Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Repül a bálna. A Roncsbárban lép fel a Republic!

| 2022. 10. 21. | 10:00:00
Debrecenbe mindig szívesen jön a zenekar.
Repül a bálna. A Roncsbárban lép fel a Republic!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bő egy év szünet után ismét Debrecenben ad koncertet a Republic együttes. A népszerű zenekar a Roncsbárban lép színpadra október 22-én, szombaton este nyolc órától. Az együttes frontemberével, énekesével, basszusgitárosával, Boros Csabával nem csak a zenéről beszélgettünk.

Mikor is játszottatok utoljára Debrecenben?
Boros Csaba: Tavaly, az egyetemi tanévnyitó show-n, a yoUDay-en léptünk fel, és nagyon élveztük. Remek buli volt, de ezt általában is elmondhatom a debreceni koncertjeinkről. Itt mindig nagyszerű a közönség, sok az egyetemista, a fiatal, szuper a hangulat. Nagyon várjuk már, hogy ismét Debrecenben léphessünk színpadra. Ráadásul a gitárosunk, Halász Gabi debreceni, ott is él, úgyhogy neki különösen fontos lesz ez a fellépés. Hazai pályán igyekszik az ember még jobban odatenni magát, nagyobb a bizonyítási vágy benne. Ugyanezt érzem én is, amikor otthon, Győrben koncertezünk.

A szabadtéri koncertek után hogyan készültök erre a fellépésre?
Boros Csaba: Ez egy teljesen más buli lesz, mint a nyári, nagyszínpados koncertjeink, ahol a látványelemeknek is fontos szerepük van. Egy klubnak teljes más az atmoszférája, sokkal közelebb van egymáshoz a közönség és a zenekar. Ritkán játszunk klubokban, ugyanakkor nagyon szeretjük ezeket az alkalmakat, mert ilyenkor kicsit kilép az ember a komfortzónájából. Nincsenek kötöttségek, nagyobb szerep jut az improvizációnak, ezáltal a közönségnek is más élményt ad, mint egy nagyszínpados, szabadtéri buli.

Milyen műsorral érkeztek a Roncsba?
Boros Csaba: Azokat a számokat játsszuk majd, amiket egész nyáron is előadtunk az ország különböző pontjain. De nyilván előveszünk olyan nótákat is, amelyeket viszont mostanában nem hallhatott élőben a publikum. Nem tervezünk meg mindent előre, majd ott helyben rögtönzünk. Lehet, hogy koncert közben eszembe jut egy olyan dal, amit már régóta nem játszottunk, a zenekar meg meglepetésében csak néz majd összevissza.

A Republic klasszikus számai nemigen maradhatnak ki a repertoárból…
Boros Csaba: Persze, hogy nem! Csakhogy néhányat említsek: a 16  tonna fekete szén, a Jó reggelt kívánok! vagy éppen az Engedj közelebb! biztosan felhangzik majd, és hát a Repül a bálna nélkül sem igen képzelhető el egy Republic-koncert!

Debrecennel bizonyos szempontból kapcsolódási pont lehet a sport, a labdarúgás is, hiszen kedvenc csapatod, a Vasas újra az NB I-ben játszik, akárcsak a Loki…
Boros Csaba: Nagyon boldog vagyok, hogy évekig tartó NB II-es szereplés után megint feljutottunk a legjobbak közé! A Debrecennel sajnos csak 1-1-et tudtunk játszani hazai pályán, de végre megvan már az első győzelmünk is a szezonban. Ráadásul nem is akárkivel szereztük meg, hanem egy Debrecenből érkezett edzővel, Kondás Elemérrel, akit sokakhoz hasonlóan én is Eli bának hívok, pedig egy évvel fiatalabb nálam.

Ha már szóba hoztad az életkorod. November 17-én leszel 60 éves. Milyen érzés?
Boros Csaba: Ne is mondd! Hallani is szörnyű! Vacak érzés, milyen lenne? Az idő múlásától amúgy is parázok. Ahogy öregszem, egyre inkább eszembe jut, hogy mi lesz vajon később, utána. Jó, tudom, hogy ezzel még nem kellene foglalkozni, hiszen hála istennek még a szüleim is egészségesek, a budapesti koncertünk mindketten ott is lesznek.

A születésnapod tiszteletére Boros 60 címmel november 6-án a Budapest Kongresszusi Központban egy igazán különleges Republic-koncertre van kilátás…
Boros Csaba: Egy nagyszabású akusztikus koncerttel készülünk, amelyen egy szimfonikus zenekar is közreműködik majd. Lesznek vendégfellépők is, akiket én kértem fel, hogy tiszteljék meg a bulit a közreműködésükkel. Együtt zenélünk majd például Balázs Klárival és Korda Györggyel, Mező Misivel, Bagossy Norberttel és Kozma Zsomborral, és Balázsovits Edit színésznő is színpadra lép. Sőt meglepetésvendégünk is lesz, akinek a nevét egylőre nem árulhatom el, és olyan fellépők is érkeznek, akiknek a neve pedig előttem titok.

Takács Tibor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Az ipar és a leendő munkavállalók találkoztak a Debreceni Egyetemen
Az ipar és a leendő munkavállalók találkoztak a Debreceni Egyetemen
A rektor szerint a lehető legjobb helyen vannak a hallgatók.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.