Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Davis-kupa: a belgák vezetnek Debrecenben

| 2020. 03. 06. | 20:04:00
Ruben Bemelmans legyőzte Balázs Attilát.
Davis-kupa: a belgák vezetnek Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Balázs Attila három szettben kikapott Ruben Bemelmanstól a debreceni Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtező pénteki nyitómérkőzésén.

A Főnix Csarnokban mintegy kétezer néző várta a két csapat 14. összecsapását, amelyet a héten az első számú magyar játékossá előlépett Balázs nyitott meg. Ami a két ország DK-történelmét illeti, az ellenfél 22 szezont töltött az elitet felvonultató világcsoportban, melyben 2015-ben és 2017-ben is döntőbe jutott, de kikapott a britektől, illetve a franciáktól.

Köves Gábor kapitány együttese a tavaly februári selejtezőben Fucsovics Márton és Balázs Attila nélkül 5-0-ra kikapott a németektől Frankfurtban, majd szeptemberben a budapesti osztályozón – immár a legjobbakkal kiegészülve – 3-2-re verte az ukránokat, így idén is a selejtezőben próbálkozhat.

A világranglistán karriercsúccsal 76. Balázs előzőleg egyszer találkozott a 222. helyen álló Bemelmansszal, 12 évvel ezelőtt egy szlovéniai Future-tornán a belga bizonyult jobbnak.

Balázs Attila

Március 6-án a Davis Kupában 2009 óta 18 győzelemmel és 11 vereséggel álló Balázs 1:1-nél bréklabdákat hárított, majd egy fonák nyerővel 3:1-re elhúzott, aztán semmi-negyvenről hozta a szerváját (4:1). A 16 belga szurkoló nagy örömére azonban a balkezes Bemelmans – aki 12/19-es DK-mutatóval rendelkezik – visszabrékelt, és 4:4-nél ismét nyílt lett a küzdelem. A 32 éves rivális 5:4-nél remek adogatásokkal még kivédte Balázs szettlabdáit, 6:5-nél azonban ez már nem sikerült neki, így 66 perc elteltével a hazai kedvenc rázhatta boldogan az öklét. A szurkolók álló ovációval jutalmazták a produkciót, Juhász Gábor főtitkár pedig megafonnal buzdította Balázst a nézőtérről.

A második felvonásra mindkét játékos rendezte gondolatait, rendkívül stabilan ütöttek, a 31 éves magyar öt szervagém során összesen három labdamenetet vesztett. A szettet lezáró rövidítésben Bemelmans kiváló fonákokkal 3-0-ra elhúzott, 2-5-ös hátrányban Balázs mérgében eldobta az ütőjét, és innen már nem tudta megmenteni a szettet.

Szűk két óra után jöhetett a döntő játszma, amely ugyancsak kiegyenlített csatát hozott, mígnem a magyar éljátékos 4:5-nél nem tudta hozni az adogatását, ami a meccsbe került. A fordulatos találkozó 2 óra 37 percig tartott.    

A második egyes mérkőzést Fucsovics Márton (84.) vívja Kimmer Coppejansszal (154.) a Főnix Csarnokban.

A debreceni párharc győztese a világ legjobb együtteseivel küzdhet meg a novemberi, 18 csapatos madridi DK-döntőben - ahol minden részt vevő válogatott 172 millió forintnak megfelelő összeghez jut -, míg a vesztes osztályozót vív a bennmaradásért szeptemberben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Súlyosabb ítélet várhat rá Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.