Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új intézkedések Debrecenben a koronavírus miatt

| 2020. 09. 02. | 14:40:00
Több helyen kötelezővé válik a maszk, Papp László a futballmérkőzésekre is javasolja.
Új intézkedések Debrecenben a koronavírus miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zárt térben kötelezővé válik az orrot is védő szájmaszk a debreceni könyvtárakban, színházakban, múzeumokban – jelentette be Papp László szeptember 2-i sajtótájékoztatóján, kérve: a látogatók vigyenek magukkal védőeszközt. Ugyanakkor az önkormányzat biztosít is adott mennyiséget ezen intézmények számára, ha valakinél mégse lenne maszk.

Debrecen polgármestere a múlt héten olyan személlyel találkozott, akinek a szervezetében utóbb kimutatták az új koronavírust. A városvezetőt azóta kétszer tesztelték (negatív), négy napot otthon töltött a fertőzésveszéllyel összefüggően.

Papp László a kiújuló járványhelyzet miatti intézkedések között említette, hogy a fent említett intézményekben egyszerre csak egy diákcsoport, osztály tartózkodhat, a látogatásuk után körültekintő fertőtlenítést végeznek. A politikus beszélt arról is, hogy a DVSC kézilabda mérkőzésein szintén kötelező a maszkhasználat, és ő – mint a kisebbségi tulajdonos debreceni önkormányzat képviselője – ezt javasolja a futballmeccsekre is (a nyitott tér ellenére).

Hangsúlyozta, mindenkinek a személyes életében kell meghozni azokat a döntéseket, melyek révén minimalizálhatja a megfertőződés kockázatát. Megőrizni a normalitást, élni az életet a lehető legnagyobb biztonságra törekedve – fogalmazott a helyes hozzáállásra célozva.

Mándi László (Momentum) felvetésre reagálva úgy nyilatkozott, az önkormányzat nincsen jogviszonyban a diákokkal, és senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy koronavírusos tanuló csak az osztálytársaival kerül kontaktviszonyba. Mint megírtuk, az ellenzéki képviselő levélben kérte az önkormányzat arra, hogy biztosítson ingyenes koronavírus-tesztet a debreceni iskolák tanulói, dolgozói számára. A városvezető jelezte, a debreceni oktatási-nevelési intézményekbe (az óvodáktól a középiskolákig) 40 ezer gyerek jár, meghatározhatatlan mennyiségű tesztet kellene elvégezni a következő időszakban, ezek költségigénye sem látható előre. Miközben a fiatalokra jelen állás szerint a fertőzés nem veszélyes. A polgármester megjegyezte, a Momentumnak a közgyűlések alkalmával kellene ezeket a kezdeményezéseket megtennie a facebookos hangulatkeltés helyett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.