Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„A debreceni kaszinó bezzeg nyitva lehet!”

| 2020. 03. 25. | 16:20:00
Sokan értetlenül állnak ez előtt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„A debreceni kaszinó bezzeg nyitva lehet éjjel-nappal!” - elégedetlenkedik egy kocsmáros ismerősünk a közösségi oldalon, miután a vészhelyzet miatti kormányrendelet szerint a vendéglátóegységek csak délután 15 óráig fogadhatnak vendégeket.

„A kaszinó steril, vírusmentes övezet, mert van az a pénz!” - válaszol ironikusan egy törzsvendég.

A jelek szerint a koronavírus terjedése elleni kormányzati intézkedések, korlátozások nem vonatkoznak a kaszinókra, a debreceni is változatlan nyitvatartással, azaz non-stop üzemmódban fogadja a szerencsejáték iránt vonzalmat érzőket a Debrecen Plazában. Szóvá is tették ezt a város politikai szereplői közül néhányan.

Vajon a vírus miért terjed gyorsabban minden étteremben, naponta délután 3 óráig, mint egy Debrecenben non-stop üzemelő kaszinóban? Miért kell minden étteremnek a megélhetésért küzdenie, miközben a debreceni kaszinó változatlan nyitvatartással fogadhatja vendégeit? A létesítmény fizikai adottságai semmiben nem különböznek egy debreceni étteremétől sem. A vendégek összetétele és mennyisége sem indokolná, hogy más elbírálásban legyenek részesítve. Vajon a koronavírus meg tudja különböztetni ezeket a kiszolgáló egységeket? Talán csak nem pénzügyi dolgok állnak a háttérben?

- teszi fel a költői kérdést a debreceni közgyűlésben két képviselővel küzdő lokálpatrióta egyesület, a Civil Fórum.

Keményebben fogalmaz Varga Zoltán, aki a szexbotrány miatt lemondott Gréczy Zsolt helyét kapta meg a parlamentben a pártjától. A DK-s politikus tovább megy, a dohányboltok zavartalan nyitva tartásának okáról is van gyanúja.

Kulturális és sportrendezvények betiltva, de a kaszinók működhetnek, gondolom azért, nehogy a csókosok bevétele csökkenjen. A vendéglátóhelyek és az üzletek egy része bezár, de csak délután 3-kor, mintha a vírus délelőtt nem fertőzne, csak délután. A trafikok bármeddig nyitva lehetnek. Az nem érdekes. Azok full fideszes bizniszek

- osztotta meg a gondolatait a követőivel a Demokratikus Koalíció debreceni politikusa.

A kaszinó kivétel

A kaszinók azért üzemelhetnek zavartalanul, mert papíron nem kereskedelmi tevékenységet folytatnak, hanem szolgáltatók, azokra pedig a kormány korlátozó intézkedései nem vonatkoznak. Nos, e logika mentén már csak arra kéne valahogy rájönni, hogy Debrecenben, ugyanabban a bevásárlóközpontban működő mozi miért nem szolgáltathat a kaszinóhoz hasonlóan? Bízunk benne, hogy olvasóink rájönnek a fondorlatra, és megírják nekünk a választ!

BeA

[Beillesztett cikk: Vészhelyzetben Las Vegas és Debrecen között nincs különbség!]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.