Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egész Hajdú-Biharban pörgetik a járműipari képzéseket

| 2021. 11. 19. | 11:47:00
Bővítette együttműködését az Inter Tan-Ker és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum.
Egész Hajdú-Biharban pörgetik a járműipari képzéseket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kishaszongépjárművet adott át az Inter Tan-Ker Zrt. a Berettyóújfalui Szakképzési Centrumnak (BSZC), ezzel is támogatva az intézményben folyó munka sikerességét. A jármű lehetőséget teremt a tanulók szakmai tudásának bővítésére, hiszen gyakorlás, szerelés közben egy újabb típussal ismerkedhetnek meg.  Az együttműködés részeként az Inter Tan-ker Zrt. keretmegállapodást írt alá a megalakuló Berettyóújfalui Szakmai Vizsgaközpontról. A megállapodás értelmében a cég elsősorban a gépészeti szakmacsoportokban igény szerint biztosítja a vizsgahelyszínt és a vizsgák lebonyolításához szükséges feltételeket, elősegítve ezzel a szakképzés 4.0 követelményeinek való megfelelést.
Az ITK cégcsoport mindig is nagy hangsúlyt fektetett a HR-feladatokra, azon belül is a képzés fontosságára. A vállalat az elmúlt évek során közel 300, az idei tanévben 98 diáknak biztosít duális képzőhelyet, hogy hosszabb távon, 3-5 év múlva is legyen elég magasan képzett szakembere az addig tervezett bővüléshez.

[Beillesztett cikk: Megfontoltságot javasol a felkorbácsolt igények világában a debreceni buszgyártás feje]

Az ITK Holding Zrt. 2017-ben adta át debreceni oktatási központját, ahol egyrészt a jelenlegi kollégák továbbképzése, másrészt a leendő munkatársak, a most még a szakképzésben résztvevő tanulók képzése zajlik. Az ITK 2018-tól számos együttműködési megállapodást kötött szakképzőhelyekkel, amelyek sikeres működéséhez a cégcsoport a szakmai ismereteket, a gyakorlatot biztosítja. A cégcsoport a középfokú szakképzésben együttműködik a debreceni, a berettyóújfalui, a kecskeméti, továbbá a budapesti gépészeti szakképzési centrumokkal. Emellett a Debreceni Egyetemmel és a Budapesti Műszaki Egyetemmel is van együttműködési megállapodásuk.

A duális képzésben valamennyi intézménnyel kiváló az ITK kapcsolata. A Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal 2019-ben bővítették ki az együttműködést, amelynek részeként 2019 szeptemberében több munkatársukat beiskolázták hegesztőnek, akik a sikeres vizsgát követően szakmunkás képesítést kaptak. Ezenkívül esti tagozatos képzésen is folytatnak tanulmányokat kollégák, akik jövőre ipari gépész végzettséget szereznek. A szakképzési centrum oktatói az elméleti és a gyakorlati foglalkozásokat az ITK debreceni oktatási központjában tartják. Annak érdekében, hogy a dolgozók részt tudjanak venni a képzésen, az ITK munkaidő-kedvezményt biztosít a kollégáinak.

[Beillesztett cikk: Kossa György: már 2022-ben érezhető változással jár a modellváltás]

„A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Hajdú-Bihar megye 9 városában, 12 szakképző intézményben képez a piaci igényeknek megfelelő tudással rendelkező munkaerőt a térségi gazdasági szereplők részére. Az ITK Holdinggal régóta együttműködünk ennek megvalósítása érdekében. Évek óta képzünk szakembereket a cég részére, amely feladatnak nagyon szívesen teszünk eleget. A Berettyóújfalui SZC elkötelezett az Ipar 4.0 irányelvei figyelembevételével történő magas színvonalú szakemberképzés mellett, és az ITK cégcsoportban kitűnő együttműködő partnerre találtunk a közös cél megvalósításában. Minden szakma nagyon fontos számunkra, de szeretném kiemelni a gépjármű-mechatronikai technikus (autószerelő technikus) képzést. Ezeknek a tanulóknak a képzéséhez nagy segítséget jelent az átadott gépjármű, amit a magam, a tanulók és az iskola nevében nagyon köszönök” -mondta el Papp Gábor, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum kancellárja.

„Kancellár úrnak köszönöm azt a termékeny együttműködést, amely eredményeképpen a jövő generációja évek óta olyan képzési lehetőségeket kaphat – mind gyakorlati, mind elméleti oldalon -, hogy a megszerzett képesítéssel megfelelő értéket tud képviselni a munkaerőpiacon. Magyarországnak bár nyersanyaga nincs, de szellemi tőkéje van. Erre a szellemi tőkére tudunk építkezi és a gazdaságot erősíteni. Ehhez szükségünk van elhivatott oktatókra, oktatás-szervezőkre, akik a kor kihívásait meghallva segítik a közös munkát. A szakképző intézeteknek fontos szerepük van abban is, hogy a fiataloknak egy jó alapot adjanak a továbbtanuláshoz, akár az egyetemekre való bejutáshoz. Szeretném még egyszer megköszönni Kancellár Úrnak, hogy a diákokat a felsőfokú tanulmányok irányába is terelik, hiszen közös érdekünk, hogy ezek a fiatalok a jövőjüket ebben a régióban találják meg. Legyen szó képzésről, foglalkoztatásról vagy akár a lakhatásról”

– hangsúlyozta Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.