Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két fontos debreceni útfejlesztés folytatódna sikeres pályázat esetén

| 2021. 06. 25. | 16:50:00
A DK szerint győzelmi jelentés a város gazdasági programja. A szocalista Madarasi Istvánnak és a Civil Fórumnak tetszett.
Két fontos debreceni útfejlesztés folytatódna sikeres pályázat esetén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A MODEM és a Főnix Rendezvényszervező új vezetőjének nem túlságosan szívélyes fogadtatása és a Civaqua körüli politikai karate mellett más ügyekben is döntött a debreceni közgyűlés június 24-én.

  • Több ellenzéki képviselő is megszavazta a Debrecen 2030-ig szóló gazdasági programjáról szóló előterjesztést. A programot ebben a cikken igyekeztünk legalább a főbb vonalak mentén ismertetni. Gondola Zsolt Zoárd (Civil Fórum) azt mondta hozzászólásában, hogy látja a 44 oldalas dokumentumban a „munkát és a tudást”, hiányérzete csak a közszolgáltatások tervezett fejlesztéséről szóló rész olvasásakor volt. Varga Zoltán (DK) országgyűlési képviselő kritikája: a program „győzelmi jelentés”, miközben arról alig esik benne szó, hogy milyen jó hatást fejt majd ki a debreceni életre. Papp László polgármester a felvetéseket azzal hárította el, hogy egy ilyen programnak a profilja a város-, gazdaság- és vállalkozásfejlesztés, s a színvonalas városüzemeltetésre vonatkozó koncepcióját már bemutatták korábban.
  • Megszavazták a debreceni repülőteret üzemeltető, önkormányzati többségi tulajdonban lévő cég törzstőkéjének 491 millió forintos emelését. Papp László közlése szerint az állami üzletrész-vásárlást megelőző jogi-pénzügyi átvilágítás még tart. Arról, hogy eladja-e a debreceni önkormányzat a többségi tulajdonában lévő részt a Debrecen International Airport Kft-ben, a polgármester ígérete alapján a közgyűlés fog dönteni. Az biztos, hogy a járvány miatti tavalyi veszteség-finanszírozást teljesen megúszni nem lehet. 
  • Elfogadta a közgyűlés a városvezetés azon törekvését, hogy három ütemben külön területet biztosítsanak a déli ipari parkban ott letelepedni szándékozó kis- és középvállalkozásoknak. A projekt első köre 14 hektárral indul (0,4-2 hektáros ingatlanokkal); a pályázati elbírálás során valamennyi előnyt élveznek a hajdú-bihari cégek. További információk már elérhetők a business.debrecen.hu oldalon.
  • Pályázatot nyújt be az önkormányzat annak érdekében, hogy nagyobb részt központi forrásból valósulhasson meg a Csárda út fejlesztésének IV. és V. üteme (szilárd útburkolat 600 méteren), valamint  a Felsőpércsi utca III. és IV. üteme (szilárd útburkolat 434 méteren a Csereág utcáig, csapadékvíz-elvezetés, közműkiváltás). Sikeres pályázat esetén 300 millió forintot nyerne el Debrecen, amelyet a munkák elvégzése érdekében bruttó 57 milliós önrésszel egészítene ki.
  • Elfogadták a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2020-as beszámolóját; a 36 településen illetékes tűzoltóság munkatársainak tavaly 2921 vonulása volt (1142 tűzeset, 1779 műszaki mentés), ami 10 százalékkal meghaladta az előző évit. Nem tűzeset volt több, hanem viharkárral összefüggő beavatkozás, aminek az oka a szélsőséges időjárásban keresendő.
  • Újabb öt évig Haba Lajosné vezetheti az Ifjúság Utcai Óvodát.
  • Egy évre megbízták Törő Bélánét a Levendula Óvoda vezetésével, miután az intézmény vezetésére kiírt pályázat eredménytelenül zárult. 
  • A Százszorszép Óvoda vezetője, Puskásné Dienes Andrea lemondott, az utódlás kapcsán pályázatot írtak ki. 
  • A közgyűlés részéről nincs akadálya annak, hogy II. János Pál pápának szobrot állítsanak a római katolikusok.
  • Ugyan, mint arra Illyés János (Civil Fórum) rávilágított, Víztorony utca már van Debrecenben, az új strandfürdő melletti közterület a Víztorony sétány elnevezést kapta. 

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.