Hirdetés

Szabó István új filmje Debrecenben, premier előtt

civishir.hu

2020.02.10. 10:39

Szabó István új filmje Debrecenben, premier előtt

+Előzetes

Hirdetés

Az országos premiert megelőzően, február 14-én, Debrecenben mutatják be Szabó István új filmjét, a Zárójelentést. Az Oscar®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal, és Koltai Lajos operatőrrel alkotott új mozifilmet.

A Oscar®-díjas Szabó István legújabb filmjének főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként folytatja munkáját. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

A film nézőinek a február 14-i, debreceni premier előtti vetítést követően közönségtalálkozó keretein belül lehetőségük nyílik beszélgetni az alkotókkal, így Szabó Istvánnal, Koltai Lajossal, Sándor Pállal, Virga Tímeával, valamint a film producereivel, Tőzsér Attilával és Pék Csabával is.

Facebook-esemény ITT

Zárójelentés
premier előtti vetítés
Apolló mozi
Miklós utca 1.
Február 14., 18.30

Országos bemutató: február 27.

Apollo mozizárójelentésSzabó István

Szóljon hozzá!

Hirdetés