Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben az alapítványi óvodák is bezárnak

| 2020. 03. 16. | 10:50:00
Követik a polgármester utasításait.
Debrecenben az alapítványi óvodák is bezárnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fenntartótól függetlenül március 17-től zárva lesz minden óvoda Debrecenben a járvány terjedésének megakadályozása érdekében

– ezt Moraveczné Huttmann Katalin, a Debreceni Gyermekkert Alapítványi Óvoda vezetője közölte a Cívishír érdeklődésére. Elmondta, az éjszaka folyamán körlevélben értesítették őket, hogy a fenntartói jogot felülírja Papp László polgármester hatásköre, aki elrendelte az óvodák bezárását. Ennek értelmében nem számít, hogy egyházi vagy alapítványi intézmény, a polgármester utasításai szerint kötelesek eljárni, a rendelet visszavonásig érvényes.   

– Saját hatáskörben eltöröltem a nevelésmentes napokat, a többiekben alkalmazkodunk a polgármester utasításaihoz. Szerintem a városvezetők még ma megszervezik, hogyan lesz az ügyeleti rend. Sok szülő van, akik nem kapnak felváltva szabadságot a munkáltatótól – például orvosok, nővérek –, az ő gyerekeikről gondoskodni kell. Valószínűleg ugyanúgy ki lesznek majd jelölve intézmények, mint a nyári zárás idején, de biztosan csak nagyon indokolt esetben lehet majd igénybe venni – tette hozzá Moraveczné Huttmann Katalin.

A Gyermekkert Óvoda szakmai segítséget nyújt a szülőknek, hírlevélrendszer működik náluk és zárt Facebook-csoportban folyamatos kapcsolatban állnak a gondviselőkkel. Módszertani ajánlást adnak, mit csináljanak otthon, elküldik az intézményben alkalmazott játékos feladatokat, mese- és napirendajánlást készítenek.

Nyomatékosan kérik a szülőket, ne vigyék a gyereket olyan helyre, ahol sokan vannak, játszótérre se, helyette menjenek biciklizni, sétálni oda, ahol kevesen vannak. 

[Beillesztett cikk: Bezárnak Debrecen óvodái és bölcsődéi]

– Amikor bejött a vírus, nem ijedtek meg a szülők, a létszám csak a múlt hét végén csökkent. Szerencsénk volt, hiszen még októberben beszereztünk elektromos kézfertőtlenítőket, megelőzve az influenzajárványt. Szigorú fertőtlenítés van intézményünkben, naponta takarítjuk a játékokat is, ennek is köszönhetően egyetlen beteg gyermek sem volt a télen – fogalmazott. 

Katalin kifejtette, eltették a plüss játékokat, a szőnyegeket fertőtlenítővel kitisztították, a dajkák mindent átmostak. Ezeket most megismétlik, majd lezárják az óvodát, csak az intézményvezető fog bejárni. – A gyerekeket érdekli a vírus, így a szülőknek is azt tanácsoltuk, beszélgessenek róla, hogy a kicsik ne ijedjenek meg tőle, ne féljenek. A szülőket arról tájékoztattuk, maradjanak higgadtak és fogják fel úgy, hogy ez a szerencsétlen helyzet összehozza a családot, több idő jut egymásra – zárta szavait az óvodavezető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.