Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyen ad ki ingatlanokat a debreceni önkormányzat

| 2023. 01. 19. | 15:17:00
Egyesületek, civil szervezetek tevékenységét segítik így.
Ingyen ad ki ingatlanokat a debreceni önkormányzat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Töb ingatlanügy is szerepelt a debreceni közgyűlés ezúttal a Vármegyeházán megtartott január 19-ei ülésén. A jelen lévő 29 képviselő egyhangú döntéssel szavazott arról, hogy a debreceni önkormányzat határozatlan időre ingyenes hasznosításba adja a FŐNIX Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesnek a Domb utca 22/A szám alatt lévő, 539 négyzetméter nagyságú ingatlant. Az épületet az együttes kulturális szolgáltatás ellátására és az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítására használja. A grémium a határozatával az önkormányzatot érintő energiamegtakarítási intézkedésekről is döntött. Többek között felkérte a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit KFT. ügyvezetőjét, hogy az elégséges színvonalú szolgáltatás mértékének biztosításával működtesse a Jerikó utca 17-21. szám alatti Újkerti Közösségi Házat.

A FŐNIX Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes a Csapókerti Közösségi Ház felújítása miatt az Újkerti Közösségi Házban kapott helyet, ahol eddig foglalkozásokat tartottak a népművészet és a néphagyomány iránt érdeklődő gyermekeknek, valamint jelentős mennyiségű eszközök raktározását is az Újkerti Közösségi Házban oldották meg. A fenti döntések következtében az Újkerti Közösségi Házból ki kell költözniük. A néptáncegyüttes képviselője azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy a feladatellátásához szükséges ingatlant kérjen. Erre a város tulajdonában lévő, Domb utcai, egyébként üresen álló ingatlan nézte ki. Az ingatlan átmenetileg megoldaná a szervezet raktározási problémáját, ami abban az esetben is gondot okoz, ha visszaköltöznek a felújított Csapókerti Közösségi Házba, középtávon pedig itt tudná folytatni a közművelődési tevékenysége egy részét.

A Bakcsó Természetjáró, Természetvédő, Kulturális és Szabadidősport Egyesületet 2020. decemberében alapították tiszalúci és debreceni fiatalok. Céljuk a természetjárás népszerűsítése, az egészséges életmódra, zöld gondolkodásra nevelés, Magyarország és a világ tájegységeinek, kultúráinak való megismertetése a lakossággal. Az egyesület elnöke azzal a kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy 2023-tól szeretnék aktivizálni a debreceni működésüket, amelyhez ifjúsági klub működtetésére alkalmas ingatlant keresnek. Az egyesület számára megfelelő lenne a Polgár utca 3. szám alatt lévő, a DEMKI Nonprofit Kft.-től elvont ingatlan. Az ingatlant határozatlan időre, de legfeljebb 15 évre, amit öt ével meghosszabbíthatnak, adják oda az egyesületnek.

A város ingyenesen adja bérbe a Debrecen, Kishegyesi út 38. szám alatt lévő 44 négyzetméter nagyságú földszinti helyiséget az Autizmus a Családban Debrecen Egyesületnek közfeladat (kulturális szolgáltatás, szociális szolgáltatások és ellátások, valamint sport, ifjúsági ügyek) ellátására és az ehhez szükséges infrastruktúra biztosításár 2026. december 31-ig.

Többségi szavazással döntöttek a Kishegyesi út–Kürtös utca–Sesztina utca–István út által határolt területrész hasznosításáról. Az évtizedek óta beépítetlen terület fejlesztése kívánatos a Kishegyesi út, mint kiemelt városi gyűjtőút térfalképzése miatt. Oda egy olyan vegyes rendeltetésű épület megvalósítása a cél, amelyben a földszinten és az első emeleten, valamint a pinceszint egy részén kereskedelmi-szolgáltatás funkció kap helyet, míg az emeleteken irodákat és lakásokat alakítanak ki. Az épület 25 méter magas lehet.

Debrecen a beépítésre szánt területét a Köntösgátsoron növelni szeretné a gazdaság fejlesztése miatt. Papp László az előterjesztés kiegészítéseként elmondta, kis- és középvállalkozások építenek gazdasági és szolgáltatási épületeket. Ezek kulturált megjelenésű, kívülről is tetszetős takaróépületek, gazdasági épületek lesznek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Az Ótemető és a Rakovszky utca kereszteződésében.
Hirdetés
Hirdetés
Emberrablás Debrecenben: láncra verték áldozatukat
Emberrablás Debrecenben: láncra verték áldozatukat
A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség vádat emelt a szökésben lévő elkövetők ellen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.