Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítéltek három férfit, akik Debrecenben is árultak tiltott teljesítményfokozókat

| 2021. 02. 04. | 10:42:00
Az egész ország területére szállítottak.
Elítéltek három férfit, akik Debrecenben is árultak tiltott teljesítményfokozókat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést a Debreceni Járásbíróság annak a három vádlottnak az ügyében, akik tiltott teljesítményfokozó szereket és engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket értékesítettek. A január 6-án meghozott büntetővégzésével a bíróság társtettesként elkövetett tiltott teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntettében és társtettesként elkövetett gyógyszerhamisítás bűntettében mondta ki bűnösnek a büntetlen előéletű vádlottakat.

Ezért őket 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását az első- és másodrendű vádlott esetében 4, míg a harmadrendű vádlott esetében 3 év próbaidőre felfüggesztett. Az első- és másodrendű vádlott vonatkozásában a bíróság 1 millió 800 ezer forint erejéig vagyonelkobzást is elrendelt.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehetett volna kérni, mert a bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tarthat. A büntetővégzés jogerőre emelkedett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a 39 éves férfi és társa, egy 35 éves nő 2018 októbere és 2019 októbere között az interneten keresztül egy üzenetmegosztó alkalmazás segítségével tiltott teljesítményfokozó szereket és Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket forgalmazott Magyarország egész területén azoknak a fogyasztóknak, akik velük kapcsolatba léptek. Az elsőrendű vádlott hirdetései megtalálhatóak voltak különböző testépítéssel foglalkozó honlapokon is.

A tiltott teljesítményfokozó szerek többségét olyan fogyasztók vásárolták, akiknek nagy része testépítéssel foglalkozott és saját sportteljesítményének növelése érdekében vásárolta a szereket, melyről az elsőrendű vádlottnak tudomása volt és tanácsokkal is ellátta a fogyasztóit a szerek alkalmazását, hatását illetően.

A fogyasztók a titkosított üzenetváltási programok segítségével léptek kapcsolatba a 39 éves férfival és ezen keresztül adták le az általuk megvásárolni kívánt gyógyszerek és teljesítményfokozó szerek nevét, darabszámát, és ugyanezen a programokon keresztül kapták meg azt az üzenetet, melynek útján a férfi tájékoztatta vásárlóit a megrendelt termékek áráról, azok megfizetéséhez szükséges átutalási adatokról. A tiltott teljesítményfokozó szereket és forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket az elsőrendű vádlott romániai gyógyszertárakból vásárolta és hozta be az ország területére. Az első- és másodrendű vádlott a postán adták fel megrendelt termékeket, feladóként pedig álnevet és fiktív címet használtak. Debrecen területén a vádlottak termékeinek értékesítését egy 51 éves férfi segítette, fogyasztói megrendeléseket is felvett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.