Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen, élmény, segítségnyújtás, békekoncert 

| 2022. 05. 05. | 14:35:00
Bárki segíthet az ukrajnai menekülteken – nívós rendezvényt kap cserébe. 
Debrecen, élmény, segítségnyújtás, békekoncert 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes békekoncert lesz az ukrajnai áldozatok megsegítéséért május 6-án 18 órától a Debreceni Református Nagytemplomban.

Az esemény május 5-i sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy körülbelül 3 ezer embert várnak a templomba, amely előtt kivetítőn is lehet majd követni a koncert eseményeit.

Kossa György, az ötlet megálmodója elmondta, fontos, hogy összefogjunk ebben a nehéz időben, segítsük embertársainkat. Elhangzott tőle, hogy 50 egyetemista segít a határnál a rászorulókon mindennap. A Debreceni Egyetem pedig lakhatásban segít a bajbajutottakon. – A koncert bevételét olyan alapítványoknak, szervezeteknek adjuk majd, akik segítséget nyújtottak eddig és segítséget fognak nyújtani ezután is az orosz-ukrán háború után nehéz helyzetbe került embereknek – mondta el zárásként Kossa György.

A Debreceni Egyetem részéről a sajtótájékoztatón Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár volt jelen. Mindketten kifejezték reményüket arra vonatkozóan, hogy minél előbb béke honolhat a világban, a felsőoktatási intézmény pedig – ahogy eddig is – a jövőben is minden tőle telhetőt meg fog tenni, ha a segítségnyújtásról van szó.

Papp László: elutasítjuk a háborút

– Nagyon jó érzés megtapasztalni, ha valóban baj van, akkor a magyar ember segít. Tudunk együtt gondolkodni, cselekedni – kezdte mondanivalóját Papp László, Debrecen polgármestere a békekoncert kapcsán. – Meggyőződésem, fegyverrel sem lehet megoldani azt a problémát, amit tárgyalással sem. Minden esetben ez utóbbira kell törekedni, a tárgyalóasztalra. Elutasítjuk a háborút – mondta el a városvezető.

Végül arról beszélt Papp László, hogy az adománygyűjtés egyik kulcsmomentuma lehet ez a békekoncert, melyhez Debrecen városa is csatlakozik majd pénzadomány formájában.

Fekete Károly,  a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke elmondta, hogy reformátusok köszönése (áldás, békesség) most még fontosabbá vált. – A mai, háború okozta nehéz helyzetben még fontosabbá vált, hogy áldás legyen a világon és béke, de ehhez mi is kellünk; tegyünk érte – mondta.

– Ahogy minden egyházi és városi vezető, úgy mi is kapcsolatban vagyunk Kárpátaljával. Tudjuk, nagy a baj, segítenünk kell, cselekednünk kell. Itt van egy újabb lehetőség, éljünk vele! – fogalmazta meg a rendezvény kapcsán véleményét Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye római katolikus püspöke. Hozzátette, hogy a béke és a szeretet oldalán kell állnia mindenkinek, ez a koncert pedig nagyszerű ötlet abból a szempontból is, hogy kifejezzük mindezt.

– Bárcsak ne kellene ezt a koncertet megszerveznünk – mondta Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke a sajtótájékoztatón. Hozzátette, ha már viszont így alakult, fogjunk össze, tegyük meg, ami tőlünk telik, hátha jobb lesz minden. 

Május 6., 18.00 – Debreceni Református Nagytemplom – Békekoncert az ukrajnai áldozatok megsegítéséért

Fellépnek többek között: a Kodály Filharmonikusok, Lautitia, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói.

Az esemény végén közös gyertyagyújtásra kerül sor. 

Palánki István

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A közgyűlésen sem derült ki, lesznek-e kínai rendőrök Debrecenben
A közgyűlésen sem derült ki, lesznek-e kínai rendőrök Debrecenben
Van egy kis aggodalom a lopások emelkedése miatt.
Hirdetés
Hirdetés
Futókörök Napja Hajdúböszörményben is
Futókörök Napja Hajdúböszörményben is
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.