Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kitüntették a Klinikai Központ kiváló szakdolgozóit

| 2022. 02. 21. | 10:40:00
Feladataikat nagyfokú hozzáértéssel és példás szorgalommal végzik.
Kitüntették a Klinikai Központ kiváló szakdolgozóit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar ápolók napja alkalmából február 18-án köszöntötték a Klinikai Központ szakdolgozóit. Idén nyolcan érdemelték ki a Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat több évtizedes magas szakmai színvonalú munkájuk elismeréseként.

Kossuth Zsuzsanna, az ország első főápolójának születésnapja, február 19-e a magyar ápolók napja. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában minden évben ehhez a naphoz kapcsolódva köszöntik a legkiválóbb szakdolgozókat. Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke a pénteki ünnepségen tartott beszédében kiemelte, hogy Kossuth Zsuzsanna úttörő munkájával a hazai ápolás fejlődésének alapkövét fektette le.

Életét a betegek szolgálatának szentelte, odaadóan, fáradhatatlanul, kitartóan tevékenykedett az emberek gyógyulása, gyógyítása érdekében, így méltán válhatott valamennyi egészségügyi dolgozó példaképévé.

– A nagy előd értékrendje, szellemisége, elhivatottsága ma is meghatározó jelentőségű. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az egészségügyi dolgozók pandémiás időszakban mutatott példaértékű magatartása. Nehéz hónapok állnak mögöttünk, az egész világot sújtó koronavírus-járvány az egészségügyi ellátórendszert rendkívüli kihívások elé állította, melyek sikeres és eredményes leküzdése, az Önök kitartása, türelme, kiemelkedő szakmai és emberi helytállása nélkül nem valósulhatott volna meg – fogalmazott a Klinikai Központ elnöke.

Szabó Zoltán hozzátette: nagy tisztelettel és őszinte elismeréssel adja át a Klinikai Központ kiváló dolgozója kitüntetést, amellyel a vezetőség azon szakdolgozók munkáját ismeri el, akik feladataikat nagyfokú hozzáértéssel és példás szorgalommal végzik, hozzájárulva ezzel a Klinikai Központ célkitűzéseinek megvalósulásához, a Debreceni Egyetem és benne a Klinikai Központ jó hírnevének öregbítéséhez. – Az ápolás szép, nemes, ugyanakkor nehéz feladat, olyan hivatás, amely erős embert és kitartást kíván. Az elmúlt évtizedekben a szakdolgozók – alkalmazkodva a 21. század kihívásaihoz – az ápolás és a betegellátás mellett számos tevékenységet végeznek: kutatást, oktatást, szűrést, egészségnevelési feladatokat látnak el a betegek szolgálatában, a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ érdekében. A Klinikai Központ vezetésének fontos, hogy elismerjük és ünnepeljük az áldozatos munkát, amit naponta végeznek – hangsúlyozta köszöntőjében Gál Mária, a Klinikai Központ ápolási igazgatója.

A Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat idén nyolcadik alkalommal adták át. A kitüntetett nyolc szakembert az igazgatók és a közvetlen vezetők felterjesztése alapján a Klinikai Humánpolitikai Bizottság választotta ki.

A Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat idén Geréné Nagy Mária vezető asszisztens (Kenézy Gyula Campus Járóbeteg Szakellátási Központ Neurológiai Szakambulancia); Kiss Zsuzsanna műtős szakasszisztens (Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika); Komáromyné Nagy Krisztina megbízott osztályvezető főnővér, a Kenézy Gyula Campus Felnőtt Pszichiátriai Osztály); Kozma Györgyné orvosírnok (Urológiai Klinika); Jenei Ágnes aneszteziológiai szakasszisztens (Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika); Oláh Piroska osztályvezető ápoló (Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika); Szabó Márton betegkísérő (Kenézy Gyula Campus Betegfelvételi Osztály); Tömpe Kálmánné ápoló (Sürgősségi Klinika) vehette át.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gasztronómiai rendezvény színesíti a hortobágyi kihajtási ünnepet
Gasztronómiai rendezvény színesíti a hortobágyi kihajtási ünnepet
Az eseményhez a vármegyei önkormányzat is csatlakozik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Komoly vevő van a vármegyei napilap debreceni székházára
Április végén lezárulhat az adásvétel.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Párizsi olimpia: a franciák ellen kezd a női kézilabda-válogatott
Párizsi olimpia: a franciák ellen kezd a női kézilabda-válogatott
A férfiak pedig először Egyiptommal csapnak össze.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!