Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres gépészképzés a Debreceni Egyetemen

| 2021. 02. 17. | 13:10:00
A műszaki karon mintegy ezer hallgató tanul.
Sikeres gépészképzés a Debreceni Egyetemen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A járványhelyzet miatt egyelőre online zajló képzésre idén már 58 alapszakos gépészmérnök-hallgató jelentkezett, közülük a duális formában tanulók a 7 félév során tanulmányaikat felerészben a vállalatnál töltik. A Debreceni Egyetem Műszaki Karának nappali- és levelező, alap- és mester gépészmérnöki képzésein összesen mintegy ezer hallgató tanul.

A Manz Hungary Kft. a nappali gépészmérnöki alapszak CAM rendszerek című tárgy gyakorlati oktatását vállalták, amely – az előző félév tapasztalatai alapján – népszerű a diákok körében.

– A műszaki kar a gépészmérnöki duális képzésben jelenleg több mint 20 vállalattal – köztük 2015 óta a Manz Hungary Gépgyártó Kft-vel – működik együtt, és ez a szám a növekvő céges érdeklődés miatt folyamatosan emelkedik – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Mankovits Tamás. A DE MK Gépészmérnöki Tanszékének vezetője hangsúlyozta: a duális képzés valamennyi érintett – hallgató, egyetem és közreműködő cég – számára előnyöket nyújt, hiszen a diákok a szerzett gyakorlat révén biztos munkára számíthatnak, a vállalat pedig a hallgatókkal tervezni tud a végzést követően, hiszen azonnal felelősségteljes mérnöki feladatot bízhatnak rájuk a már ismert környezetben.

– Az EdgeCAM szoftvert több éve használjuk az egyetem, de úgy vélem, hogy a szoftver oktatása még autentikusabb egy olyan tapasztalt mérnöktől, akinek ez a mindennapi szakmai tevékenysége – tette hozzá a tanszékvezető.

– A pozitív visszajelzések, az élénk hallgatói érdeklődés arra sarkallta a céget, hogy folytassuk ezt a szép hagyományt, így a második félévben is meghirdettük a CAM rendszerek kurzust, amelyen a gépészmérnök-hallgatók elméleti és gyakorlati órákon sajátíthatják el az EdgeCam szoftverrel történő számítógépes gyártástervezés komplex folyamatait. Cégünk tapasztalt kollégái minden olyan tudással felvértezik a hallgatókat, amely alkalmassá teszi őket arra a későbbiek során, hogy önállóan részt vegyenek a gyártásban – fogalmazott Juhász Csaba ügyvezető igazgató.

A Manz Hungary Gépgyártó Kft-t 2004-ben alapították Debrecenben, a gyártóegység 2007-ben épült meg a Határ úti Ipari Park területén a német Manz AG 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalataként. A cég fontos tényezője az európai és világpiacnak egyaránt. Fő profiljuk a kis- és nagyalkatrészek, komplett szerelt egységek, valamint a hegesztett szerkezetek elkészítése. Modern gyártási megoldásaikkal hatékony, gyors és precíz megmunkálást kínálnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés