Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb, kétmilliárdos Richter-beruházást adtak át Debrecenben

| 2020. 09. 30. | 16:29:00
Szijjártó Péter: tavaly 2 ezer milliárd forint értékű gyógyszer hagyta el Magyarországot.
Újabb, kétmilliárdos Richter-beruházást adtak át Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétmilliárd forintos beruházással új közösségi és irodaépületet adtak át a Richter Gedeon Nyrt. debreceni biotechnológiai üzeme mellett, a Határ úti ipari parkban. A szeptember 30-i átadón Bogsch Erik, a Richter elnöke kijelentette: egy ország jövőjében a legfontosabb az etikai normák betartása, az értékrend, anyagi szempontból pedig a versenyképesség, ami hozzáadott szellemi érték Magyarországon. Szerencsésnek nevezte, hogy Debrecenben kiváló szakemberekkel dolgozhatnak. A Richter fő célkitűzése, hogy a tehetséges fiatalokat Magyarországon tudjuk tartani, ahhoz megfelelő munkakörülményeket biztosítsunk – hangsúlyozta, hozzátéve, a gyógyszeripar szempontjából elsősorban a biotechnológiában várható áttörés, amihez kiváló lehetőséget kínál a most átadott épület.

Bogsch Erik

Újabb mérföldkövet ünnepelhetünk debreceni telephelyünk életében – fogalmazott Orbán Gábor vezérigazgató, aki szerint az ország versenyképességének záloga egyszerre  jelen lenni a jól megválasztott kulcsiparágakban és azok leggyorsabban fejlődő területein; a gyógyszeriparban ez a biotechnológia. – A napjainkban globálisan előállított tíz legnagyobb forgalmú gyógyszer közül hét biotechnológiai eredetű. Ennek a jelentőségét ismerte fel a Richter, amikor 2006-ban belépett e területre. Debrecenben a biotechnológiai üzem 2012-ben kezdte meg működését, s azóta több lépcsőben fejlődött. Két és fél évvel ezelőtt átadták a molekuláris biológiai labort, majd 2019-ben a második hatóanyag-gyártósort, most pedig elkészült a közösségi- és irodaépület – közölte.

A 3500 négyzetméteres, többszintes komplexumban a 68 új irodai munkaállomás mellett a legmodernebb infokommunikációs technológiával felszerelt tárgyalókat, üzemorvosi rendelőt, gépészeti- és elektromos rendszerekhez szükséges helyiségeket, valamint szervertermet alakítottak ki. A debreceni beruházások összértéke már 40 milliárd forint. Ez Magyarország egyetlen biotechnológiai telepe, ráadásul középkelet-európai szinten is egyedülálló. Egy helyen történik a sejtvonal-kutatás, fejlesztés, gyártás, töltés, minőségirányítás, ellenőrzés. A komplexum  zöldtetős, napelemekkel felszerelt, a parkoló négy elektromos töltőállomását ingyenesen használhatnak a dolgozók.

Papp László

Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, a Richter debreceni jelenléte a most átadott irodaépülettel együtt azt hirdeti, hogy a város kiemelkedően versenyképes az innovációban és a magas tudásigényű iparágakban. – A koronavírus-járvány nemcsak az egészségre, de a gazdaságra is káros; e helyzetben különösen nagy értéke van a munkahelyteremtő beruházásoknak. A gyógyszeripar mind nemzetgazdasági, mind a városi gazdaság szempontjából stratégiai jelentőségű. A helyi gazdaság sokszínűsége biztosítja Debrecen magas fokú válságtűrő képességét  – jelentette ki. 

Kósa Lajos

Kósa Lajos országgyűlési képviselő humorosan indított, mondván, Richter Gedeonnal először hétéves korában találkozott. Mint kiderült, akkor adtak neki először Kalmopyrint, mert fejfájásra hivatkozva nem akart iskolába menni. Nagy örömnek nevezte, hogy a Richter Debrecenben nemcsak otthonra talált, hanem fejleszt is. – Azt tudjuk megígérni a támogatáson túl, hogy a város- és térségfejlesztési terveinkben mindig számítunk rájuk, akkor is, ha az ötleteink elsőre meghökkentőek. Nem titkolt célunk, hogy a Debreceni Egyetemen állatorvosi kart szeretnénk létrehozni. A legjobb úton járunk, hogy Debrecen a 21. századi magyar gazdaság hajtómotorja legyen mind innováció, mind fejlesztések tekintetében – vetítette előre. Számos más fantasztikus ötletünk is van –  folytatta. Kiderült, szívesen álmodik arról, hogy a Nagyerdőn a DVSC éppen Bajnokok Ligájára mérkőzésre készülődik az FC Barcelona ellen.és a Dzsudzsák Balázs mellkasán feszítő Richter-feliratot ízlelgeti az Eurosport sportriportere, aki egyébként katalán nyelven közvetíti a meccset… Vannak még elképzeléseink, cserébe ötleteink is, hogy hogyan lehet az új piacokra kijutni – fogalmazott.

Szijjártó Péter

– Egészen biztos, hogy a világjárvány következtében teljesen új világgazdasági korszak kezdődik. Ami azt jelenti, hogy az országok és vállalatok között rendkívül éles, erős verseny kezdődik. Utóbbiak próbálnak technológiailag fejleszteni, néha előre menekülni, az országok meg azért versenyeznek ,hogy mindezekhez szükséges beruházásokat magukhoz vonzzák – hangsúlyozta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyi miniszter szerint az is jól látszik, hogy a gazdasági kapacitások világszintű újraelosztásáért indult jelentős verseny. Hiszen a bezárt gyártóegységek és üzemek újranyitása nem automatikus, minden egyes vállalat azt keresi, hogy hol tudna még hatékonyabban, eredményesebben termelni. E versenyben szerinte azok nyernek, akik a leginnovatívabb iparágban képesek magukhoz vonzani a vállalati beruházásokat.  –  A gyógyszeriparra kitörési ágazatként tekintünk, amelyben a támogatások minden esetben megtérülnek. Bevételarányosan a legtöbb kutatás-fejlesztési ráfordítás a gyógyszeriparban jelenik. 2019-ben a magyar gyógyszeripari termelés értéke 910 milliárd forint volt, ami 5 százalékos növekedés az előző évhez képest. A magyar gyógyszeripar 86 százalékos exporthányaddal dolgozik; tavaly 2 ezer milliárd forint értékű gyógyszer hagyta el az országot – sorolta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés