Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

HHO: motortisztítás bontás nélkül, már Debrecenben is

| 2020. 07. 10. | 14:26:00
Hatékonyan tisztítás egy óra alatt az EGR-szeleptől a katalizátorig.
HHO: motortisztítás bontás nélkül, már Debrecenben is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az innovatív technológia Európa szerte elismert motortisztítási eljárás, eredeti nevén Carbon Engine Cleaning. Az eljárás segítségével a motor belseje tisztítható megbontás nélkül. Eltávolíthatók a szénlerakódások a hidrogén technológiának köszönhetően a motorból, kipufogórendszerből, valamint az összes alkatrészbőll, ahol kokszosodás fordulhat elő.

Lényegében más, ehhez hasonló technológia a jelenlegi piacon nem létezik. Azért jó, mert a HHO tisztítás esetében nem kell megbontani a motort.

A G&D-nél mindössze kb. 1 órát vesz igénybe az egész folyamat, nem kell még egy napra sem leállítani az autót.

Nos, első körben HHO gázt állítunk elő elektrolízissel és ezt a gázt juttatjuk be a motorba  a levegő rendszer valamelyik pontján. Az így bejuttatott hidrogén gáz 5-6x magasabb hőfokon ég el mint a hagyományos üzemanyagok. Az elárás alatt a motor többnyire alapjáraton üzemel, változó időközönként gázadással emeljük a fordulatot a tisztítás hatékonysága érdekében.Köbcentinként az időintervallum változik. A gázadások alkalmával a kipufogórendszeren keresztül távoznak a szennyeződések, az eljárás mindent hatékonyan tisztít az EGR-szeleptől a katalizátorig.

Miért jó a gáz halmazállapot? Mert mindenhova el tud jutni és a szénmolekulákkal reakcióba lépve megbontja azokat. Apróbb robbanásokat kell elképzelni, mint mikor a csillagszórót meggyújtod és az elkezd szikrázni.

Sokan aggódnak amiatt, hogy mi lesz, ha egy nagyobb darab leesik, és komolyt kárt csinál. Nem fog, hiszen a szennyeződés rétegképződéssel rakódik le, a gáz először a külső, puhább réteget bontja meg és szépen halad befelé az egyre keményebb irányába, apránként munkálkodva. Maga a gáz nem lép reakcióba sem az alumíniummal, sem más motoralkatrésszel, nem károsítja szerkezeti felépítésüket az égés során.

Az eljárás elvégezhető minden belsőégésű motoron legyen az diesel vagy benzin üzemű, személygépjármű, tehergépjármű, autóbusz, munkagép, motorkerékpár vagy akár hajó. 

Környezetbarát, gyors, biztonságos

Azt le kell szögezni, hogy nincs két egyforma autó, máshol vannak sarkalatos pontok, ahol komolyabb problémákat tud okozni a lerakódás, de általánosságban az EGR-szelep minden autó esetében bajos dolog. Mindegy tehát, hogy benzines vagy dízel autóról van szó, a hidegindítás tökéletesebb lesz, az alapjárat-ingadozást is orvosolja. Alsóbb tartományban dinamikusabb lesz az autó, fogyasztás csökkenés is várható. Ha minden 100 kilométeren 3 decit nyerünk, akkor hosszú távon igazán megéri dolog. Azonban a legfontosabb a károsanyag-kibocsátás minimálisra csökkenése az eljárás során.

– Sokszor volt olyan ügyfelünk, aki már csak találgatni tudott az alapjárat-probléma miatt, vagy hogy alacsony fordulaton rángatott a kocsi. Mindent kicserélt, amit lehetett, mégis világított a check engine lámpa, és nem oldódott meg a probléma. Eljött hozzánk, elvégeztük a tisztítást és a HHO eljárás megszüntette a problémákat.

Számos tényező befolyásolja a lerakódások mértékét, ilyen például a vezetési stílus, a HHO-s motortisztítást mégis 20-30 000 kilométerenként javasoljuk. Ha kizárólag városban használja valaki az autóját, akkor sűrűbben, akár olajcserénként, évente. Ha valaki sokat autópályázik, annak kitolódnak ezek az időintervallumok. Maga a tisztítás nem befolyásolja a modern autók regenerációs folyamatát, ami többnyire a katalizátort, részecskeszűrőt érinti. A DPF-es (dízel részecskeszűrő) tulajdonosoknak azért javasolják, hogy a kezelés után, ha tehetik, a vezetés szabályainak betartásával magasabb fordulaton tegyen meg néhány kilométert, ha a járműnek regenárálásra van szüksége, akkor ezt meg tudja tenni. Ha szükséges, elő tudják idézni a kényszerített regenerálási folyamatot a HHO motortisztítás során.

A motortisztítás után várható változások 

  • Erősebb nyomatékosabb motor
  • Halkabb és egyenletesebben járó motor
  • Kevesebb kipufogógáz
  • Érzékenyebb gázreakció
  • Hidegen könnyebben indul 
  • Emissziós értékek csökkenése
  • Befecskendező problémák javulása*
  • Katalizátor, részecskeszűrő-hibák eltűnése*

*A hidrogénes tisztítás a hibás alkatrészeket nem javítja, a meghibásodott alkatrészt cserélni kell. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Fontos útvonalon fejlesztették, hiszen ez az utca vezet az orvosi rendelőhöz.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb üzemanyagárstop jöhet
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.