Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyomravezetői díj ellenére sem találnak két debreceni trafikrablót

| 2021. 04. 07. | 13:41:00
Egy 2015-ös eset is megoldásra vár.
A nyomravezetői díj ellenére sem találnak két debreceni trafikrablót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra sem találják azt a férfit, aki 2020. augusztus 28-án fegyverrel vagy annak utánzatával kirabolt egy dohányboltot Debrecenben, a Darabos utcában.

A rendőrség az eset után közreadta az elkövetőről készült biztonsági felvételt, ám az nem vezetett eredményre, így október végén 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűztek ki. Érdeklődtünk, hol tart az ügy felgöngyölítése, jelentkeztek-e szemtanúk, de a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adtak bővebb felvilágosítást, csak megerősítették a díjkitűzés tényét.

Egy másik trafikrablás kapcsán is nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség: 2016. december 9-én az Egyetem sugárút és Ibolya utca kereszteződésében található üzletbe ment be egy férfi, aki fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette az eladót és a kassza tartalmának átadására szólította fel. A maszkot viselő támadó miután megkapta a pénzt, távozott. Erről az esetről sem kaptunk bővebb tájékoztatást a rendőrség sajtóosztályától, mindössze a díjkitűzésről szóló felhívást küldték el válaszukban.

2013. július 1-jén nyitottak meg a nemzeti dohányboltok, és alig két év alatt 878 üzletben történt rablás, amiből egy halálos kimenetelű volt. A szabályozás miatt a helyiségekbe nem lehet belátni, ez feltehetően összefüggésbe hozható a trafikokban történt rablások magas számával. Az üzletekben elhelyezett biztonsági kameráknak köszönhetően a legtöbb támadót elkapták, vélhetően emiatt csökkent évről évre az ilyen jellegű bűncselekmények száma.

További hat dohányboltot raboltak ki Debrecenben

  • 2014. április 1-jén történt az első trafikrablás a cívisvárosban. Fegyverrel vagy annak utánzatával ment be egy férfi az egyik Derék utcai dohányboltba, ahol pénzt követelt. Az eladó ennek nem tett eleget, ezért a férfi a pulton átnyúlva - a nyitva hagyott pénztárgép fiókjából - elvette a készpénzt, majd távozott. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 2014. június 26-án reggel debreceni otthonában fogták el az akkor 21 éves K. Lajost.

  • 2015. január 24-én az egyik, Sámsoni úton lévő nemzeti dohányboltot rabolták ki. A 30 év körüli, maszkos támadó az eladót megfenyegette, majd távozott a bevétellel. Három férfi a tettes után ment, autóval próbálták utolérni, de nem jártak sikerrel. Az esettel kapcsolatos rendőrségi felhívás továbbra is érvényben van.

  • 2015. február 23-án egy késes férfi a bevétel átadására szólította fel a Jerikó utcában lévő dohánybolt alkalmazottját. Ugyanezzel a módszerrel pár nappal később, március 3-án kirabolták az Egyetem sugárút-Ibolya utca sarkán lévő trafikot. A rablásokat négyen követték el, egy 20, egy 18 és két 16 éves fiú. Számlájukra írható egy Viola utcai és egy Csemete utcai élelmiszerüzlet kirablása is.

  • 2016. május 15-én a Darabos utcában volt trafikrablás. Az akkor 20 éves férfi rosszullétet színlelve vizet kért az eladótól, majd amikor a nő át akart adni egy poharat, a támadó elővett a zsebéből egy kést, és a bevételt követelte. Az eladó a pénzt átadta, a rabló pedig távozott. A belvárosban a férfi taxiba ült és elhagyta Debrecent. A rendőrök az autót egy órán belül Hajdúdorog és Hajdúböszörmény között megállították, S. Imrét pedig elfogták.

  • 2020. augusztus 26-én két fiatal kirabolta a Dózsa György utcában lévő nemzeti dohányboltot. Egyikük légpuskával bement az üzletbe, ahol pénzt követelt. Az eladónő a fenyegetés hatására 60 ezer forintot adott át a rablónak, majd az elkövető magához vett három doboz cigarettát is. Társa a bűncselekmény közben a bolt előtt várakozott és figyelt. A biztonsági és térfigyelő kameráknak köszönhetően a 18 éves O. Richárdot és a 19 éves R. Józsefet két nappal később Egerben elkapták.

[Beillesztett cikk: Fegyveres rablás egy debreceni trafikban +Fotók]

Voltak, akik nem jártak sikerrel

2014. január 27-én két férfi akart kirabolni egy Hortobágy utcai dohányboltot, de nem jártak sikerrel. Az eladó, amint meglátta az egyik támadó fegyverét, megnyomta a pánikgombot, ezért a férfiak azonnal elmenekültek. Egyiküket még 2014 nyarán elkapták, társáról nincs információnk.

2015. április 23-án a Bem téren lévő trafikba ment be két maszkos férfi. Egyikük egy késsel a földre kényszerítette az eladót, társa a boltban található dohánytermékeket egy táskába pakolta. A közelben járőröző debreceni rendőrök felfigyeltek a két férfire, azonnal utánuk mentek, elfogták őket.

Fogarasi Renáta

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.