Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon jól megy a Richternek: rekord árbevétel

| 2020. 11. 06. | 14:17:00
2020 első kilenc hónapjának eredményeit ismertették.
Nagyon jól megy a Richternek: rekord árbevétel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Richter Gedeon Nyrt. az idén euróban számolva a csoport szintű árbevételének 3 százalékos növekedésére számít – mondta Orbán Gábor, a gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója az idei első kilenchavi eredményeket értékelő pénteki online sajtótájékoztatóján, Budapesten. Hozzátette: a gyógyszergyártás szegmensben ennél nagyobb, akár 4 százalékot meghaladó növekedéssel számolnak. A nagykereskedelmi tevékenység inkább csökkenést mutat az év végéig, a gyenge első negyedév után, ugyanakkor a vezérigazgató szerint ez nem hat a profitabilitásra.

A vállalat exportpiacai közül Nyugat-Európában a tavalyihoz hasonló forgalomra számít a Richter az idén. A kiemelt régiók között az amerikai piacon már akár 45 százalékos is lehet az árbevétel bővülése, míg az első fél év után 20 százalékos emelkedést vártak.

A vezérigazgató elmondta: a Richter originális, cariprazine hatóanyagú antipszichotikuma, a Vraylar értékesítésének további emelkedésére számítanak az amerikai piacon, a gyógyszerhez kapcsolódóan 7,9 milliárd forint (+12,4 százalék) egyszeri mérföldkő bevételt könyvelhettek el az első három negyedévben. Az időszakban a Vraylar jogdíj-bevételek 89,6 százalékkal 56,55 milliárd forintra nőttek, jelentősen hozzájárulva az árbevételhez. Az amerikai piac súlya jelentősen megnőtt, az innen származó árbevétel 64 százalékkal 80,5 milliárd forintra bővült.

Kiemelte: rekord árbevételt értek el idén az első kilenc hónapban, ami így 12,8 százalékkal 416,4 milliárd forintra bővült. Ez növekvő bruttó fedezettel és fedezeti hányaddal párosult. Minden főbb mutatóban kétszámjegyű növekedést értek el az első kilenc hónapban, azzal együtt, hogy a járványhelyzet jelentősen visszavetette a gyógyszerértékesítést, az orvoslátogatók és orvosok személyes találkozását korlátozó intézkedések továbbra is kedvezőtlenül érintik promóciós tevékenységüket.

Kiemelt termékek

Kitért arra: folytatódott a kiemelt specializált termékek körének bővülése, ami a cég stratégiájának a lényege, miszerint a jövedelmezőséget ezek a termékek adják. A cariprazine árbevétele 74 százalékkal 67,13 milliárd forintra (193 milliárd euró) nőtt. Az Esmya nőgyógyászati készítmény forgalomból kivonásának a harmadik negyedévben már nem volt hatása.
    Az árbevételre kedvezően ható tényezők között kiemelte még, hogy az EU-piacon nőtt egyebek közt az orális fogamzásgátlók árbevétele.
    A kedvezőtlen hatások közé sorolta az orosz és a kínai piacok eseményeit.

Kérdésre közölte: a koronavírus elleni készítmények fejlesztése a vállalásaiknak megfelelően folyamatosan halad.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közölt gyorsjelentés szerint az elemzői várakozásokat meghaladóan nőtt a Richter Gedeon Nyrt. árbevétele és nyeresége idén a harmadik negyedévben és az első három negyedévben egyaránt. A gyógyszeripari vállalat az idén január-szeptemberben konszolidáltan 84,3 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 36 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakához képest, árbevétele pedig 12,8 százalékos emelkedéssel 416,4 milliárd forint lett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés