Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mozgással a koronavírus ellen - a Debreceni Egyetemen nem tétlenkednek

| 2021. 04. 16. | 17:27:00
A legnépszerűbb edzésforma most a TRX volt.
Mozgással a koronavírus ellen - a Debreceni Egyetemen nem tétlenkednek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rendszeres testmozgás, az egészséges életmód sokat segíthet abban is, hogy könnyebben átvészeljünk egy esetleges koronavírus okozta betegséget. Egyebek mellett ez hangzott el a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara által szervezett, a fitneszszektor helyzetével foglalkozó rendezvényen.

A koronavírus-járvány jelentős mértékben érinti a sportgazdaságon belül a fitneszszektort. Az ezen a területen dolgozó szakemberek nagyrésze azonban nem tétlenül várja az edzőtermek újranyitását – hangsúlyozta az online workshop elején Bácsné Bába Éva egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Sportgazdasági és -menedzsment Intézetének igazgatója.

Balogh Tamás, a debreceni Nagyerdei Stadionban 2017 óta működő UniFit Fitness & Gym Center szakmai és operatív igazgatója arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány elleni stratégiájuk kialakításakor kikérték, és figyelembe vették a Debreceni Egyetem illetékes szakembereinek véleményét. A fogyasztók felé azt kommunikálták, hogy

a betegség megelőzésében sokat segíthet az immunrendszer erősítése a mozgás, a sport segítségével.

Az is kiderült, hogy a Poszt-Covid szindrómában szenvedőknek a Debreceni Egyetem Sporttudományi és Koordinációs Intézetével, valaminta Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központtal közösen dolgoznak ki úgynevezett Cardiowise Programot. Ennek az a lényege, hogy a fokozatosan nehezebbé váló edzések közben figyelik az élettani folyamatokat. Például oxigén-szaturációt-, pulzust mérnek, EKG-t készítenek – magyarázta az UniFit igazgatója.

Meggyőződésem, hogy amennyiben a vakcináknak köszönhetően védetté válik az ország, még jobban dübörögni fog a fitneszipar mint korábban, még többen akarnak majd ezzel a sporttal foglalkozni. Ezt arra alapozom, hogy a tavaly tavaszi első járványhullám utáni újranyitást követően hirtelen nagyon megugrott a forgalmunk

– jelentette ki Balogh Tamás.   

Müller Anetta, a DE GTK Sportgazdasági és -menedzsment Intézet egyetemi docense egyebek mellett az észak-alföldi régió 33 fitnesztermében a Covid-járvány előtt végzett mélyinterjús kutatás eredményeiről tájékozatott. Ennek keretében arra voltak kíváncsiak, hogy az ilyen helyek szolgáltatásai hogyan viszonyulnak napjaink nemzetközi fittnesztrendjeihez. A legnépszerűbb edzésforma a kutatás pillanatában ezeken a helyeken a TRX volt. Ezt az alakformáló aerobic követte, aztán a csoportos köredzés, az alap aerobic, a saját testsúlyos edzés, illetve a crossfit jött a sorban. Müller Anetta úgy vélte, hogy a járvány után az egyéni foglalkozássok aránya valószínűleg emelkedni fog.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.