Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bővült az ismert debreceni állásportál

| 2022. 11. 28. | 12:41:00
Videós előszűrési funkcióval is elérhető a DebrecenAllas.hu.
Bővült az ismert debreceni állásportál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az álláskereséssel, toborzással kapcsolatos trendek az elmúlt években dinamikusabban változtak, mint bármikor korábban. A technológiai adta lehetőségek révén pedig vélhetően ez a folyamat még korántsem ért a végéhez, azaz újabb és újabb megoldásokkal fognak előrukkolni az egyes álláspiaci szereplők. Így tett most a DebrecenAllas.hu is, amely állásportál a manapság igencsak népszerű, rövid videós anyagokat igyekszik beemelni a kiválasztási procedúrába oly módon, hogy egyfajta előszűrői funkcióval ruházza fel azokat.

Mielőtt azonban kitérnénk a funkcióval kapcsolatos részletekre, illetve az ebből származó munkaadói és álláskeresői előnyökre, érdemes magáról a DebrecenAllas.hu-ról is ejtenünk néhány szót, az ugyanis Debrecen álláspiacának egyik fontos szereplője. Kitűnően alátámasztja ezt azon adat is, miszerint az indulás óta a portálon megjelent álláshirdetésekre összességében több mint 50 ezer jelentkezés történt. Ez egyben rámutat az oldal legnagyobb előnyére is munkaadói (hirdetői) perspektívából, vagyis hogy segítségével széles körben lehet eljutni az álláskeresőkhöz.

Ezt a változatos hirdetési csomagok teszik lehetővé, amelyeken keresztül nem csak Debrecenben és környékén, hanem egész Hajdú-Bihar megyében, vagy akár Magyarország teljes területén meg lehet szólítani az álláskeresőket. Mindez pedig megoldást jelenthet többek között a megfelelő mennyiségű munkavállaló elérésével, a valódi szakemberek megtalálásával, illetve a vezetői pozíciók betöltésével kapcsolatos problémákra. A széleskörű elérést egyébként több tényező is biztosítja: egyrészt a debreceni lehetőségek egyben kikerülnek az országos ismertségű, több regionális állásportált összefogó AllasOrias.hu-ra, (debreceni állások az AllasOrias.hu-n) másrészt megjelennek a DebrecenAllas.hu Facebook-oldalán is, ahol a követők száma a 42 ezret is meghaladja.

Ez azonban még mindig csak egy alapeset, az arra alkalmas megyei vagy országos hirdetési csomagok választásával ugyanis több allas.hu-s weboldalra, valamint az azokhoz kapcsolódó Facebook felületekre is ki lehet terjeszteni a megjelenést. További pozitívum, hogy a debreceni álláshirdetések egyben elérhetővé válnak az AllasOrias.hu mobil applikációján keresztül is, így az álláskeresők rugalmasan tudnak pályázni azokra. Ha pedig már szóba kerültek az álláskeresői szempontok, érdemes kiemelnünk a portál legnagyobb előnyét e tekintetben, amit egyértelműen a fellelhető álláslehetőségek változatossága jelenti. A DebrecenAllas.hu álláskínálata ugyanis olyannyira sokszínű, hogy valóban bárki megtalálhatja a végzettségéhez, a tapasztalatához, illetve az elvárásaihoz leginkább illő pozíciót.

Hogyan működik a DebrecenAllas.hu videós előszűrési funkciója?

A funkció lényege, hogy a munkaadók a hirdetésük részeként kérdéseket állíthatnak be, amelyekre a pályázóknak maximum 1 perces videók formájában kell válaszolniuk, majd a kész videós anyagokat a jelentkezésükhöz csatolniuk. Az egyébként a Business és az Enterprise hirdetési lehetőségek részeként elérhető funkcióról érdemes továbbá tudni, hogy a kérdések terén szabad kezet enged a munkáltatóknak, tehát maguk is megfogalmazhatják azokat. Emellett viszont választhatnak akár az előre meghatározott, beépített kérdések közül is, amelyek többnyire az önismeret, a motiváció, a szakmai tapasztalatok, illetve a jövőbeli tervek témakörét boncolgatják. Íme néhány példa:

  • Mi az a három szó, amely a legjobban jellemzi Önt?
  • Miért szeretne nálunk dolgozni?
  • Mi az eddig elért legnagyobb szakmai sikere?
  • Hogyan képzeli el későbbi pályafutását?

Miért lehet kedvező a funkció a debreceni hirdetők és álláskeresők számára?

Amint azt az előzőekben bemutatott kérdések is jól szemléltetik, a funkció alapvető célja a toborzási folyamatok elősegítése, hatékonyabbá tétele. Ez a rendszer ugyanis lényegében lehetőséget ad egy kisebb állásinterjú lebonyolítására anélkül, hogy a munkaadók közvetlenül kapcsolatba lépnének a jelentkezőkkel. Ennek folytán pedig rengeteg időt és energiát spórolhatnak meg, hisz a videókkal is kiegészült pályázati anyagok egy sokkal átfogóbb képet adhatnak a jelentkezőkről, ami alapján könnyebb lesz beazonosítani, hogy kikkel érdemes továbblépni a kiválasztási folyamat következő szakaszába. Összességében tehát nagyobb eséllyel válnak elkerülhetővé az eredménytelenül záródó interjúk.

Az elmondottak alapján belátható, hogy funkció alapvetően a munkaadóknak kedvez, azonban bizonyos tekintetben az álláskeresők is profitálhatnak belőle. Néhány állás kapcsán ugyanis kifejezetten nagy verseny szokott kialakulni a jelentkezők között, ám a minőségi módon elkészített videós anyagok kiváló lehetőségként szolgálhatnak a többi pályázó közül való kiemelkedésre. Gondoljunk csak bele: a videókon keresztül a jelentkezők felhívhatják a figyelmet egyes kvalitásaikra (pl. kommunikációs képességek), jobban bemutathatják a személyiségüket, valamint bizonyíthatják eltökéltségüket, motiváltságukat. Ezek a tényezők pedig bizonyos munkakörök esetében, valamint az azokkal járó feladatok ellátását illetően különösen nagy jelentőséggel bírnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Az előzetes eredmények szerint a szavazatok több mint 87 százalékát kapta
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Csak a Dűne 2 előzte meg az első hétvége jegyértékesítése alapján.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés