Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videón a debreceni BMW-gyárnál zajló építkezés

| 2022. 04. 27. | 12:13:00
Papp László polgármester látványos felvételeket tett közzé.
Videón a debreceni BMW-gyárnál zajló építkezés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A BMW-gyár területén folyó munkáról tett közzé videót Papp László, Debrecen polgármestere az Instagram-oldalán. Jelenleg a vasútépítési projekt során az új ipari park megállóhely és a konténerterminál területén található hét darab, egyenként 750 méter hosszú rakodóvágány alépítményeinek és vízelvezető rendszereinek építése zajlik a területen.

A videóból kiderül, hogy ezen kívül folytatódtak a vágány és a rakodóterületek építései, valamint, hogy elkezdődött a MÁV üzemi épületének építése a Macs ipari park állomás területén, amelyben személyzeti iroda és a speciális vasúti berendezések helyiségeit alakítják ki.

 

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Papp László (@dr.papp.laszlo) által megosztott bejegyzés

A negyedév során megkezdődött az épület falainak kivitelezése. A korábbi időszakhoz hasonlóan ezen időszakban is a Macs ipari park állomás nagy teherbírású és betonburkolatú rakodótereinek építési munkái domináltak.

Ezen felül elkészült a BMW körút nyugati szakaszának kereszteződésében a vasúti átjáró. A forgalomba helyezett nagymacsi bekötőutat pedig már a lakosság is használhatja.

A gazdasági övezet feltárását biztosító BMW körút első keleti és déli szakaszának vonatkozásában megtörtént részműszaki átadás. Mintegy 4,6 kilométer útszakaszt adtak át a közforgalom számára, de az útpálya mellett még folyamatban vannak a befejező munkálatok. A déli körforgalom területén viszont már a befejezéséhez közeledik a négy autóbusz-megállóhely, amely a tömegközlekedésben is szerepet játszik majd.

Építik a kerékpárutat és a szervizutakat is

A keleti út mentén futó közművek kivitelezése befejeződött, a közvilágítási hálózat, az ivóvíz- és szennyvízvezetékek, a hírközlési- és jelzőlámpa alépítmény is elkészült. A közforgalom számára szintén elérhető keleti út és északkeleti körforgalom nyomvonalában közel 2,8 kilométer hosszan csapadékvíz-elvezető rendszer kivitelezése zajlik árokásással, tereprendezéssel.

A bicikliút nyomvonalában 2 ezer köbméter útalapot terítettek el, a padka feltöltését követően két réteg aszfaltburkolat kerül majd a felületre. Az északi útnál lezajlottak a szennyvíz- és vízvezetékek építési munkák, amelyet követően az út és kerékpárút pályaszerkezetének kivitelezése kezdődött meg. Elkészült 2,2 kilométer hosszan a betonalapréteg kivitelezése, amelyre várható még áprilisban rákerül az aszfaltburkolat.

Májusban a forgalomtechnikai eszközök felfestését és kihelyezését, valamint a humuszolási munka folyamatait végzi a kivitelező. A BMW körút nyugati szakaszán az útpályához tartozó földművel elkészültek. A csapadékvíz-elvezető rendszer átereszeinek és vasbeton műtárgyainak elhelyezése után egységesítették az út és a bicikliút földműszerkezetét.

A kerékpárúthoz tartozó töltés és útalap elkészítése után két réteg aszfaltburkolatot kap a nyomvonal. Jelenleg a csatlakozó szervizutak kialakítását és a betonútalapot készíti a kivitelező.

Az M35-ös autópálya 354-es csomópontját december végén ideiglenesen forgalomba helyezték, így biztosították a BMW-gyár kapcsolatát az autópályáhozt, januárban pedig a teljes lóhere alapú csomópontot is forgalomba helyezték. A műszaki átadás februárban zárult le, a forgalom már az újonnan elkészült utakon halad.

Az M35 józsai csomópont területén a tervezett ütemezés szerint útépítéshez tartozó térkőburkolati, építési, portálépítési és elsősorban hídépítési munkák folytak az idei év első negyedévében. A híd pályalemezének tavalyi betonozását követően a megfelelő időjárási viszonyokat követően a hídszegélyek és a hídpálya mintegy 1150 négyzetméteren történő szigetelését is elkészítették.

A humusztelítést követően a környezetvédelmi munkák keretében megkezdődött a teljes felületre tervezett 38 ezer cserje telepítése.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.