Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hét pontban a debreceni egészségügyi alapellátás újabb változásairól

| 2020. 04. 04. | 14:05:00
Felnőtt és gyermekháziorvosi ügyelet, védőnői látogatások, anyatejgyűjtés…
Hét pontban a debreceni egészségügyi alapellátás újabb változásairól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet által végzett betegellátást érintő változásokról számolt be honlapján a Debreceni Egyetem.

  1. A Területi Védőnői Szolgálathoz tartozó munkatársak felfüggesztik az online vagy telefonos kapcsolatokkal helyettesíthető személyes látogatást április 30-ig. Az újszülöttek első látogatása törvény általi kötelezettség, ami kivételt képez a tilalom alól. A védőnőket nyugodtan fogadhatják a szülők.
  2. Az iskola-óvoda egészségügyi ellátás április 30-ig szünetel.
  3. Az anyatejgyűjtő állomás a jelenlegi álláspont szerint továbbra is működik, nagyon nagy mértékben csökkent a tejadó anyák száma és a leadott mennyiség is
  4. Az Iskolafogászati Szolgálat felfüggeszti a szűrőtevékenységet, és kizárólag gyermek-alapellátási sürgős ellátás végez a Bethlen utca 40. szám alatt 8-18 óra között. Időpontkérés és felvilágosítás: 06 52 410 466, 06 52 416 261.
  5.  A felnőtt háziorvosi ügyelet április 4., (szombat) 8 órától új működési renddel és új bejárattak működik. Az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinika-Reumatológia épületének oldalbejárata helyett az épület Ortopédiai Ambulancia bejáratát használják!  Elindulás előtt tanácsos tájékozódni a 06 52 404 040-es központi ügyeleti számon. 
    Hétköznap 16 órától másnap reggel 8 óráig és hétvégén 24 órában az Országos Tisztifőorvos utasításai szerint két elkülönített rendelőben légúti és nem légúti ellátás zajlik előzetes triázst követően. A bejáratnál zajló hőmérőzés a koronavírus-gyanús betegek kiszűrését szolgálja. Azt követően irányítják a beteget a légúti vagy nem légúti rendelőbe. A változtatás visszavonásig érvényes. Az épületbe lépéskor az automata mellett fertőtlenítsék a kezüket! A váróteremben lehetőleg 2, de legalább 1 méter távolságot tartsanak! A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező. A kivonuló egység működik, a diszpécser hívása után az orvos dönt a kérés jogosultságáról.
    Az ügyelet működési rendje: hétköznap 8-16 óra között 1 diszpécser és egy kivonuló egység (1 orvos, 1 ápoló-sofőr) halottszemlét végez Debrecenben.
  6. Gyermekháziorvosi ügyelet: a gyerekeket az azonnali kikérdezést követően két különálló rendelőbe irányítják. A városi ügyeleti rendelőben szintén kikérdezést és nyilatkozatot követően látják el. Kivonuló egység gyermekháziorvosi vonalon különállóan nem működik, szükség esetén az ügyeletes orvos dönt, hogy hol látja el a beteget (védőruha és felszerelés van). Várakozás esetén kézfertőtlenítés, védőtávolságok tartása! Elindulás előtt tájékozódjanak a 06 52 416 275-ös központi ügyeleti számon! 
  7. A foglalkozás-egészségügyi szolgálat lejárt munkaalkalmassági vizsgálatait szüneteltetik, kizárólag felvételi alkalmassági vizsgálatokat és akut feladatok ellátását végzik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Földimogyoró lehet benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.