Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Indul a légijárművek specializáció Debrecenben

| 2021. 05. 13. | 20:30:00
Aláírták az együttműködési megállapodást.
Indul a légijárművek specializáció Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar járműmérnöki alapszakán belül szeptemberben induló légijárművek specializáció gyakorlati oktatását segíti a jövőben az az együttműködés, amelyet az AEROPLEX Közép-Európai Légijármű Műszaki Központtal kötött az intézmény - írja az unideb.hu.

Az Aeroplex Közép-Európai Kft. a hazai repülőgép-karbantartási piac egyetlen 100 százalékos állami tulajdonú cége, amely eredeti három üzletágát (hangár-, forgalmi és berendezés-karbantartás) az elmúlt időszakban a cargo-üzletággal egészítette ki, valamint létrejött a helikopter-karbantartó részlege is. A cég jelentős eredménye, hogy átvette a Wizz Air forgalmi-karbantartási feladatait a légitársaság két magyarországi bázisán, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

Az Aeroplex szakember-szükségletének biztosítására életpályamodellt vezetett be, amelynek része a Debreceni Egyetemmel (DE) most megkötött együttműködési megállapodás is.

- A DE Magyarország egyik vezető felsőoktatási intézménye, amelynek tudományos háttere, infrastruktúrája, illetve képzési struktúrája lehetővé teszi a legmodernebb kutatási és technológiai eredmények közvetítését a hallgatók számára. Az egyetem a régióban működő, illetve a Debrecenbe települő multinacionális vállalatokkal szoros együttműködést alakított ki, ezt a kapcsolatrendszert erősíti a jövőben az Aeroplex is, amely infrastrukturális- és szakemberbázisával a járműmérnöki alapszak szeptemberben induló légijárművek specializáción belül segíti az oktatást a légijármű karbantartáshoz szükséges gyakorlati ismeretek átadásával – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Husi Géza, a Műszaki Kar dékánja.

Husi Géza

Az együttműködés elsődleges célja hogy biztosított legyen a hazai repülőgépipar szakember-utánpótlása a légijármű karbantartás területén. 

- A légijárművek specializáció a repülőgépek műszaki vonatkozásaival kapcsolatos ismeretanyagot öleli fel mintegy 6-7 tantárgy, köztük az aerodinamika, a repülésmechanika, a repülőgépek szerkezete, a repülőgép hajtóművek, a repülőgép elektromos és elektronikai rendszerei területén – sorolta az új képzést ismertetve Ailer Piroska. Az együttműködés előnyeit hangsúlyozva a DE műszaki innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese kiemelte: A hallgatók így testközelből ismerhetik meg a repülőgépeket, szerezhetnek olyan szakmai gyakorlatot, amelyet Magyarországon elsősorban az Aeroplex tesz lehetővé, mert elsősorban ők foglalkoznak repülőgépek karbantartásával, nagyjavításával a nagygépes területen.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!