Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az NI debreceni vállalata a következő generációért

| 2020. 11. 26. | 12:24:00
A Legjobb oktatási együttműködési díjat ítélte oda a HIPA.
Az NI debreceni vállalata a következő generációért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Business Services Hungary 2020-at a HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency, Nemzeti Befektetési Ügynökség), valamint a magyarországi AmCham (American Chamber of Commerce, Amerikai Kereskedelmi Kamara) BSS platformja szervezte. A sorban hatodik rendezvény díjátadóját a járványhelyzet miatt online módon közvetítették.

A budapesti eseményen az Év kiválósági központja díjat az ExxonMobil kapta, az Év BSC vezetője Eve Bader, a Roche Services (Europe) vezérigazgatója lett, az NI debreceni vállalata pedig a Legjobb oktatási együttműködés elismerésben részesült.

A szakmai elismerést a Business Services Hungary 2020 tegnapi rendezvényén Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke adta át Hosszu Róbertnek, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának. Az NI különleges hangsúlyt fektet az oktatás támogatására Magyarországon. A vállalat a díjat széleskörű és komplex oktatás támogatási törekvéseiért kapta: hosszú ideje folyamatosan bővíti együttműködését a felsőoktatási intézményekkel és középiskolákkal, valamint jelentős erőfeszítéseket tett a BSC szektor és a magyarországi oktatási intézmények közötti együttműködés erősítése terén is. A cég átfogó oktatási koncepciójával egészen kicsi kortól a középiskolai oktatáson át egészen a felsőoktatásig és még azon túl is igyekszik végig kísérni az érdeklődő és tehetséges diákokat, ezzel azt a folyamatot katalizálva, hogy minél többen induljanak el a műszaki és természettudományos pályák irányába. Oktatási célú adományozások, felsőoktatási és középiskolai együttműködések, valamint a vállalatnál zajló gyakornoki programok révén a cég több ezer diákot ért már el – megszólítva a pedagógusokat is – a különböző oktatási szinteken.

A díj fontos elismerése a vállalat oktatási elhivatottságának, amelyben ezentúl is jelentős szereppel bír majd az innovatív, tudásalapú társadalom és gazdaság fejlődésének támogatása.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Business Services Hungary 2020 online díjátadóján elmondta, hogy a jól képzett munkaerőnek, a fejlett infrastruktúrának és képzésnek köszönhetően Magyarország nemzetközi szinten is fontos célpontja a globális üzleti szolgáltatóknak, és nem csupán Budapest, hanem a vidéki központok is.

A konferencián többek között elhangzott, hogy a magyar üzleti szolgáltatási szektor a közép-kelet-európai régió üzleti szolgáltatásainak egyik vezető nemzetközi központjává vált. Magasfokú érettséget és összetettséget ért el, miközben fenntartja a tehetségek bevonására és megtartására, valamint az új beruházások folyamatos vonzására való képességét. A 63,892 embert foglalkoztató 131 vállalattal az ágazat kiemelkedően teljesített az elmúlt években, és az ország gazdaságának egyik vezető iparágává vált.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.