Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 20-án Debrecen tűzijáték helyett fényfestéssel ünnepel

| 2022. 08. 05. | 19:34:00
Tizenhárom virágkocsit láthat a közönség.
Augusztus 20-án Debrecen tűzijáték helyett fényfestéssel ünnepel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megjelent a Debreceni Virágkarnevál részletes menetrendjét tartalmazó programfüzet, melyből kiderül: a hazai művészeti együttesek mellett többek között  Belgiumból, Kolumbiából, Németországból, Olaszországból és Romániából is érkeznek fellépők.

Ebben az évben útnak indul a Virágos város projekt, melynek célja, hogy virágba boruljon az egész cívisváros. A karneválra látogatók mindenhol virágos közterekkel találkozhatnak majd, de illatos növényekkel utazhatnak a villamoson is.

Sőt, a köztéri szobrok is magukra öltik karneváli díszeiket.

Immár harmadik alkalommal veszi birtokba a Belvárosi zenés esték a Dósa nádor teret, ahol ismét széles zenei kínálat szórakoztatja az érdeklődőket. Augusztus 17-21. között Debrecenhez kötődő fiatal zenészek mutatkoznak be különféle zenei formációkkal a fúvós térzenétől a pop, dzsessz és folk stílusok keveredésén át az utcabálig.

A Galiba Gyermekfesztivál öt napon keresztül közel 200 ingyenes programot biztosít a gyerekek és családjaik számára az ország egyetlen klasszikus Vidámparkjában, a debreceni Nagyerdőn augusztus 17. és 21. között. A gyermekfesztivál interaktív és izgalmas színpadi produkciókat, bűvészshow-t és koncerteket, társasjátékokat, VR- és videójátékokat, kézműves foglalkozásokat és sportbemutatókat tartogat, melyek programjai a felhőtlen szórakozás és a készségfejlesztés mellett idén bemutatják a különböző szakmák és mesterségek világát.

Évek óta hagyomány, hogy a világ különböző tájairól érkező művészeti csoportok a magyar fellépőkkel közösen ültetik be a Székelyek parkját a hungarikumként ismert szőregi rózsával azért, hogy bemutassák, hogyan élnek együtt békében a legkülönbözőbb emberek. Ez idén sem lesz másképp, augusztus 18-án közösségi rózsaültetésre várják a családokat. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kossuth téren ingyenes koncertek várják az érdeklődőket a karneváli héten.

Fellép többek között a Punnany Massif, Horváth Tamás, a Magashegyi Underground, de színpadra lép Fenyő Miklós is. Augusztus 20-án pedig Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját, az István, a királyt nézhetjük meg díjmentesen. 

A karneváli programválaszték egyik újdonsága az ingyenesen látogatható Botanica Expo, melynek keretében hagyományteremtő szándékkal valósul meg az első virág- és kertészeti vásár és kiállítás. A Botanica színes programokkal, virág- és kertgondozással, környezetünk védelmével kapcsolatos előadásokkal, pozsgás és kaktusz vásárral, hűsítő oázissal, továbbá növénycserebere ponttal várja a látogatókat a Kölcsey Központban augusztus 19-21. között. A Természettár jóvoltából megtekinthető az interaktív foglakozásokkal kísért Botanica Historica kiállítás is.

A virágpiac ad otthont augusztus 19-én az I. Nemzetközi Virágkötészeti Kupának, mely lehetőséget ad a virágkötők számára, hogy megmutassák kreativitásukat és mesterségbeli tudásukat. A nap folyamán betekintést nyerhetünk a virágkötészeti verseny izgalmas mozzanataiba, elleshetjük a mesterek technikáit. A versenyzők három számban mérettetik meg magukat, ahol a hirtelen benyomások inspirálta alkotásokat a nap végén zsűri díjazza. A különböző országokból érkező virágkötők megannyiféleképpen ábrázolják érzéseiket, lenyűgözve a közönséget virágalkotásaikkal.

Virágszobor installációkat is láthatunk a karneváli héten, a Kossuth téren. Augusztus 15. és 21. között A kis herceg jelenetei elevenednek meg.

A debreceni székhelyű Lighthouse-csoport különleges vizuális élménnyel csatlakozik a karneváli héthez. A Nagytemplom mellett, a hajdani Verestorony alapjai fölé emelt piramis különlegesen programozott fényjátéka egyedi hangulatot varázsol a Kossuth térre. A Békás-tó víztükrére költöznek Koros Péter „Liliomok” installációi, melyek nappal a víz felszínén lebegnek, majd sötétedés után életre kelve különböző fényekben kezdenek ragyogni. A liliomok az örömöt és az új életet, a tisztaságot, valamint a természet körforgását, újjászületését szimbolizálják. Augusztus 18-ától fénybe borul a Dósa nádor tér is: 21 órától a karnevál fényművészeti programjainak visszatérő vendége, a LaLuz csapatának színpompás fényfestése látható. Augusztus 20-án 22.30-kor látványos fényfestéssel zárul állami ünnepünk napja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Az előzetes eredmények szerint a szavazatok több mint 87 százalékát kapta
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Csak a Dűne 2 előzte meg az első hétvége jegyértékesítése alapján.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés