Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szenvedélyt és alázatot ígér az NB II-re az új edző. Épül a DEAC-stadion!

| 2020. 06. 16. | 15:45:00
Azt ígérik, az egyetemi sporttelep gyöngyszeme lesz Debrecennek.
Szenvedélyt és alázatot ígér az NB II-re az új edző. Épül a DEAC-stadion!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hivatalosan is bemutatták a másodosztályba feljutott DEAC labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét, Balogh Pált. A szolnoki születésű, játékosként NB I-es és NB II-es csapatokat is megjárt, 46 éves szakember két plusz két évre kötelezte el magát a DEAC-nál, azaz a felek hosszú távra terveznek.

A keddi sajtótájékoztatón a DEAC elnöke, Jávor András kiemelte, hogy bár az egyetemi klub számos élvonalbeli csapatot vonultat fel, a labdarúgó NB II. egy új és nagy kihívás az egyesület életében. A küldetés azonban változatlan, továbbra is az a legfőbb szempont, hogy a futballközeget összehangolják az egyetemi léttel. Ennek megfelelően olyan vezetőedzőt kerestek, aki a legmagasabb iskolai végzettséggel és szakmai képesítésekkel rendelkezik, a legutóbb Dorogon szakmai igazgatóként dolgozó Balogh Pál személyében pedig megtalálták a megfelelő embert. Jávor András megjegyezte: első évben

cél a bennmaradás, és remélhetőleg nem a kiesés ellen vívott harcban őrlődik majd a társaság az idény során.

A pro licences Balogh Pál azzal kezdte a székfoglalóját, hogy neki debreceni kötődése is van, itt ismerte meg ugyanis a feleségét. Elmondása szerint mindig is szeretett volna Debrecenben futballozni, és ez játékosként nem jött össze, de edzőként igen, amire büszke. Úgy jellemezte magát, mint akinek hétéves NB II-es múltja van edzőként vagy szakmai vezetőként, és aki a szenvedélyes, alázatos foci híve. Egyik pályaedzője Antal Gábor lesz, akivel a pályán is sok időt töltöttek együtt, és ahogy Balogh Pál fogalmazott, együtt jár az agyuk. A szakmai stáb kialakítása napokon belül megtörténik, tette hozzá Pöszmet Tibor, aki a DEAC sportigazgatójaként most debütált a nyilvánosság előtt.

Balogh Pál vezetőedző, Pöszmet Tibor sportigazgató és Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója

A DEAC felkészülése a jövő héten kezdődik, a szakmai stáb két-három hét ismerkedés után dönt arról, hogy milyen posztokon szükséges erősíteni, de máris tárgyalásban állnak labdarúgókkal. Pöszmet Tibor reményét fejezte ki, hogy a végleges keret hamar kialakul. A DEAC továbbra is szoros kapcsolatot ápolna a DVSC-vel, ahogy a sportigazgató fogalmazott, ennek az együttműködésnek is a gyümölcse az NB II-es feljutás, hiszen a DVSC-től kölcsön kapott fiatal labdarúgók sokat tettek hozzá az NB II-as meneteléshez, ugyanakkor a DEAC játéklehetőséget biztosít azon DVSC-s fiataloknak, akiknek az NB I-es keret még erős.

Apropó, DVSC!

Bár Bács Zoltán kancellár szerint a kiesésre gondolni sem szabad, a sajtótájékoztatón is hangsúlyos téma volt a Loki vesszőfutása az NB I-ben. A piros-fehér klub kiesése a DEAC-os együttműködést is átírná, hangzott el, ráadásul kútba esne a szép terv, a debreceni focipiramis. A kancellár szerint a Loki bent fog maradni, mert a debreceni labdarúgás csúcsán mindig a piros-fehéreknek kell állniuk.

Bács Zoltán

A DEAC az első NB II-es idényében a Nagyerdei Stadionban vívja a mérkőzéseit, ám már idén nyáron nekikezdenek a Dóczy utcai stadion fejlesztésének, hogy az a jövőben alkalmas legyen NB II-es labdarúgó-mérkőzések lebonyolítására. Először is befedik a centerpálya és a műfüves pálya közötti lelátót, ott pedig vendégszektort alakítanak ki. Ez várhatóan már idén ősszel elkészül, a nagyobb beruházás azonban a főlelátó bővítése lesz. A meglévő, műemlékjellegű lelátót megtartják, ahhoz jobbról és balról is hozzáépítenek, a háromszintes épületekben pedig DEAC-irodák, sporttudományi oktatóközpont, öltözők és kisebb-nagyobb tantermek kapnak helyet. A beruházás teljes megváltoztatja majd a Dóczy utca képét, jegyezte meg Bács Zoltán.

Cs. Bereczki Attila

[Beillesztett cikk: Akkora a baj Debrecenben, hogy Szent Pétert kéne hívni segítségül]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!