Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi az, hogy Future of Debrecen?

| 2021. 03. 22. | 20:01:00
Fiatalos honlap indult olyan helyi alkotógárdával, akiknek tényleg fontos a környezetvédelem.
Mi az, hogy Future of Debrecen?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult a Future of Debrecen honlapja március 22-én, a víz világnapján; az alkalomból a fiatalos zöldmozgalom csapatának egy része a helyi sajtónak beszélt a célkitűzéseikről, az elképzeléseikről és arról, hogy milyen szerepet vállalnak a különféle digitális tartalmak elkészítésében. A Future of Debrecen a városvezetés teljes támogatását élvezi, annyira, hogy a környezetvédelemért is felelős Balázs Ákos alpolgármester bevallottan a csapat „kitalálója és mozgatója”, továbbá Papp László polgármester is részt vesz benne.

Utóbbi a hétfői ülésen kiemelte, sokan vannak Debrecenben, akiknek fontos a környezetvédelem, de nem elegen. Őt magát a csoporttagok lelkesedése, a jövő iránti felelősségteljes gondolkodásmódja tavaly ősszel győzte meg, miután alkalma volt velük együtt lenni azután is, hogy a kamerák elvonultak. Ami ennél is fontosabb: a polgármester közlése szerint a Future of Debrecen a különféle erőforrásokat tekintve élvezheti az önkormányzat támogatását (a hétfői eseményt például élőben közvetítte a helyi televízió).

Balázs Ákos szerint, ahogy ma a fiatalok gondolkodnak Debrecenben, olyan lesz a város egy-két évtized múlva. – Az alpolgármesteri felkérésem során megfogalmazódott bennem egy jó csapat létrehozásának az igénye. Az előbb említett okból a fiatalok felé fordultunk azzal, hogy az idősebbek szakértelmét (ezzel a jelenlévő Aradi Csaba ökológusra is utalt) is ötvözzük a lelkesedéssel. Szeretnénk majdan jobb állapotban átadni Debrecent a következő generációnak; ehhez kifejezetten helyi megoldásokra van szükség – jelentette ki. 

Váradi Zoltán és Lenner Ádám

A mostani alkalommal a csapat egy része is bemutatkozott a nyilvánosságnak, nézzük a legfontosabb mondatokat!

  • Nagyné Pálfi Zsuzsa környezetgazdálkodási agrármérnök: „Az én mit tehetek a környezetvédelemért?” szemléletmód jegyében az életmódváltás szükségességére hívta fel a figyelmet, arra, hogy a döntéseinknek (például annak is, hogy mit vásárolunk) igenis van hatása a jövőre. Mindez az életstílusunkat is meghatározhatja, így egyebek mellett a „Kezdjetek el élni!” rovat szerzője lesz.
  • Szentpéteri-Nagy Veronika kertészmérnök: Városi szinten alakuljon környezetvédő közösség, vallja. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának környezetvédelmi bizottságában már szerzett szerinte jól kamatoztatható tapasztalatokat, tudás- és információmegosztás az összefogás egyik alapja. Mentás lány néven ír, az „U need it!” és a „Kezdjetek el élni!” rovatok szerzője. 

Nagyné Pálfi Zsuzsa

  • Lenner Ádám, a Tiszatáj Közalapítvány természetvédelmi és tájgazdálkodási menedzsere: Nem valami ellen, hanem valamiért jöttek létre, hangsúlyozta, hozzátéve, a csapattagok nemcsak írnak és beszélnek a környezetvédelemről, hanem gyakorolják is. Ő maga sokfelé megfordult a világban, nem csak turistaként. Ennek jegyében a „Magasles” rovatban pozitív külföldi minták átültetését is szorgalmazza majd. Sok a jószándékú ember – villantott fel egy fontos motivációt –, csak nincs mögöttük az a szaktudás, hogy jól is cselekedjenek.
  • Aradi Csaba ökológus: Podcastokat is fog készíteni a Future of Debrecen számára. A sok ismeret önmagában kevés, kell hozzá a szív; ebben a csapatban szív is van, ami hajtóerővé válhat, emelte ki. Várja a találkozásokat, mert egy „szerencsés találkozás az ember egész életét meghatározhatja”. Ezeknek a találkozásoknak a tanulságát szeretné közvetíteni a debreceniek számára.
  • Váradi Zoltán, a debreceni Természettár vezetője: Sokan ismerhetik, hiszen rendszeres és kiváló előadó az iskolákban. Mottója: természetbúvárnak lenni menő! Termékeny szerzőnek ígérkezik, aki bel- és kültéri kertészeti praktikákat is megoszt majd az olvasókkal. Hisz az élethosszig tartó tanulásban, ezért szeretné, hogy minél többen csatlakozzanak a mozgalmukhoz.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.