Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Majdnem 12 milliárd jutott debreceni szállodafejlesztésekre

| 2020. 11. 06. | 15:31:00
Állami támogatás a Bajcsy-Zsilinszky utcai beruházáshoz.
Majdnem 12 milliárd jutott debreceni szállodafejlesztésekre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár a nyáron még arról írhattunk, hogy a SZINORG cégcsoportba tartozó Bajcsy Invest Kft. tervezett debreceni szállodaberuházása nem szerepel a Kisfaludy-program által támogatott projektek között, ez a helyzet azóta változott. A kft. ugyanis a Magyar Turisztikai Ügynökség programja révén bruttó 3,45 milliárd forint közpénzhez jut a négycsillagos szállodaberuházás megvalósítására. A terepet már előkészítették több lakóház elbontásával. A SZINORG onnan lehet ismerős, hogy ennek a tagja a legismertebb debreceni építőipari vállalat, a Hunép Zrt.

A Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szűcs Gyula októberben úgy nyilatkozott a Figyelőnek, hogy építőipari tevékenységüket – a folyamatban lévő munkáknál – napi szinten nem nagyon érintette negatívan a járvány. Beruházásaik időre elkészültek, megvalósultak, tartják az ütemterveket. – Veszélyeket azonban a közeljövőre nézve igenis látok. Mégpedig abban, hogy a döntések, amelyek nekünk munkát, piaci lehetőséget adnak, azok mind az állami, mind a magánberuházók részéről egy kicsit lassabban, nehezebben születnek meg, a pályázati felhívások száma csökken. Abban bízom, hogy mindez egy éven belül kezelhetővé válik, lecseng a pandémia okozta visszaesés és a célkeresztben lévő beruházások el fognak indulni – mondta a lapnak.

Arról is szót ejtett, hogy az ingatlanfejlesztési üzletág projektjeinél nincs megtorpanás. – Azokat a fejlesztéseket, amikről két éve döntést hoztunk, mindenképpen meg fogjuk csinálni. Ezekre a járvány semmilyen hatással nincs, haladunk előre, mennek az ingatlanvásárlások a fejlesztéshez, mennek a tanulmánykészítések, mennek a tervezési munkák és belátható időn belül az első kapavágás is meg fog történni. Ennek az az egyszerű oka, hogy ingatlanfejlesztést csak hosszú távú gondolkodással lehet csinálni. Mi pedig mindig is hosszú távon gondolkodtunk – fogalmazott. 

A belváros másik pontján is építkezés kezdődhet  

Nemcsak a Bajcsy Invest tervez szállodaépítést Debrecenben – még a járvány előtt Papp László polgármester többször beszélt arról, hogy kapacitáshiány van a városban e téren –, hanem a Füredi Kastély Kft. nevű cég is. Ők 3,65 milliárd forintot kapnak egy szintén négycsillagos szálloda megépítésére a Darabos utcán.

A Kisfaludy-programban összesen 300 milliárd forintot osztottak ki hotel- és panziófejlesztési támogatásként. A kedvezményezettek között találjuk az önkormányzati tulajdonú Debreceni Vagyonkezelő Zrt. tagvállalatát, a Debreceni Gyógyfürdő Kft-t is, amelyik 4,4 milliárd forintot nyert az Aquaticum Hotel Plage megvalósítására (ez a strand és a fedett élményfürdő között épülne meg).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Sulyok Tamás a holokauszt-emléknapon beszélt apja vitatott múltjáról
Sulyok Tamás a holokauszt-emléknapon beszélt apja vitatott múltjáról
Megrendítette, amit a lassan 40 éve halott apja múltjáról elé tártak a nyilvánosságban.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!