Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Loptak, majd rabolni akartak Debrecenben – most bíróság elé állnak

| 2021. 06. 05. | 20:19:00
A Petőfi téren egyikük egy nőt is megütött.
Loptak, majd rabolni akartak Debrecenben – most bíróság elé állnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tárgyalást tart a Debreceni Járásbíróság június 11-én annak a két vádlottnak az ügyében, akikkel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott társával közösen 2019. október 27-én bement egy debreceni dohányboltba, ahol az eladó figyelmét elterelték, és olyan szeszesitalok után érdeklődtek, amelyek a polcon magason voltak elhelyezve. Az ittas állapotban lévő vádlottak megkérték az eladót, mutasson meg nekik egy-két márkás italt. Az eladó felállt egy kisszékre, hogy levegye az italokat, eközben az elsőrendű 31 éves debreceni M. A. több ital és dohányterméket megához vett, majd azokat odaadta a 26 éves M. H.-nak, aki a lopott árut kivitte az üzletből, azonban később visszament.

Az eladó arra figyelt fel, hogy a 31 éves férfi a pulton átnyúlt és a kasszából készpénzt vett ki.

Az eladó rászólt a vádlottra, aki valamennyi készpénzt visszadobott a kasszába, majd társával együtt távoztak a boltból. Pár perc múlva mindkét vádlott visszatért a dohányboltba, és cigarettát akartak venni. Nem mozogtak együtt, hanem a pult két oldalán foglaltak helyet. Az ittas állapotban lévő M. A. az eladóval beszélt, míg a 26 éves nő a pénztárgép oldalánál lévő aprópénzt tartalmazó rollnikat zsebre tette. Az eladó rászólt a nőre, aki egy rollnit odaadott az eladónak, aki kérte vissza a többit is. Ekkor a két vádlott kirángatta egymást az üzletből – fogalmaz a vád.

A második vádpont szerint a két vádlott 2019. október 29-én este Debrecenben, a Petőfi téri vasútállomás bejáratánál sétáltak, amikor megláttak egy egyedül dohányzó nőt. A két vádlott megállt a sértett előtt, majd a másodrendű vádlott odalépett, és egy szál cigarettát kért. A sértett elmondta, szívesen adna, de neki is csak egy szál maradt.

A vádirat szerint ekkor a 26 éves nő ideges lett, dühében megütötte a sértettet, aki odament a közelben lévő rendőrautóhoz, és segítséget kért a járőröktől.

A harmadik vádpont szerint 2019. november 3-án 22 óra körül a két vádlott Debrecenben, a Piac utcán gyalogosoktól kért cigarettát, és ha nem kaptak, akkor hangosan szitkozódtak. Az eseményre felfigyelt három férfi, akik egy közeli padon ültek. Az elsőrendű vádlott odament hozzájuk, és egyikőjüktől cigarettát kért. Másodrendű vádlott röviddel később megismételte a kérést, mire a sértett elutasító választ adott és elküldte őket egy közeli dohányboltba. Ekkor a két vádlott ideges lett, folyamatosan kiabáltak, szitkozódtak, majd a 26 éves nő a zsebéből elővett egy rugóskést, amit kinyitott. A 31 éves férfi rászólt a társára, tegye azt el, azonban M. H. a kést a sértett mellkasa felé fordította és fenyegetően lépett fel. A sértett védekezni próbált, majd felemelte a lábát, ekkor az elsőrendű vádlott elővett a zsebéből egy paprika sprayt, és azt odatartotta a férfihoz. A fenyegetés hatására a sértett és két barátja megijedt, meg sem mozdultak, majd a vádlott a paprika sprayt eltette.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Nagy Márton közölte, a Magyar Postára a jövőben is szükség lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.