Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen két arca: luxus félmilliárdért, romos 4 millióért

| 2020. 10. 23. | 14:08:00
Van ház a Vezéren 359 millióért, a Nemzetőr utcában 285 millióért.
Debrecen két arca: luxus félmilliárdért, romos 4 millióért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óriási különbségek vannak a lakásárakban Debrecenen belül. Jelenleg is több luxusingatlan és nagy méretű, irodának vagy más célra is alkalmas sokhelyiséges ingatlan közül lehet válogatni. Az 500 milliós csúcstartóval szemben romos vagy félkész apró házhoz már néhány millió forintért hozzá lehet jutni a város zártkerti városrészeiben.

Sokszor egy nagyváros lakáspiacáról keveset mond az, hogy átlagosan mennyibe kerülnek az ottani ingatlanok, vagy mennyi a jellemző négyzetméterár. Nincs ez másként Debrecenben sem, ahol

az eladásra kínált legolcsóbb és legdrágább önálló ház között 120-szoros az árkülönbség, míg a lakásoknál 28-szoros

– derül ki az ingatlan.com elemzéséből, melyben több ezer debreceni ingatlanhirdetés adatait vizsgálták.

A legdrágábbak

A hirdetési ára szerint jelenleg legdrágább ház a kedvelt Nagyerdő szélén található egy több mint 2000 négyzetméteres telken. A 800 négyzetméteres, 6 tágas szobával rendelkező, akár 4 autó tárolására is alkalmas garázzsal rendelkező luxusingatlant 499 millió forintért kínálja tulajdonosa. A  2000-es években épült, de azóta már felújításon is áteső, exkluzív megjelenésű és kialakítású házban úszómedence, szauna, wellness helyiség, játszószoba és bár is található. 

Egy rendkívül impozáns belső kialakítású házat 359 millió forintért kínálnak a Vezéren. A nyolc éve épült, 1200 négyzetméteres telken álló, 400 négyzetméter alapterületű ház 5 szobás, 3 fürdőszobás, duplagarázsos, szaunával és csobbanóval felszerelt. Kertjében jól gondozott gyümölcsös és hangulatos filagóra is új tulajdonosának kényelmét szolgálja. 

A legdrágábban hirdetett lakások a belvárosi részeken található új építésű ingatlanok. A Nemzetőr utcában egy új ház teljes felső szintjét 285 millió forintért árulják. Itt összesen 15 apartmanhelyiség található, amelyek kettesével egybenyithatók, vagy hanggátló ajtóval szeparálhatók.

Egy alapvetően irodacélra nemrég elkészült, de lakásként is használható 14 helyiséges ingatlant pedig 219 millióért árulnak, a belvároshoz szintén közel.

És a legolcsóbbak

A legolcsóbb házak jellemzően alapos felújításra szorulnak, kis alapterületűek és jellemzően Debrecen délkeleti zártkerti városrészein lehet kifogni őket. Pacon például egy egészen kicsi, 18 négyzetméter alapterületű házat kínálnak eladásra, egy 1000 négyzetmétert meghaladó méretű kerttel.

A Biczó István-kertben több négymillió forint körüli ingatlan is található, az alábbi egy 951 négyzetméteres kertben fekvő 30 négyzetméteres, egyszobás, félig elkészült ház.

Lakást vagy házrészt, lakrészt a belső városrészekben 10 millió forint körüli összegért lehet kifogni.

A Varga utcában egy 31 négyzetméteres, felújítandó egyszobás házrészt 10,4 millió forintért árulnak. Mesterfalva városrészben egy nagyon hasonló méretű és adottságú házrészt 10,9 millió forintért lehet megvásárolni.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.