! – mondta boldogan Képíró János, amikor az Oláh Gábor utcai stadion parkolójában összefutottunk. A DVSC főrendezője találóan fogalmazott: megköttetett az egyezség a DVSC többségi tulajdonosa és a kisebbik tulajdonos, a debreceni önkormányzat között.

Ennek apropóján hívták össze a felek az újságírókat, akiknek elmondták ugyanazt, amit a délelőtti rendkívüli közgyűlés kapcsán már megírtunk.

A város belement abba, hogy a DVSC Zrt. 40 százalékos tulajdonosi aránya a kaszinós cégekben 24 százalékra csökkenjen, sőt a képviselők a polgármester előterjesztése nyomán arra is áldásukat adták, hogy a klubot üzemeltető cég kölcsönszerződéseken keresztül összesen 150 millió forint kölcsönhöz jusson a Szima Gábor érdekeltségébe tartozó kaszinós cégektől. A DVSC Zrt. továbbra is 40 százalékos osztalékra jogosult, egyébként ebből írják jóvá a kölcsönöket is.

Papp László elmondta a zsurnalisztáknak, hogy immár garanciát lát a tulajdoni hányad majdani visszavásárlására, illetve arra is, hogy a DVSC megkapja a kaszinó nyereségének negyven százalékát. A polgármester szerint pénteken sikerült megállapodni a többségi tulajdonossal, aki hozzátette, bár 73 százalékos tulajdonosként teljhatalmat is gyakorolhatna, neki is az volt a szándéka, hogy az önkormányzattal karöltve, konszenzusos alapon hozzák meg a lényegi döntéseket.

A működési mechanizmusra a DVSC Zrt. közgyűlése is áldását adta, így Szima Gábor delegál három tagot, az önkormányzat szintén hármat, a hetedik döntéshozó pedig a Debreceni Labdarúgó Akadémia mindenkori vezetője lesz.

Átalakult az igazgatóság és a felügyelő bizottság
Szima Gábor, Sásdi András, Kotosmann Zoltán, Kovács István, Szabó Miklós, ifjabb Szima Gábor és a DLA vezetőjeként Herczeg András kerül az igazgatóságba, míg az átalakuló felügyelőbizottságba Bács Zoltánt, Madarasi Istvánt és Szendrei Attilát delegálta a DVSC Zrt. pénteki közgyűlése. A társaság ügyvezetője Szilágyi Sándor maradt.

A felek teljes egyetértésben nyilatkoztak arról, hogy a DVSC jelenlegi, 1,1 milliárdos költségvetését minimum 1,5, de inkább kétmilliárd forintra kellene feltornázni ahhoz, hogy a csapat a hazai és a nemzetközi porondon is versenyképes legyen.

Papp László bejelentette, hogy tehetős debreceni vállalkozókból úgynevezett lokálpatrióta klubot hoznak létre, hogy a magasabb költségvetés ne csak a Szima Gábort, illetve az önkormányzatot terhelje. Ennek egyik előszele lehet, hogy az új igazgatóságba bekerült Kotosmann Zoltán, a Héliker első embere és Szabó Miklós, a Tranzit-Ker Zrt.. tulajdonosa – tesszük mi hozzá.

Holland jöhet a Lokiba

A Cívishír azon kérdésére, hogy várható-e jelentős erősítés a nyár folyamán, Szima Gábor úgy válaszolt, a DVSC-t hamar csődbe lehetne vinni felelőtlen játékospolitikával, de ez sosem volt a célja, azaz mindig csak a lehetőségekhez mérten változott a keret, és ez a jövőben is így lesz. Elmondta továbbá, hogy a légiósok számának korlátozása, illetve a magyar kvóta bevezetése jelentősen megdobta a hazai futballisták árát, ami összességében jó a magyar focinak, ám nehézséget jelent a kluboknak.

A szándék mindig megvan az erősítésre – tette hozzá a többségi tulajdonos, megemlítve, hogy jelenleg éppen egy 24 éves, a holland élvonalban is megfordult csatárt tesztelnek, és ha az orvosok is rábólintanak, akkor leigazolják.

A 191 centi magas Geoffrey Castillion az Ajaxban nevelkedett. Jó felépítésű, gyors labdarúgó. Az Ajax után szerepelt a szintén holland elsőosztályú RKC Waalwijk, Heracles Almelo és a N.E.C. csapatában. A holland élvonalban összesen 67 mérkőzést játszott. Legutóbb a román első osztályban szereplő FC Universitatea Cluj együttesében futballozott.

Így Szima Gábor a Loki erősítési terveiről, lehetőségeiről:

Castillion sajnos nem játszhat az Európa-liga első két körében, éppen ezért szükségszerű volt hosszabbítani a 35 éves Ibrahima Sidibével. Szima Gábor szerint ő még erőssége lesz a DVSC-nek, ha nem is alapemberként.

A DVSC csütörtökön este 18.30-tól megkezdi szereplését az Európa-ligában. Ellenfele a montenegrói pontvadászat második helyezettje, az FK Szutjeszka lesz. Részletek a jegyvásárlásról itt!

Cs. Bereczki Attila

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.