Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint húsz sportágat próbálhatnak ki a debreceni gyerekek

| 2022. 03. 11. | 19:11:00
Májusban ismét megrendezik a sport- és családi napot.
Több mint húsz sportágat próbálhatnak ki a debreceni gyerekek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola május 14-én immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Veled kerek a világ! elnevezésű sport- és családi napot az Oláh Gábor utcai sportkomplexumban.

Ha a sportra piramisként tekintünk, az alapokat a széles tömegbázis jelenti, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola pedig évek óta mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb fiatallal ismertesse meg az egyes sportágakat. A rendszeres testmozgást májusban újabb esemény népszerűsíti majd, a Veled kerek a világ! családi sportnapon debreceni óvodások és kisiskolások ezrei próbálhatják majd ki az egyes sportágakat.

Ugyan egyelőre távolinak tűnik a májusi időpont, nem lehet elég korán kezdeni a szervezést – hangsúlyozta Becsky András ügyvezető igazgató az eseményt felvezető sajtótájékoztatón.

Az előttünk álló hetekben felvesszük a kapcsolatot az intézményekkel, és a kollégáimmal arra törekszünk majd, hogy minél színesebb programkínálatot állítsunk össze az óvodásoknak. Egyesületünk számára nem csupán az élsport jelenti a prioritást, szeretnénk elérni, hogy már a legkisebbeknek is szerves részévé váljon a testmozgás, ezáltal később egészséges, céltudatos felnőttek legyenek - tette hozzá.

A májusi rendezvényen várhatóan ismét több ezer gyermek próbálhatja majd ki az egyes sportágakat, ahol megismerkedhetnek szakosztályainkkal, valamint természetesen a többi debreceni egyesülettel is. Kevés olyan város mondhatja el magáról, hogy annyi sporttal foglalkozó szervezetnek ad otthont, mint Debrecen, ráadásul az önkormányzat is maximálisan támogatja az egészséges életmódot, ezeket a lehetőségeket igyekszünk kiaknázni

– fogalmazott.

Debrecen alpolgármestere, Széles Diána szerint a digitális eszközök egyre nagyobb konkurenciát jelentenek a sportnak, ám az önkormányzat minden támogatást megad ahhoz, hogy minél több rendezvény népszerűsítse az egészséges életmódot.

A Mozdulj, Debrecen! program október közepén indult útjára, az elmúlt hónapokban pedig bebizonyosodott, hogy a sport által közösséget építhetünk, gondolok itt a nyugdíjasok szívbarát sétájára, a gerinctornákra, vagy éppen a jógára. Még rossz idő esetén is több százan vesznek részt ezeken az eseményeken, ami elsősorban a felnőtteknek szól, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebbekkel is megismertessük a sportot, amit nem lehet elég korán kezdeni.

Ebben segít a Veled kerek a világ! családi nap, amely segíthet abban, hogy némileg kiszakadjanak a kicsik a digitális világból, a sport által kitartásra és szorgalomra nevelhetjük őket. A városvezetés minden olyan mozgalmat teljes mellszélességgel támogat, amely az egészséges életmódot népszerűsíti a fiatalok körében

– mondta az alpolgármester.

A sportcentrum stratégiai és sportszakmai igazgatója, Makray Balázs elárulta, hogy több mint húsz sportággal ismerkedhetnek majd meg a fiatalok az Oláh Gábor utcai sportcentrumban.

- Az elmúlt években a koronavírus többször is közbeszólt, májusban azonban végre újra találkozhatunk majd a kicsikkel, ezúttal az óvodák mellett az első és második osztályos általános iskolásokat is szeretettel várjuk – invitálta a rendezvényre a gyerekeket.

Májusban valóban minden sportágat kipróbálhatnak majd a gyermekek, a közös bemelegítést követően a népszerű labdajátékok mellett többek között a short track alapjaival is megismerkedhetnek majd, ezúttal természetesen jég nélkül. Mindhárom kiemelt akadémia kitelepül majd az eseményre, így a labdarúgást, a kézilabdát és a kosárlabdát is kipróbálhatják a fiatalok. A rendezvény kapcsán ezúttal is kiírásra kerül egy rajzpályázat, az eseményen résztvevő gyermekek pályamunkáit szakmai zsűri bírálja majd el

– fűzte hozzá Makray Balázs.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés