Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Bürklének ismét volt oka Debrecenben ünnepelni

| 2022. 04. 28. | 14:48:00
Mérnökökre, mechatronikai technikusokra van szükségük. Nem állnának le a fejlesztésekkel.
A Bürklének ismét volt oka Debrecenben ünnepelni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepélyesen átadták a felületkezelésben világszinten is élenjáró német Bürkle immár teljes egészében elkészült debreceni gyárát április 28-án; a Határ úti ipari parkban található üzemben jelenleg mintegy hatvanan dolgoznak.

Az eseményen Olaf Hartwig, a Robert Bürkle Cégcsoport operatív vezérigazgatója emlékeztetett: Európában ez az első gyáruk Németországon kívül, s a debreceni üzem az európai termelésük ötven százalékáért felelős. Aláhúzta a flexibilitás és az értéklánc-átláthatóság fontosságát, mint a termelési jövőbeni hatékonyságságánk kulcsfontosságú tényezőit, valamint köszönetet mondott a debreceni városvezetésnek és a gyárként szolgáló üzemcsarnok létrehozásáért felelős debreceni Xanga Cégcsoportnak a beruházást támogató erőfeszítésekért. A cég elsősorban angolul beszélő mechatronikai mérnököket, technikusokat keres.

Papp László polgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy a Határ úti ipari parkban – a Bürklét is beleértve – folyamatosak a beruházások, ami óriási eredmény a pandémia árnyékában. Hiszen 2018-ban, amikor eldőlt a német vállalat debreceni gyárépítés, még senki sem gondolt sem világjárványra, sem háborúra. Elismeréssel szólt arról is, hogy a nehézségek ellenére a Bürkle rendkívül eredményes éveket tudhat maga mögött, ráadásul a debreceni mellett egy kínai gyárépítést is végrehajtottak. A polgármester kijelentette: májustól újra közlekednek a légijáratok Debrecen és München között.

A Bürkle Tanácsadó Testületének elnöke elárulta, hogy amikor 2018-ban a vállalatnál eldöntötték egy kelet-európai gyár megépítését, egy hozzávetőlegesen 20 pontos, súlyozott, objektív szempontrendszert alkottak meg. Kezdetben 19 országot figyeltek, majd ez szűkült ötre. Jürgen Schöer azt mondta, személy szerint meglepődött azon, hogy Debrecen is bekerült ebbe a szűkebb körbe.

– Nyitottságot, nyílt kommunikációt és erős támogatást tapasztaltunk. A debreceni helyszín mellett szólt a sztráda, a repülőtér, a vasút elérhetősége, valamint az egyetem, hiszen a Bürklének nyelvet beszélő, magas minőségű munkaerőre van szüksége

– osztotta meg. Az orosz-ukrán háború a céget elsősorban az alapanyag-beszerzésben érinti, Ukrajnából sok fát vásároltak. A kiesés miatt keletkező hiányon innovációs lépésekkel igyekeznek enyhíteni.

Balról: Herdon István, a Xanga Cégcsoport vezérigazgatója, Olaf Hartwig, Papp László, Jürgen Schöer és Laczkó Gábor gyárigazgató

Az eseményen elhangzott: a Bürkle 2022 után is gondolkozik cívisvárosi fejlesztésekben. A jelenlegi gyárépületben egyébként már 2019 őszi átadás után elindult a munka, ugyanakkor a németek annyira elégedettek voltak, hogy szinte már akkor döntöttek a bővítésről. Ennek nyomán készült el két újabb üzemcsarnok most.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.