Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felmentést szeretne a nevelt lányát molesztáló férfi

| 2021. 08. 12. | 10:59:00
A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint azonban a korábban kapott büntetés is enyhe, így súlyosításért fellebbezett.
Felmentést szeretne a nevelt lányát molesztáló férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Törvényszék a 31 éves, letaróztatásban lévő vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A vádhatóság a vádlott büntetésének súlyosítása végett fellebbezett. A vádlott és védője bűncselekmény vagy bizonyítottság hiányában történő felmentést indítványozott.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2018-tól élettársi kapcsolatban élt egy asszonnyal, akinek előző házasságból származó két kiskorú leányát egy Bihar megyei községben közösen nevelték. 2020 őszén a vádlott a lakóépületben – a család többi tagjának távollétében – az 5 éves nevelt gyermekének ruhával fedett alsótestét fogdosta, majd nemi szervét mutatva arra hívta fel, hogy szexuális cselekményt végezzen vele. A kisleány ekkor kiszaladt az udvarra, és sírva mondta el édesanyjának, hogy a vádlott mit tett vele. Az asszony nyomban kérdőre vonta, de élettársa tagadta a történteket.

A család kialakult szokásának megfelelően a vádlott egy külön heverőn aludt a sértettel. Néhány nappal később ismét szexuális támadást intézett ellene.

Az anya eközben felkelt, és az illemhelyre indulva elhagyta a házat. A függöny nélküli ablakon bevilágító utcai lámpa fényénél azonban meglátta, hogy a vádlott mit művel a gyermekével. Mivel most személyesen is észlelte a fajtalankodását, abban a szilárd meggyőződésében, hogy kislánya korábban mégis igazat állított, már hajnalban feljelentést tett. Élettársa családjának befolyásától tartva a hatóságok rövidesen a Családok Átmeneti Otthonában működő Titkos Menedékházban biztosítottak szállást, később pedig a gyámhatóság a gyermekek nevelőszülőnél történő elhelyezéséről határozott. A vádlott a szexuális cselekményével az alacsony értelmi képességekkel rendelkező sértett érzelmi fejlődését közepes mértékben veszélyeztette.

A vádlott terhére rótt szexuális erőszak bűntettét a törvény öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a jóval a középmérték alatt maradó tartamú szabadságvesztés büntetés indokolatlanul enyhe. Nem igazodik kellően sem a bűncselekmény valós tárgyi súlyához, sem pedig a bűnösség fokához. Nem felel meg emiatt a törvényben meghatározott büntetéskiszabási céloknak és elveknek. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint tehát a kiskorúak sérelmére elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények nyugtalanító gyakorisága miatt a szigorúbb felelősségre vonást célzó ügyészségi fellebbezés helytálló. A vádlott a mindössze 5 éves sértett kiszolgáltatott, függőségi helyzetével visszaélve folytatólagosan valósította meg fajtalan cselekményét, amellyel a kiskorú erkölcsi és lelki fejlődését egyaránt veszélyeztette.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt
Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt
Élő talkshow keretében ad interjút, és a színpadon ott lesz a teljes magyar válogatott.
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen egykori birtokán volt mire koccintani nagycsütörtökön
Debrecen egykori birtokán volt mire koccintani nagycsütörtökön
Átadták a megújult Pásztormúzeumot a Hortobágyi Nemzeti Parkban.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés