Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letették az új gyár alapkövét Debrecenben

| 2020. 07. 01. | 11:05:00
Első körben 50 új munkahelyet ígérnek.
Letették az új gyár alapkövét Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A napokban beszámoltunk róla: Budapesten jelentették be, a svájci Sensirion Debrecenben hozza létre új gyártóüzemét. A gyár helyi „build-to-suit” partnerek, a Xanga és Szinorg csoportok beruházásában, a Xanga Ventures Zrt által kezelt magántőkealap finanszírozásával valósul meg, a hasznosítására a Sensirion hosszú távú bérleti szerződést írt alá.

[Beillesztett cikk: Svájci cég épít gyárat Debrecenben + FRISSÍTVE]

A Sensirion az érzékelők iránt megnövekedett piaci igény miatt döntött a kapacitásbővítés mellett. Több közép-kelet- európai várost is átfogó módon értékelt és végül Debrecent választotta.

– Debrecennek kiváló az infrastruktúrája, illetve az oktatási intézmények, mint például a Debreceni Egyetem és a Szakképző Centrum magas színvonalon működnek, amelyek folyamatosan követik az ipar igényeit. Abban, hogy a Sensirion az új gyártási bázisát itt hozza létre ezek a tényezők kiemelt jelentőséggel bírtak – mondta Patrick Good, a Sensirion karbantartási és infrastrukturális igazgatója.

– Hatalmas elismerés Debrecennek, hogy az elektronikai ipar egyik vezető svájci vállalata – bízva a város gazdasági környezetében, gazdaságfejlesztési stratégiájában, oktatási hátterében és jövőképében – városunkat választotta befektetési helyszínként. A Sensirion érkezése tovább erősíti azokat a törekvéseinket, amelyeket Debrecen 2030-ig tartó tízéves stratégiájában megfogalmazott: az oktatás és a városépítés alapja a sikeres gazdaságfejlesztés. Ez a beruházás is azt bizonyítja, hogy Debrecen Európa egyik legversenyképesebb városa, hiszen a Sensirion székhelyén, Svájcon kívül elsőként Debrecenben épít új üzemet Európában. Városunk elkötelezett a Sensirion fejlődése mellett, s ahogy eddig is, a jövőben is mindent megteszünk azért, hogy a cég törekvései megvalósuljanak – mondta el Papp László, Debrecen város polgármestere.

Az ipari parkot üzemeltető Xanga cégcsoport, illetve stratégiai partnere, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 100%-os tulajdonú leányvállalata, az MFB Invest, valamint az ugyancsak debreceni székhelyű Szinorg Csoport egy külön magántőke alap finanszírozásából, mintegy 3,5 milliárd forintos beruházással valósítja meg a Sensirion új, kulcsrakész termelő létesítményét, amit a betelepülő cég hosszú távú bérleti szerződés keretében hasznosít majd.

– Nagyon örülök annak, hogy a Sensirion-től megkaphattam ezt a lehetőséget, hogy az új cég ügyvezetője lehetek és rendkívül motivált vagyok abban, hogy a magyarországi telephelyet is sikeressé tegyük” - hangsúlyozta Dr. Ábraham László, a Sensirion Hungary Kft. igazgatója. Ünnepi beszédében a szakember rámutatott, hogy a svájci vállalat árbevételének közel egynegyedét kutatásfejlesztésre fordítja, ami kiemelkedően magas arány. Ez a tény – hangsúlyozta Dr. Ábrahám László - messzemenően igazolja, hogy egy igazi high tech cég érkezett Debrecenbe. Ennek megfelelően olyan csapat fog a városban dolgozni, amely megfelel a Sensirion hosszútávú globális és debreceni fejlődésének. A magasan képzett anyagtudományi, kémiai és villamosmérnökök, illetve automatizálási és gépészmérnököknek köszönhetően az új debreceni gyártóbázis aktív szereplő lesz egy nagyon dinamikus és technológiailag kihívásokkal teli üzleti környezetben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.