Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zelemér utcai fegyveres rablás: elítélték a felbujtót

| 2022. 09. 19. | 22:35:00
A Debreceni Ítélőtábla döntése jogerős.
Zelemér utcai fegyveres rablás: elítélték a felbujtót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2022 márciusában CS. T. G. vádlottat felbújtóként elkövetett rablás bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre ítélte, és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla szeptember 19-én az elsőfokú bíróság mindenben törvényes határozatát helyben hagyta.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint az anyagi gondokkal küszködő sértett pénzügyi nehézségeinek illegális megoldására megkereste egyik edzőtermi ismerősét, aki már korábban is „könnyű pénzszerzési lehetőségeket” kínált. A vádlott úgy akarta megforgatni a sértett rendelkezésére álló 5-7 millió forintot, hogy abból zárjegy nélküli cigarettát vásárol, majd nagy haszon reményében értékesíti azt.

A vádlott elhitette a sértettel, hogy segíteni fog, valójában azonban azt tervezte, hogy megszerzi a férfi pénzét anélkül, hogy abból cigarettát venne.

A vádlott célja érdekében bevont egy ukrán férfit is, aki vállalta, hogy eljátssza az illegális cigarettakereskedő szerepét. Cs. T. összeismertette a sértettet az ukrán férfival, a személyes találkozó során, 2020 februárjában a sértettnek meg kellett mutatnia a cigaretta vásárlásra szánt 6 millió forintot az ukrán kapcsolatnak. A következő találkozó Debrecenben, a Zelemér utcán volt. A helyszínt a vádlott adta meg, a sértett pedig oda abban a tudatban érkezett meg, hogy a pénzéért cserébe megkapja az ukrán férfitól a nagy mennyiségű zárjegy nélküli cigarettát. A vádlott a látszat fenntartása érdekében még egy kisbuszt is kibérelt, ami alkalmasnak tűnhetett a cigaretta szállítására, ezzel a járművel érkezett a helyszínre az ukrán férfi.

Egy másik gépkocsival a közelben várakozott a vádlott is. A vádlott és társa célja kizárólag a sértett pénzének a megszerzése volt, akár erőszakot, fenyegetést alkalmazva is, sőt az ukrán férfi tűz- és lőfegyvernek minősülő gumilövedékes lőfegyverét is felhasználva.

Az ukrán férfi a találkozó során beült a sértett gépkocsijába, ahol megkapta az előzetesen kialkudott 6 millió forintot tartalmazó sporttáskát. A pénz megszámolását követően a férfi a táskát hátra tette, majd kiszállt és úgy tett mintha menne a járművéhez a cigarettáért. Ekkor az ukrán férfi megfordult, és a magával hozott lőfegyver gumilövedékével a sértettre lőtt, ami el is találta a férfi csuklóját. A támadó ezután a pénzt akarta megszerezni a gépkocsiból, amit észrevett a sértett. A gépkocsi utasterébe lökte az ukrán férfit és a fegyvert is el akarta venni tőle. A dulakodás során az ukrán vádlott ismét meglőtte a sértettet, ettől a férfi megszédült. Ezt kihasználta a támadó, aki kiszállt az autóból és tovább tüzelt a sértettre, akit harmadszor is eltalált. Az ukrán férfi a sértett autójának ajtaját feltépte, a pénzt tartalmazó táskát magához vette, majd gyalog elmenekült. A sértett megpróbálta támadóját követni, azonban a lőtt sebei miatt a tempót nem tudta tartani. A környéken lakók a sértetthez mentőt hívtak, majd a rendőrség megkülönböztető hangjelzését hallva a közelben várakozó felbujtó vádlott is elmenekült.

[Beillesztett cikk: Fegyveres rablás Debrecenben: csak a csalást ismerte be a felbujtó]

[Beillesztett cikk: Vigyázat, ő lehet a debreceni fegyveres rablás tettese!]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Magyarország egyik fél oldalán sem avatkozik be a háborúba - mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Hencidáról érkezett a két férfi Debrecenbe szórakozni...
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.