Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Böjte Csaba „szerelmi tanácsadásával” már csütörtökön megkezdődik a virágkarnevál

| 2021. 08. 11. | 19:21:00
Érdekes programok várják a közönséget Debrecenben.
Böjte Csaba „szerelmi tanácsadásával” már csütörtökön megkezdődik a virágkarnevál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt években a Debreceni Virágkarnevál, illetve az augusztus 20-i ünnepség egyre több kísérőrendezvénnyel gazdagodott. Idén sem lesz másképpen, már augusztus 12-én több virágkarneváli program is megkezdődik és gondoskodik a tartalmas és emlékezetes élményekről, közölte a rendező, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Vár a csodálatos Playmobil világa!
(augusztus 12-22., 10.00 - 19.00, Kölcsey központ, 2. emelet, 402-403. szekciótermek)

  • Betekintést nyerhetnek az érdeklődők a playmobil iskola, óvoda, állatklinika, partiőrség, állatkert, vízimentők, űrutazók életébe! A kiállítás díjtalanul látogatható! 

Világok virága Rózsaültetés az összefogás jegyében augusztus 12. 16.30 Székelyek parkja

  • A szerelem Isten drága ajándéka, titok, van, amikor a Teremtő bőven osztja, máskor szemmel láthatóan elapad a forrása!
    Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a párválasztást segíti a szerelem állomásainak bemutatásával, a Szerelem Tanösvényén keresztül, amely fizikai formájában Székelyhídon kel életre, így a gondolatok mellett egy stációt többek között debreceni rózsák és Petőfi szerelmi költészetének részlete is ékesíteni fognak. A szerzetes fő célja rámutatni arra, mennyire fontos a megfelelő partner megtalálása napjainkban, a biztonságos és szerető családi közeg megteremtéséhez és a következő generációk sérülésmentes életéhez. Ennek apropóján, az egységet szimbolizálva és az összefogás fontosságát hangsúlyozva Böjte Csaba a Nemzeti Színház és a Nemzeti Táncegyüttes tagjaival közösen vesznek részt a városi rózsaültetésen, a Székelyek Parkjában augusztus 12-én 16.30 órától.

Hagyományok Háza - jubileumi programok
(augusztus 12. 14:00 Nagyerdei Szabadtéri színpad, Békás-tó)

  • A Hagyományok Háza is részt vesz a virágkarneváli héten. A 20 éves fennállását egy jubileumi rendezvénysorozattal teszik emlékezetessé, amelynek egyik helyszíne augusztus 12-én Debrecenben lesz. A kiemelt helyszínre a kimagasló népművészettel foglalkozó egyesületek, körök sokasága és sokszínűsége miatt történt a választás.
  • A Hagyományok Háza Hálózatának megyei képviselői a Főnix Néptáncegyüttes és a Bihari népművészeti egyesület vállalta a rendezvény programjának megszervezését.
  • Hajdú-Bihar megye, Debrecen és Nagyvárad népművészettel foglalkozó egyesületei, szólistái, népzenei csoportjai képviselik a Debreceni Szabadtéri Színpadon, a Békás-tó mellett népi kirakodó vásár, kézműves termékek piaca, népi kézműves játszóház, énekes-játékos tánctanulás várja az érdeklődőket délután 14 és 17 óra között.

Kolozsvári Piactéren
(augusztus 12., 20:00, Nagyerdei Szabadtéri színpad, a műsor a Kolozsvári Magyar Napok tizedik évfordulójára készült.)

  • Bár a mostani bevásárlóközpontos világban mindinkább feledésbe merül, nem is olyan régen a piac egy település napi életének, így Kolozsvárnak is központi helyszíne volt. Itt adta el napi friss zöldségét a hóstáti gazda, tejét-vaját a kalotaszegi asszony, munkaerejét, barmát a széki vagy mezőségi férfiember, pénzzel a zsebében itt mulatott a vásáros a sikeres nap végén, itt ismerkedtek meg leendő házastársak, pletykáltak, vagy csak hallgatták a legfrissebb híreket a vásárlók.
    A Magyar Állami Népi Együttes ennek a képzeletbeli piacnak a hangulatát varázsolja a színpadra – nem teljességre törekedve, de történeti távlatokat is nyitva az emlékezet horizontján – természetesen nem drámában, hanem a néptánc és a népzene költői nyelvét használva.
    Az idén 70 éves jubileumát ünneplő Magyar Állami Népi Együttes mára a Kárpát-medence kulturális értékeinek zászlóvivőjévé vált Magyarországon és külföldön egyaránt. Az Együttes olyan világviszonylatban is egyedülálló, a tradíciót a figyelem középpontjába állító, és abból inspirálódó, táncszínházi produkciókat hozott létre, amelyek a zene és a tánc nyelvén univerzális emberi értékeket hordoznak. A műsorban elhangzik Mihályi Gábor írása.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.